На Хмельниччині створили перший піший маршрут: що покажуть туристам

На Хмельниччині створили перший піший маршрут: що покажуть туристам
Ілюстративне фото
  • Культурний маршрут готували впродовж п’яти місяців. 
  • Бюджет проєкту обійшовся близько 820 тисяч гривень. 
  • Дізнавайтесь, якими населеними пунктами проходить і що цікавого можна побачити.

 «Camino Podolico: Подільський шлях святого Якова» - це проєкт, який спільно реалізують дві області  - Вінницька і Хмельницька. Співпрацюють у межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму України. В межах цього проєкту створили перший в Україні піший культурний маршрут за моделлю відомого у всьому світі Шляху святого Якова — Camino Podolico

Як зазначають організатори, бюджет проєкту обійшовся близько у 820 тисяч гривень. 
Туристи, які подорожуватимуть “Подільським шляхом”, познайомляться з маловідомими, але ефектними куточками області, а по закінченню шляху навіть отримують сертифікати. Про це розповів міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Посітко. 

Як пролягатиме маршрут і що покажуть туристам:

Відео дня

Подільський шлях святого Якова пролягає через 13 населених пунктів Вінницької та Хмельницької областей: Вінниця, Гнівань, Браїлів, Жмеринка, Северинівка, Бар, Ялтушків, Віньківці, Зіньків, Маліївці, Дунаївці, Маків, Кам’янець-Подільський.

Маршрут розпочинається у Вінниці з Костелу Пресвятої Діви Марії Ангельської, де мандрівники отримують паспорт пілігрима, друковану мапу та першу печатку та дату у паспорт. Звідси до наступного міста на Вінничині — Бару.

Кам’янець-Подільський — фінішна точка Подільського шляху святого Якова. З Бару до нього близько 150 км. Тут туристи отримують сертифікат про завершення мандрівки Camino Podolico. Також власники паспортів пілігрима мають змогу безкоштовно відвідати ряд міських музеїв і виставок.

Мандрівники можуть самі обирати, як долати шлях - пішки або ж на велосипеді. Але сертифікат  за проходження 100 або 150 кілометрів видаватимуть лише пішим мандрівникам. 

Офіційний сезон стартує наступного року 25 квітня та триватиме до 25 жовтня. Усі, хто хочуть долучитися до Camino Podolico та подолати новий маршрут вже в новому сезоні 2022 року, можуть ознайомитись за посиланням: https://cutt.ly/2E4ibsm, на сторінці Camino Podolico у Facebook або на сайті www.caminodopolico.net. 

Читайте також: ТОП-7 замків Хмельниччини для осіннього вікенду: поради від мандрівника

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Иван Прус

    +десяток робочих місць. Думаю людям з освітою фізрука такий підробіток буде цікавий.
  • Олександр Трембовецький

    Ще забули Підлісний Мукарів це біля Маліївець сусіднє село
  • Читач23

    Не розписано, на скільки днів це розраховано. І на жаль, спати в ПТУ не всім підійде)

keyboard_arrow_up