ТОП-5 замків України, які варто відвідати хмельничанам

ТОП-5 замків України, які варто відвідати хмельничанам
  • Літо - точно не час сидіти у чотирьох стінах і лінуватись.
  • Для любителів активного відпочинку і тих, хто цінує своє, українське - вибір дозвілля чималий.
  • Журналісти vsim.ua з усієї безлічі старовинних пам'яток відібрали лише п'ять.
  • Дивіться та обирайте, куди їхати за новими враженнями.

1.    Замок-палац графів Шенборнів


Закохатись у нього можна з першого погляду. Замок – один з найбільш казкових в Україні. У ньому 365 вікон, всього 52 кімнати і 12 вхідних дверей. За деревами ховаються башти, прикрашені годинником і гербами. Є величні леви, як вартові історії цієї старовинної пам'ятки. Спочатку тут була невеличка дерев'яна хатина, куди час від часу приїжджали графи Шенборни на полювання. Вже пізніше на цьому місці звели мурований замок. З 40-х років тут знаходиться санаторій "Карпати". Розташований у селі Карпати, Мукачівського району Закарпатської області.

2. Кудринецький замок

Відео дня

Решта колись величного замку розкинулась на мальовничому пагорбі. Це місце для тих, хто не терпить пасивний відпочинок. Замок розташований на межі Хмельницької і Тернопільської областей, їх розділяє Збруч. Для хмельничан дістатись до місця призначення не важко. Відпочинок вийде з економією часу і грошей. Дуже давно, у XVII столітті, цю фортецю збудували магнати Гербурти. Та через численні нашестя з різних сторін її швидко зруйнували. 

3. Хотинський замок-фортеця 

Ця велична фортеця не раз з'являлась у різних кінострічках. Здається, вона полюбилась режисерам історичних фільмів. Знаходиться на березі Дністра. Дорога від Хмельницького займе кілька годин та вражень залишиться на все життя.

 

 

4. Червоногородський замок, Тернопільщина


Далеко мандрувати не потрібно, лише до сусідньої області. Та для того, аби знайти замок, доведеться добре попітніти. Багато хто вважає його одним з найромантичніших. Розташований він між селами Нагіряни і Нирків. Самі рештки замку червонястого кольору. Фахівці кажуть, це все через подільські пісковики, які забарвлюють землю і каміння у червоний. Межує ця історична пам’ятка, як і годиться, з густими лісами. 

 

5. Аккерманська фортеця, Одеська область


Велична фортеця у Білгород-Дністровському – це історико-архітектурна пам'ятка XIII–XV століть. Фортеця будувалася на залишках грецького міста Тіра, яке існувало тільки до IV століття. Досвідчені мандрівники вважають її однією з найвеличніших фортець Півдня. Поважно розкинулась вона на березі Дністровського лиману. Загальна протяжність всіх оборонних стін сягає 2,5 кілометри, а їхня висота коливається від 5 до 15 метрів. Можна не полінуватись і порахуватись кількість башт. Їх тут 34. 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності Від читача 14:24 Маленьким хмельниччанам про реалії сучасності: 4 нові дитячі книжки 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up