У Хмельницькому на новобудові намалюють кількаметрову дівчинку з кульками

У Хмельницькому на новобудові намалюють кількаметрову дівчинку з кульками
Десятиповерхівка у Південно-західному мікрорайоні стане об’єктом мистецтва. На фасаді будинку художники нанесуть величезний малюнок. Такий масштабний стріт-арт - перший у Хмельницькому.

Таких великих стріт-артів у Хмельницькому ще не було. На відміну від Кам’янця-Подільського, де завдяки фестивалю «Республіка» вже є близько тридцяти таких робіт. Організатором перетворення стіни на полотно також став батько фестивалю, громадський активіст Андрій Зоін. Як розповідає митець, будівельна компанія сама звернулася до нього з пропозицією створити такий малюнок.

- Тому цей проект і є цікавим, бо це приклад соціально відповідального підходу в бізнесі, - говорить Андрій Зоін. – У Хмельницькому подібний об’єкт буде першим, але, думаю, не востаннє. Якщо говорити про ставлення до цього громади міста, до речі, якраз вчора про це розповідав на лекції у Франківську, то люди відносяться добре. Чому – тому що ми підвищуємо цінність їхніх будинків, районів, плюс робимо всеукраїнську рекламу місту, бо купа фото після цього з’являється у соцмережах.

Відео дня

На малюнку буде зображена дівчинка з повітряними кульками. Ескіз обирали замовнки, із запропонованих митцями.

- У цьому малюнку кожний побачить своє, - говорить Андрій Зоін. – Це позитивна потужна екологічна кольорова картинка, якої так бракує в індустріальному місті.

Малюнок створюватимуть п’ятеро професійних художники, але до участі можуть долучатися і волонтери. Номер, за яким можна записатися – 097-936-78-90, Микола, телефонувати у п’ятницю, 11 липня. Почнуть малювати у суботу вночі. Загалом, планують впоратися за 10 днів.

Картина під назвою "Сіяч снів", створена у рамках "Республіки" на будинку у Кам"янці, увійшла до топ-20 об"єктів стріт-арту у світі

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Взагалі-то проект буде розміщено на новобудові. Старі "панельки" навіть таким витвором мистецтва не прекрасити, на жаль...
  • Anonymous

    Гарна ідея. В Кам'янці картини на будинках виглядають дуже класно. Андрій Зоін молодець
  • Anonymous

    ОООО ну нарешті цю совкову сірість розбавлять . КЛАС!
  • Anonymous

    Ось це дуже класна ідея, придати цивілізований вигляд цим жахливим, сірим радянським коміблокам.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном 20:58 Герою Олександру Швецю встановили дошку пам’яті у Кам’янці-Подільському 20:08 На Хмельниччині 30 громадян задекларували свої доходи на мільйон 20:06 Рідним загиблих воїнів з Хмельницького району вручили ордени «За мужність» Від читача 11:17 У Старокостянтинові розпочато відстріл домашніх тварин. Вбивство кішки на ім'я Мішелька. 19:29 5 депутатів з Хмельницького не задекларували житло (СПИСОК) 18:16 15 років за ґратами проведе хмельничанка, яка навела ракети на Полонщину 18:06 Що задекларували лікарі хмельницьких МСЕК: проаналізували статки голів комісій photo_camera 17:45 У Старокостянтинові масово звільняються лікарі: деталі 17:19 Захисник після реабілітації склав іспит в автошколі для осіб з інвалідністю на Хмельниччині 16:33 На Нетішинському водосховищі встановлюють штучні нерестовища 15:46 Посадовицю Хмельницького Держгеокадастру оголосили у міжнародний розшук 14:57 «Родина для кожної дитини»: на Хмельниччині 13 громад розвиватимуть сімейний патронат 14:12 У Старокостянтинові відкрився оновлений ізолятор тимчасового тримання 13:48 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 13:32 На Хмельниччині правоохоронці затримали 17-річного «закладчика» 12:30 Судили злочинну групу, яка постачала наркотики до хмельницького СІЗО 11:51 У національному природному парку на Хмельниччині встановили готелі для комах photo_camera 11:26 Долар і євро пішли вгору. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 10:54 Жінка з Хмельницького району перерахувала шахраям майже 142 тисячі гривень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up