В театрі Старицького відбудеться вистава «Маріуполь #надія_на_світанок»

В театрі Старицького відбудеться вистава «Маріуполь #надія_на_світанок»
Фото ілюстративне
  • Одна із авторів п’єси родом із Маріуполя. 

  • Виставу за задумом гратимуть в укритті театру.

В обласному центрі відбудеться прем’єра інтерактивної вистави-перфоменсу арттерапії. Захід під назвою «Маріуполь #надія_на_світанок» проходитиме в укритті театру імені Старицького.  Її поставлять за п’єсою Марини Пінчук та Марини Бортник-Гулеватої. 

— «Маріуполь #надія_ на_ світанок» — це історія про те, як можна жити далі всупереч усьому жаху, що відбувається. Щоб побачити світанок навіть в укритті, де немає вікон, — розповідають організатори. 

Одна із авторів вистави — Марина Пінчук — родом з Маріуполя. В основу вистави лягла п’єса, створена ще на початку квітня, з ініціативи Марини та за допомогою керівника літературно-драматургічної частини театру Старицького Марини Бортник-Гулеватої.

Відео дня

А вже в липні відбувся грантовий конкурс проектів від Українського Культурного Фонду. Проект створення інтерактивної вистави-перфоменсу “Будуємо мрію”, який написала Марина Бортник-Гулевата, здобув досить високі оцінки експертного журі конкурсу і отримав фінансування у розмірі 141 000 гривень. Ці кошти надали виключно на придбання матеріалів для постановки вистави та творчості глядачів під час вистави.

Взявся за цю складну, але важливу та потрібну роботу режисер-постановник Микола Бабин з Києва, який був фіналістом лабораторії «С.Т.Р.У.М.2» восени 2021 року.

— Вирішили, що для кращого арт терапевтичного ефекту, вистава розрахована на маленьку кількість глядачів (близько 30 осіб), оскільки планується, що усі присутні відчуватимуть себе повноцінними учасниками дії, допомагаючи героям вистави будувати місто мрії на руїнах війни, — додають організатори. 

Однією з цілей грантового проекту було саме створення вистави, яку можна грати в укритті. Для цього задіяли малу кількість акторів та технічного персоналу, а сценографія та матеріали для творчості глядачів не мають великої ваги, легко збираються та транспортуються на різні майданчики. На даний час вже ведуться перемовини про гастролі вистави містами України та за кордон.

Вистава проходитиме 2,5 та 9 листопада, початок о 16:00.

Місце — Хмельницький обласний академічний музично-драматичний театр імені Старицького. Довідкову інформацію можна дізнатися за телефоном 0685459896 (Бортник-Гулевата Марина)

Довідка:
Дійові особи та виконавці:

Читайте також: Фільм, створений командою з Кам'янеччини, здобув нагороду в Каннах (ФОТО, ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталя Сінькевич

    Х

keyboard_arrow_up