28 січня народився актор Елайджа Вуд

28 січня народився актор Елайджа Вуд

Цього дня, 28 січня, акторові виповнюється 36 років. 

Американський кіноактор народився 28 січня 1981 року в Кедер-Репідс (штат Айова, США) в сім'ї Уоррена і Деббі Вудів. У нього є старший брат Захарія і молодша сестра Ханна, теж актори. Карьеру Елайджа почав ще в дитинстві з роботи моделлю. У 8 років Вуд поїхав на конференцію Міжнародної Асоціації Моделей і Молодих Талантів в Лос-Анджелес. Журі було шоковане талантом і енергією дитини. Потім пішли запрошення в кіно. Свою першу значиму роль у фільмі «Рай» Елайджа отримав після зйомок в картині Річарда Гіра «Внутрішнє розслідування». Критики відзначали гру Вуда як кращу у фільмі і називали його найталановитішим актором свого покоління. Проте психологічна драма «Хороший син», де він знімався в головній ролі разом з Макалея Калкіним, був не дуже популярний. Правда, картина отримала негативні відгуки здебільшого через новий імідж Калкіна. Глядачам було важко сприймати смішного хлопчиська з «Один вдома» в ролі малолітнього психопата. Після робіт «Зіткнення з безоднею» і «Факультет» знову опинився на хвилі. Ці фільми вплинули на його кар'єру в кіно. Шалений успіх принесла акторові роль хоббіта Фродо в трилогії «Володар Кілець», знятої за культовим романом Толкієна. У 2005 році Вуд заснував свою звукозаписну компанію Simian Records і вже в 2006 році підписав контракт з The Apples in Stereo і став режисерувати відео для ансамблю.

Слава прийшла, коли Елайджу затвердили на роль Фродо у «Володарі кілець». Це було не даремно, бо хлопець блискуче впорався з грою, тому дуже складно уявити в цій ролі когось іншого. Над картиною актор працював з 1999 року по 2003. Після, його кар'єра стрімко пішла вгору. Щоб отримати цю роль, Елайджа в лісі розігрував сценки з книги в костюмі хоббіта, а записи відсилав продюсерам. Однак, як зізнається сам актор, його улюблена фантастика - «Зоряні війни». До ролі Фродо Елайджа повернувся в 2012 році під час зйомок фільму «Хоббіт: Несподівана подорож».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up