Де у Хмельницькому знайти “няню на годину” та скільки коштують її послуги

Де у Хмельницькому знайти “няню на годину” та скільки коштують її послуги
Фото ілюстративне
  • “Термінова няня” може приїхати через пів години після виклику. 
  • Посидіти з малям, нагодувати та уроки зробити. 
  • Де таку знайти у Хмельницькому та як переконатися, що вона порядна.

Затрималися на роботі? Не встигаєте забрати дитину із садочка, або ж у вашій школі несподівано оголосили карантин? Коли родичі далеко, а знайомих щоразу турбувати не хочеться - ситуацію врятує “няня на годину”. Знайти таку у Хмельницькому не складно. 

Для цього варто лише написати оголошення у Facebook. І відразу знайдуться охочі.

Відео дня

 Довірити дитину невідомій людині із соцмережі, навряд чи хтось зважиться. Де ж тоді шукати?

Перший варіант - це агенції з підбору персоналу. У Хмельницькому нам вдалося знайти лише одну компанію, яка пропонує послуги підбору няні. За 300 гривень в агенції Вам запропонують кілька варіантів. Як тільки няню знайдуть, їй доведеться платити по 50-60 гривень за годину. 

Няню з агенції можна найняти як на цілий день, так і на кілька годин. Зазвичай вона має стандартний перелік обов’язків. До нього входить забрати дитину зі школи чи  садочка. Погратися до приходу батьків або зробити зі школярем уроки.  

Якщо часом послуги няні вам потрібні на весь день, то про це потрібно повідомляти доглядальницю заздалегідь, уточнюють в агенції. Адже часто такі няні  мають кілька клієнтів і їм потрібно узгодити свій графік. Якщо няня сидить із дитиною весь день, список її обов'язків розширюється. Це і спати покласти, і їжу приготувати. За додаткову плату няня може взяти на себе ще й ряд домашніх справ. Типу прання чи прибирання. Однак за такі послуги доведеться платити по двійному тарифові. Тобто від 100 гривень за годину. 

Другий варіант - популярні сайти з підбору персоналу. До них можна віднести “Наша няня”,  “zabota.pro”, “kabanchik.ua”. Перевага таких сайтів в оперативності. Знайти та замовити послуги няні можна протягом пів години. Також зазвичай там розміщують повну інформацію про кандидатуру, її анкетні дані та відгуки попередніх роботодавців. 

На сайті “Наша няня” ми знайшли 58 оголошень від хмельничанок, які пропонують послуги няні погодинно. Це жінки віком від 18 до 69 років. У списку є досвідчені няні, вихователі, медпрацівники та студентки. Вартість на їхні послуги коливається в межах 50-70 гривень за годину. Частина оголошень без фото. Їх ми відразу відсіяли, переглянули лише ті, де вказані анкетні дані зі світлинами кандидатки. 

Форма анкети - стандартна. У ній вказана коротка інформація та перелік довідок, які готова надати няня. Далі іде інформація про її досвід роботи, освіту та сімейний стан. Також в анкеті зазначається перелік обов’язків, які готова на себе взяти няня. Переважно це: забрати дитину зі школи/садочка, погратися, зробити уроки, приготувати їжу. Серед додаткових обов'язків вказують: легке прибирання та виконання дрібних доручень. Ці послуги входить у погодинну оплату.  

Суттєво, що на сайті вказують контакти попередніх роботодавців. Також є рубрика рекомендації, але вони додадуться не до кожної анкети. 

На сайті “zabota.pro” ми відшукали 10 анкет від нянь. Тут свої послуги пропонують жінки віком від 22 до 58 років. Всі мають досвід роботи з дітьми не менше ніж рік. В частини медична або педагогічна освіта. Ціни на послуги стартують від 25 до 50  гривень за годину. Залежно від досвіду роботи та асортименту послуг.

Що пропонують няні: малювання, читання, ліплення, вірші, танці, читання книжок, ігри, прогулянки. Привчання до горщика, особистої гігієни. Приготування дитячої їжі. 

Майже до кожної анкети додаються рекомендаційні листи від попередніх роботодавців. Зв'язатися із кандидатками на посаду няні можна залишивши запита на сайті. В ньому потрібно вказати інформацію про запропоновану роботу та свої контактні дані. Няня, яку ви обрали відразу отримає сповіщенні та зателефонує за вказаним номером. 

На сайті “kabanchik.ua” обрати кандидатуру няні можна лише після заповнення анкети. В ній потрібно вказати вимоги до кандидатки, адресу, години роботи та спосіб оплати. Також написати свою електронну пошту або номер  мобільного. За пів години менеджер сайту підбере підходящу кандидатуру та відправить вам її контактні дані.

Навіть після ознайомлення із переліком регалій няні, деякі мами бояться за своє чадо. Що робити у таких випадках? Як убезпечити свою дитину та матеріальні цінності у квартирі, журналістам vsim.ua розповів адвокат адвокатської контори “Місяць і партнери” Богдан Ткачук.

“Укладіть договір з нянею”

- Сімейним кодексом передбачено, що вихованням дитини мають займатися батьки. Та всі ми розуміємо, що вони часом бувають зайняті, а іноді потрібно відлучитися у справах на кілька годин. На цей час вони можуть найняти людину для того, щоб вона приглянула за малечею. У будь-якому випадку з такою людиною має бути укладено письмовий договір. Якщо няня працює на постійній основі, вона має бути зареєстрована, як фізична особа підприємець з відповідним КВЕДом-2010. Денний догляд за дитиною. Якщо є такий договір - діє державна програма під назвою “Муніципальна няня”. За ним держава, в особі органів соціального забезпечення, відшкодовує батькам витрати на няню в розмірі прожиткового мінімуму дитини 6-річного віку. Це 1692 гривні. Звичайно цих коштів на постійну няню не вистачить, але частково витрати перекриються. У договорі між нянею та батьками прописуються основні права та обов'язки сторін. Там вказуються години, протягом яких няня повинна працювати. Її обов'язки, умовно: годувати дитину 4 рази на день, переодягати, гуляти у визначених місцях та слідкувати за безпекою дитини. Також договором обумовлюється відповідальність за неналежне виконання обов'язків. Так, ним можна передбачити штрафні санкції, які діятимуть у випадку, якщо дитина зазнає якихось травм чи ушкоджень під піклуванням няні. Це буде стимулювати няню належно виконувати свої обов'язки. Фізична особа також може надавати послуги няні, але якщо вони системні - то вона має реєструватися, як ФОП. Якщо це разові послуги, то в такому випадку також варто укласти письмовий договір на разове виконання роботи. В ньому прописується все те ж саме, що і в договорі з ФОП. Якщо батьки встановлюють камери у квартирі, вони мають попередити особу, яка там перебуває про те, що за нею буде здійснюватися спостереження. В іншому випадку записи можуть не визнати доказом у суді. Однак це не означає, що ставити їх батьки не мають права. У себе у домі вони можуть діяти на власний розсуд. Якщо з камерами чи увімкненим диктофоном, вони себе почувають безпечніше, то заборонити цього ніхто не може. Єдине, що не можна в жодному разі не викладати аудіо чи відео записи у соцмережі. Адже це уже буде порушенням прав няні, і відповідальність в такому випадку можуть понести  батьки. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Маргарита Бурдынюк

    Єдине зауваження! Не потрібно всім показувати номера телефонів зі скріну. На мою думку то це вже лишнє! Можна було б замалювати.
  • Тетяна

    0681726491 няня
  • Сергей ВОЛОЩИК

    Я бесплатно сидел по 12 часов!
  • Sergiy Bereckiy

    На тобі,вже реклама пішла
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera 10:04 5 років тюрми дали хмельничанину, який обкрадав підвали й підсобки багатоповерхівок 09:25 24 квітня на трьох вулицях і провулку в Хмельницькому не буде води
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up