Критерії вибору оптимальної праски для дому (новини компаній)

Усі ті праски, які пропонуються сучасними виробниками, класифікуються на дорожні та класичні, а також парові та позбавлені цієї корисної функції. Втім, останні зустрічаються сьогодні вкрай рідко, їх застосовують для сухого прасування.

Усі ті праски, які пропонуються сучасними виробниками, класифікуються на дорожні та класичні, а також парові та позбавлені цієї корисної функції. Втім, останні зустрічаються сьогодні вкрай рідко, їх застосовують для сухого прасування. Найчастіше споживачі вибирають парові праски, такі моделі дуже зручно використовувати для складних або пересушених тканин. Для них характерні три режими роботи, коли відпарювання звичайне, вертикальне або так званий паровий удар.

Яка має бути підошва ідеальної праски

На даний параметр слід звертати увагу насамперед. Підошви сучасних прасок бувають сталевими, керамічними, алюмінієвими чи тефлоновими. Має значення також рівномірність нагріву, що забезпечить розподіл тепла для якіснішого прасування.

Маса має значення

З огляду на те, що праску слід часто тримати на вазі, цей параметр важливо враховувати ще в процесі вибору. Маса залежить від підошви, найлегша – та, що виготовлена ​​з алюмінію, кераміка буде важчою, але функціональнішою, головне, щоб праска не перевищувала за вагою 2,5 кг.

Наявність шнура

Чим довше мережевий шнур за його наявності, тим зручніше гладитиме. Звертати увагу потрібно на те, як він кріпиться до приладу. В ідеалі кріплення має бути обертовим, шарнірним, це дозволить уникнути перекручування, такі як праски точно заслуговують на увагу.

Температура та потужність

Швидкість нагрівання підошви безпосередньо залежить від потужності праски, так само як і оперативність утворення пари. Однак і електрика така модель споживатиме більше. Для домашнього використання можна вибрати праску, потужність якої становить до 3000 Вт, тоді як приладу, де відсутня функція пароутворення, допустимо мати вдвічі меншу потужність.

Наявність додаткових функцій

Звичайно, без деяких опцій цілком реально обійтися, проте з ними все-таки набагато зручніше, а часом безпечніше. Так, наприклад, якщо розглядати режими прасування, то можна відзначити можливість плавного регулювання температури, можливість контролювати її в процесі прасування, відпарювання та паровий удар, функцію розбризкування та змочування тканини, а також вертикальне відпарювання.

Що стосується безпеки, то варто відзначити можливості автоматичного відключення, якщо праска має таку функцію, то через певний час, якщо вона залишається нерухомою, нагрівання просто вимикається. У горизонтальному положенні це відбувається швидше, ніж у вертикальному.

keyboard_arrow_up