Основні правила догляду за особою на самоізоляції (Новини компаній)

Такий догляд потребує обережності та ретельності. Які ж правила треба добре пам’ятати? Для зменшення ризиків інфікування коронавірусом людям у першу чергу необхідно відмовитися від контакту із іншими особами, тобто самоізолюватися на період не менш ніж 2 тижні.  Насамперед самоізоляція потрібна громадянам, які чекають на результати тесту на COVID-19, контактували з інфікованими чи приїхали з іншої країни.

Самоізоляція потрібна і тим, хто мав легкий перебіг корона вірусної інфекції. Їх у Хмельницькому на сьогодні 5 осіб. Завдяки легким проявам захворювання, лікарі радять їм проходження вдома амбулаторного лікування. А щоб хворий не надто нудьгував, можна знайти безліч цікавих речей у Інтернеті, наприклад поринути у світ азартних розваг на https://www.favorit.com.ua/ru/casino/.

Як же бути тим, кому треба піклуватися про людей на самоізоляції? Для пацієнта кожен член сім’ї - це контактна особа. Дізнаємося про це більш детально. 

Ніяких відвідин та своя кімната 

Догляд повинна здійснювати одна людина, яка не відноситься до групи ризику, тобто можливих ускладнень. Це люди у віці, з хронічним захворюванням легень, астмою, із складними захворюваннями серця, діабетом, хворою печінкою, а також онкохворі, вагітні жінки та особи після трансплантації. 

Пацієнт має розміщатися у добре провітрюваній кімнаті, а інші члени сім’ї повинні знаходитися в окремих кімнатах. Підтримування відстані не менше 1-го метра та обмеження руху людини територією спільного користування. Усі відвідування особи на самоізоляції під забороною. Доглядач повинен одягати захисну маску коли перебуває в одній кімнаті з пацієнтом. Не треба забувати про миття рук після всіх контактів з ним. 

Дезінфікуйте поверхні та мийте посуд мити із спеціальним засобом

Використовуйте для догляду одноразові рукавички, до та після зняття яких мийте руки. Усі відходи треба класти окремо в контейнер у приміщенні, де знаходиться пацієнт, а потім утилізуйте. Кожний день очищайте та дезінфікуйте поверхні в оточенні людини на самоізоляції, ванну та туалет. Робіть це побутовим засобом мийно-дезінфекційного призначення.

Брудну білизну треба струшувати, а можна збирати до загального мішка. Медики рекомендують не обмінюватися предметами спільного користування. Кашляючи або чхаючи хворий повинен прикривати ніс та рот серветками. А при появі симптомів ГРВІ обов’язково зверніться до вашого сімейного лікаря. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up