Які найважливіші характеристики для ігрового ноутбука? (Новини компаній)

Хоча у Хмельницькому досить багато місць де можна придбати потужний ігровий ноутбук, так не у кожному з них вам чесно допоможуть з вибором, знайти правильний ігровий ноутбук для себе може бути трохи складно. Щоб полегшити ваше рішення, давайте розглянемо деякі найважливіші характеристики, які слід шукати в ігровому ноутбуці.

1. Не забувайте про оперативну пам’ять

Довершенням трійки найкращих специфікацій, які слід врахувати, є оперативна пам’ять вашого ігрового ноутбука.

Оперативна пам'ять надзвичайно важлива для ігор, забезпечуючи безперебійну ігрову продуктивність. Розглядаючи ігровий ноутбук, шукайте принаймні 8 ГБ оперативної пам’яті DDR4, при цьому 16 ГБ, якщо ви не хочете, щоб оперативна пам’ять була обмежуючим фактором у вашому ігровому досвіді (ви можете перейти на 32 ГБ, але це не буде потрібно для більшості ігор).

Оперативна пам’ять - це також одна з небагатьох частин, яку можна вручну оновити на своєму ігровому ноутбуці. Отже, ви можете придбати ігровий ноутбук з уже встановленою 8 ГБ оперативної пам'яті DDR4, а потім вручну встановити ще 8 ГБ оперативної пам'яті DDR4.

Однак перед тим, як розглянути це, переконайтеся на спеціалізованному сайті Zeto.ua, що у вибраній вами моделі достатньо слотів для оперативної пам'яті, і ви можете оновити її до потрібного вам розміру оперативної пам’яті.

Сучасні ігрові ноутбуки повинні мати принаймні 16 ГБ або 32 ГБ оперативної пам’яті, але останнє, що ви хочете зробити, це придбати додаткову оперативну пам’ять.

Також варто зазначити, що оперативна пам’ять вашого ноутбука відрізняється від vRAM вашого графічного процесора. На відміну від системної оперативної пам'яті, vRAM не можна оновити.

2. Графічний процесор ігрового ноутбука

Графічний процесор ігрового ноутбука (блок обробки графіки) - одна з найважливіших характеристик. Графічні процесори надають графічну вірність ігор, забезпечуючи, серед іншого, чіткі, деталізовані зображення, ефекти та анімацію.

По-перше, подивіться на ноутбуки, які мають спеціальні графічні процесори, усі із власною незалежною оперативною пам’яттю, яка називається vRAM, та процесором. Неігрові ноутбуки матимуть інтегровані відеокарти, які просто не зможуть ефективно відображати ігри, такі як Assassin's Creed: Valhalla або Hitman 3.

Розглядаючи графічний процесор вашого ігрового ноутбука, подивіться на:

  • Модель - чим більше число, тим кращий графічний процесор.
  • Скільки оперативної пам’яті вона постачається - в ідеалі 6 ГБ або 8 ГБ виділеної vRAM.
  • Його енергоспоживання - чим більша потужність, тим кращі показники, але при підвищеному нагріванні та за рахунок батареї.
  • Якщо це графічний процесор "Max-Q".

Відеокарти "Max-Q" є ексклюзивними для мобільних графічних процесорів NNVIDIA. Вони є трохи менш потужними версіями цієї моделі і вписуються в більш тонкі ігрові ноутбуки, забезпечуючи більш прохолодний і тихий.

Графічні процесори, такі як серія RTX 30 від NVIDIA, забезпечують чудову ігрову продуктивність із включеними візуально привабливими функціями, такими як трасування променів.

Графічний процесор вашого ігрового ноутбука не можна оновити, тому не забудьте вибрати ноутбук із довговічним, компетентним графічним процесором відповідно до ваших ігрових уподобань.

3. Процесор ігрового ноутбука

Процесор ігрового ноутбука (центральний процесор) настільки ж важливий, як і його графічний процесор. В іграх центральний процесор читає інструкції гри та реєструє введення гравця.

Процесор вашого ігрового ноутбука буде працювати з графічним процесором, щоб безперебійно запускати і відображати вашу гру. Ви можете мати чудовий графічний процесор, але якщо у вас недостатньо хороший процесор або навпаки, це може поставити під загрозу вашу гру.

Приймаючи рішення щодо процесора ігрового ноутбука, зверніть увагу на принаймні процесор 10-го покоління Intel Core i7 або мобільний процесор AMD Ryzen 7, наприклад Ryzen 7 4800H.

Це дозволить вам продовжувати запускати сучасні ігри з пристойними налаштуваннями та легко керувати старими іграми. Якщо ви хочете запускати ігри, що живляться ресурсами, з найвищими налаштуваннями, розгляньте такі процесори, як розблокований процесор Intel Core i9 або мобільний процесор Ryzen 7 або Ryzen 9 5000.

Як і його графічний процесор, процесор вашого ігрового ноутбука не можна оновити, тому переконайтеся, що ви вибрали правильний процесор для своїх ігрових потреб та бюджету.

4. Роздільна здатність екрану та частота оновлення

Ігрові ноутбуки пройшли довгий шлях, забезпечуючи яскраві кольорові екрани з високою частотою оновлення.

Сучасні ігрові ноутбуки за замовчуванням пропонують екрани Full HD, і ви побачите багато моделей із частотою оновлення не менше 120 Гц. Якщо ви шукаєте плавний ігровий досвід 1080p, обмежений 120 кадрів в секунду (кадрів в секунду), тоді це ідеально для вас.

Однак, якщо ви шукаєте наступного рівень в продуктивності та частоті кадрів, розгляньте частоту оновлення 144 Гц, 240 Гц або 360 Гц, що має допомогти в конкурентних онлайн-іграх.

Ви також можете розглянути екрани з більшою кількістю пікселів, такі як екрани 4K або 1440p (QHD), які вводяться в звичайні ігрові ноутбуки.

У мобільних іграх 4K одне питання, яке слід задати собі, полягало б у тому, чи справді варто зайвих грошей і податку на час автономної роботи чи енергію, щоб грати в 4K на своєму ноутбуці?

Враховуючи, наскільки маленький екран, вам більше підійде або 1080p, або 1440p.

5. HDD чи SSD краще для ігрових ноутбуків?

Ще однією функцією, яку можна розглянути, купуючи ігровий ноутбук, є місце для зберігання.

Сучасні ігри займають все більше місця, тому, якщо ви хочете мати значну ігрову бібліотеку, розгляньте принаймні 1 ТБ місця для зберігання. Деякі ноутбуки також матимуть слоти для двох накопичувачів, тобто у вас може бути один для безпосередніх ігор та один для решти, а також інші файли.

Це потрібно враховувати жорсткі диски проти твердотільних дисків або жорсткі диски проти твердотільних накопичувачів. Жорсткі диски дадуть вам більше місця для зберігання, але твердотільні накопичувачі значно швидші, забезпечуючи швидший час завантаження.

На вибір є багато конфігурацій ноутбуків, причому більшість сучасних ігрових ноутбуків сумісні з HDD та SSD. Ви навіть можете використовувати портативні накопичувачі.

6. А далі - час автономної роботи

Ігрові ноутбуки не славляться своїм часом автономної роботи, який через свої вимогливі компоненти досить короткий.

Менш потужні компоненти можуть подовжити термін служби акумулятора, але ваші ігрові показники можуть погіршитися, якщо ви оберете ноутбук із недостатньо потужними компонентами.

І навпаки, у цього ноутбука може бути менш потужний акумулятор, що компенсує причину, по якій ви вибрали слабший ігровий ноутбук. Ігрові акумулятори для ноутбуків можна замінити, але їх не можна оновити.

Хоча акумулятори покращуються в ігрових ноутбуках, не очікуйте, що будь-який ігровий ноутбук дасть вам щось більше, ніж пару годин під час інтенсивних ігрових сесій. З цієї причини, якщо можете, грайте з ноутбуком, підключеним до джерела живлення.

Однак, якщо ви хочете отримати ігровий ноутбук, що працює тривалий час, найкраще взяти опис товару з щіпкою солі і натомість, подивитися, що власники або рецензенти говорять про моделі, які ви розглядаєте.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем 17:01 Заморозки та вітер: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 16:34 Хмельничанка Дар’я створює для загиблих вічні букети. Найбільший зробила для полеглого чоловіка photo_camera 16:02 На Хмельниччині ексдиректор відшкодує 330 тисяч за незаконне звільнення працівників 15:19 Аварія з чотирма травмованими: на Шепетівщині судитимуть винуватця 14:51 Безкоштовні квартири від міськради. Звідки беруться та хто отримує 14:05 На Хмельниччині голову ВЛК спіймали на хабарі 13:12 Майже 120 тисяч гривень віддали аферистам мешканці Хмельниччини 12:24 На Хмельниччині чоловік наловив риби на 150 тисяч: в поліції відкрили провадження photo_camera 11:46 Сім’ям загиблих воїнів з Хмельницького району вручили нагороди: імена Героїв photo_camera 10:45 На авто хмельничанина впало дерево. Він відсудив в комунальників майже 80 тисяч 09:35 На Хмельниччині прощаються із військовим і начальником ТЦК Павлом Джигуном
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up