Який район Хмельницького найбільш небезпечний: версія поліції

Який район Хмельницького найбільш небезпечний: версія поліції
  • Злочинність є в кожному мікрорайоні.
  • Деякі території викликають жах навіть у копів. 
  • Де у Хмельницькому не слід гуляти ввечері, а де краще не зберігати гроші у квартирі, читайте в нашому матеріалі.

За правопорядком у Хмельницькому стежать три відділки поліції: Зарічанський, Центральний та Південно-Західний. Зарічанський обслуговує територію спальних районів: Озерної, Лезневе, Заріччя, Дивокраю та проспекту Миру. Центральний стежить за правопорядком поблизу залізничного вокзалу, по вулиці Проскурівській, в Ближніх Гречанах, Книжківцях та Раковому. У сферу діяльності Південно-Західного відділу входять: Ружична, Дальні Гречани, Речовий ринок, Дубове. 

Злочинність є в кожному мікрорайоні. Однак деякі території викликають жах навіть у копів. Так, для працівників Зарічанського відділу, ранкові зведення починаються переважно зі слів “Я відпочивав у компанії друзів у “Картопляниках...” (місцева наливайка неподалік клубу “СВ” по вулиці Свободи)”. А дільничні офіцери та слідчі Центрального відділу потерпають переважно від клієнтів подібної наливайки “Шах і мат” неподалік від Автостанції №2. Для поліцейських із Південно-Західного відділу найбільш проблемним є мікрорайон Дубове.

"У кожного мікрорайону свої злочини"

За словами речниці міського відділу поліції Людмили Берестовської, найбезпечніше хмельничанам прогулюватися у вечірню пору доби на Заріччі. Найменше зареєстрованих злочинів та звернень від громадян фіксують саме у Зарічанському відділі поліції. Найбільше в Центральному (Пушкіна, 15). 

Відео дня
  • Кожен мікрорайон Хмельницького відрізняється класифікацією злочинів. Тяжких та особливо тяжких найбільше фіксуємо в центрі. Найменше на Заріччі. Розбої, хуліганства, грабежі та крадіжки без проникнення - теж центр. А ось злочини пов’язані із проникненням до житла та крадіжкою авто чи з авто - найчастіше трапляються на Озерній, яка входить до сфери Зарічанського відділу. Шахрайств найбільше фіксують правоохоронці Південно-Західного відділу. Також його працівникам найчастіше, порівняно з іншими відділами, доводиться зустрічатися із незаконним поводженням зі зброєю, - зазначає Людмила Берестовська.

За її словами, це пов’язано із забезпеченістю мешканців Хмельницького. Так на території обслуговування Зарічанського відділу частіше обкрадають помешкання хмельничан. А от “вуличні” злочини (крадіжки, грабежі), п’яні розбірки із застосуванням сили, трапляються в менш забезпечених мікрорайонах. 

  • Найбільш забезпечені люди проживають на території Зарічанського відділу поліції. Це: Озерна, Набережний квартал, приватні будинки Дивокраю, Отрадне, Лезневе. Тому там більше звернень через проникнення до житла. Залазять в квартири і виносять коштовності, гроші, дорогу техніку. Також крадуть дорогі авто. А наприклад, на території Південно-Західного багато будинків, які видавали ще від заводів. Там люди вже живуть по 20-25 років. Багато з них пенсійного віку і таких достатків не мають. Також там багато гуртожитків, відповідно студентів. Через це фіксують переважно хуліганства, тілесні ушкодження. Шахрайства - фіксують в центрі. Це пов’язано із великою кількістю банкоматів, які є в центрі і через які проводять грошові операції, - говорить Людмила Берестовська. 

"Епіцентр злочинності - залізничний вокзал"

Що стосується крадіжок у транспорті, то їх найбільше фіксують на території Центрального відділу поліції. Однак це не означає, що скоюють їх саме тут. За словами Людмили Берестовської, переважно крадіжки в транспорті скоюють на Озерній. А виявляють їх уже в центрі, коли виходять із маршрутки чи тролейбусу і не дораховуються кишенькових або мобільних. 

  • Крадії в транспорті курсують містом і вони є в усіх мікрорайонах. Але витягують гаманці чи мобільні переважно на кінцевій “Озерної”. Там люди, особливо зранку, набиваються в транспорт і у штовханині не помічають, як їх обкрадають. Тому ми радимо не класти всі гроші в одне місце, не возити з собою в транспорті значні суми та не класти мобільні у відкриті кишені, - зазначає Людмила Берестовська. 

За словами речниці міського відділу, підсумовуючи всі злочини, найнебезпечнішим місцем у Хмельницькому є район Залізничного вокзалу. А от найбезпечнішим можна було б назвати Озерну, якби не кількість квартирних крадіжок. 

Попри результати, у поліції зазначають, що злочинність у 2018-2019 роках значно скоротилася порівняно із попередніми роками. Найбільше місцеві мешканці потерпають від майнових злочинів та стають жертвами шахрайств. 

Зниження рівня злочинності пов’язують із проектом “Сусідська варта”, який успішно діє у місті з 2017 року і до якого долучилися вже понад 50 будинків.

Слідкуйте за оновленнями на нашому сайті та у Facebook, Telegram,  Instagram та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Максим Фомин

    Сусідська варта))) Ок копи спіть спокійно
  • Топер Харлі

    І все . А де решта писанини?
  • Мастер Автополив

    Интересная статистика, спасибо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:37 Посмертна донорка з Шепетівки врятувала життя чотирьом людям photo_camera 12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує Від читача 13:02 Медична рада за підсумками роботи у 2023 році відбулася у КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр» 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up