17-річна Дарина Карпенко перемогла на всеукраїнській олімпіаді: знайомимось з хмельницькою школяркою

17-річна Дарина Карпенко перемогла на всеукраїнській олімпіаді: знайомимось з хмельницькою школяркою
  • Дарина - 17 років і з шостого класу вона займається програмуванням. 
  • Дівчина перемогла на всеукраїнській олімпіаді з інформатики.
  • Знайомимось з хмельницькою школяркою Дариною Карпенко. 

Дарині Карпенко - 17. Вона навчається у Хмельницькій гімназії №1 імені Володимира Красицького. За плечима школярки доволі солідний багаж знань і досвід різного рівня олімпіад і змагань. Додому дівчина повертається із черговою нагородою. Дарина стала переможницею Всеукраїнської олімпіади з інформатики. Перше місце їй вдалось вибороти серед 121 учасника з усіх куточків країни. Як готується і ким себе бачить в майбутньому переможниця з Хмельницького? Давайте знайомитись!

Схильність до точних наук від мами

У столиці завершилась Всеукраїнська олімпіада з інформатики. Змагались між собою найкращі учні майже з усієї країни. 

Одинадцятикласниця з Хмельницького Дарина Карпенко стала переможницею. Їй вручили диплом І ступеня. Також учениця отримала кубок від голови Черкаської ОДА Ігоря Табурця за абсолютну перемогу. До слова, Дарина також стала першою дівчиною в історії, яка виборола абсолютне перше місце на Всеукраїнській олімпіаді з інформатики серед усіх класів. 

Відео дня

Вона розповідає, програмуванням почала займатись у шостому класі. Впродовж п’яти років школярка відвідує у Хмельницькому клуб “Алгоритм” за керівництва Андрія Попика. Дівчина додає, що олімпіади для неї - звична річ, адже щороку вона бере участь як у всеукраїнських учнівських змаганнях, так і в різних інтернет-олімпіадах. На запитання, коли почала цікавитись точними науками, відповідає:

“Хвилююсь не перед олімпіадою, а після…”

Дарина Карпенко поділилась, вона займається систематично і постійно вивчає нові теми. Тому спеціальної підготовки й “ритуалів” перед окремою і черговою олімпіадою у неї немає. 

Українські школярі продовжують здобувати знання у напруженні - попри війну, обстріли й постійні повітряні тривоги. Що допомагає сконцентруватись на навчанні у такий складний час хмельничанці?

Також школярка поділилась, що попри великий досвід участі в олімпіадах, все одно присутнє хвилювання. Зокрема каже, особливо переживала за результат після першого туру. Тому звістку про перемогу може назвати неочікуваною.

Де себе бачить у майбутньому?

Дарина навчається у випускному класі. Тому як і всі одинадцятикласники, часто замислюється про майбутнє. На запитання про плани після школи, дівчина відповідає: ще не визначилась з точним напрямком, в якому хоче розвиватись. Щоправда, поділилась, що планує навчатись за кордоном. Що це буде за виш і де саме - не розповідає. 

  • Планую йти в університет на математику-інформатику, а далі буду дивитись, яка сфера програмування сподобається більше. Планую навчатись за кордоном, а потім повернутись в Україну як спеціаліст, - каже Дарина. 

Нагадаємо, це не єдина перемога хмельничан на всеукраїнській олімпіаді. Нещодавно ми розповідали історію 17-річної Юлії Онофрійчук, яка стала кращою на олімпіаді з української мови та літератури. З цього ж предмету “бронзу” привезла хмельницька восьмикласниця Каріна Гронська, яка навчається в НВО №4. 


 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Алла Бубляс

    Поздравляю!Пусть все задуманное исполнится!
  • Galyna Grebenchenko

    ВІТАЄМО!
  • Александра Вредина

    Молодець
  • Новини Хмельницького на vsim.ua

    ❗️Оперативна інформація, цікаві та важливі новини у нашому Telegram-каналі - https://t.me/+gtHqKqD7B0o3N2Uy

keyboard_arrow_up