Хмельничанка Юлія Онофрійчук перемогла на всеукраїнській олімпіаді: про що мріє школярка

Хмельничанка Юлія Онофрійчук перемогла на всеукраїнській олімпіаді: про що мріє школярка
  • Вона стала кращою на Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури.
  • У вільний від навчання час дівчина співає, грає на фортепіано і плете з бісеру. 
  • Знайомимось з 17-річною хмельничанкою Юлією Онофрійчук.

Юлії Онофрійчук - 17 років. Вона - одинадцятикласниця з Хмельницького, яка навчається в НВО №5. На сторінці школи публікують фото дівчини, а в її адресу “сипляться” десятки коментарів з привітаннями. Випускницю вважають гордістю закладу. Нещодавно вона повернулась з перемогою на Всеукраїнській олімпіаді з української мови та літератури. Журналісти vsim.ua познайомились зі школяркою. Розповідаємо її історію й вам.

“Я не завчаю правила”

Юлія навчається в 11-А класі. Каже, українська - її сильна сторона. Здібності до цього предмету в неї розвинені ще з молодших класів. Мовляв, там вчителі зуміли прищепити любов до рідної мови. 

  • Коли я прийшла в середню школу, вчителька одразу помітила мою схильність до цього предмета і надалі мене розвивала в цьому напрямку. Тому мої знання - це виключно її внесок. З української мови я не завчаю правила. Вони наче на підсвідомому рівні закладались ще з дитинства. І це відчуття зараз присутнє, - ділиться одинадцятикласниця.

Що ж до української літератури, то цей предмет теж її любов. Мовляв, подобається перечитувати твори різних епох. 

Відео дня

Готувались в укритті

Із 2 по 6 квітня Львівщина приймала IV етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з української мови та літератури 2023. До слова, у змаганнях взяли участь 102  школярі майже з усіх областей України. Переможницею олімпіади стала хмельничанка Юлія Онофрійчук, яку готувала вчитель Тетяна Кунділовська. 

Дівчина розповідає, що до олімпіади доводилось готуватись в укритті. А на момент її проведення у Львові була тривога, відтак завдання учні змушені були писати по різних укриттях. 

Новина про перемогу неабияк здивувала батьків Юлі.. Та й для неї стала приємною несподіванкою.

  • Батьки відверто були в шоці. Коли мамі повідомили, то в неї геть відняло мову. Але вони щасливі тому, що вони розуміють, який це рівень. Вони безумовно в мене вірили, але це була приємна несподіванка як для мене, так і для них, - ділиться Юлія. 

Цього року на дівчину чекає складання мультипредметного тесту. Це буде українська мова та література, а також математика та історія. Окрім ретельної підготовки на уроках, учениця проходить й онлайн-курси. 

Юлія зізнається, у вільний від навчання час любить співати, грати на фортепіано, оскільки має музичну освіту. Окрім цього, читає й плете з бісеру. Улюбленими жанрами називає історичні фільми й фантастику. 

Ким бачить себе переможниця олімпіади?

Цього року Юлія закінчує випускний клас. В думках - плани про майбутнє. Запитуємо дівчину, чи визначилась вона з подальшою долею. 

  • На жаль, ще не визначилась з майбутньою професією. Важко мені в цьому плані, тому що дуже різностороння…На жаль, чи на щастя. Обираю між гуманітарними напрямками - правознавством, журналістикою чи філологією, - каже випускниця.

Додає також, щодо майбутнього планує радитись з батьками. Однак безпосередній вибір буде робити сама. Будь-яке рішення її приймають і розуміють. Але як зізналась дівчина, батьки хочуть, щоб у доньки була творча професія. Над цим думає і сама Юля. 

Нагадаємо, ще одна хмельничанка може похизуватись успіхом на всеукраїнській олімпіаді. Третє місце зайняла восьмикласниця Каріна Гронська, яка навчається в НВО №4. Дівчинку підготувала вчитель Інна Посмітюха.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Ольга Настащук

    Кращою на Всеукраїнській олімпіаді  з української мови та літератури стала також учениця 11 класу з м.Краматорська, Донецької обл.Рищенко Аня (вчителька Савчук Ірина Григорівна).
  • Ната Ден

    Щирі вітання!!!!!!!
  • Oleksandra Adashkevych

    Вітаю ВАС
  • Діана Кравченко

    Щиро вітаю))))

keyboard_arrow_up