“Не всі вчителі готові до дистанційного навчання”: школяр із Хмельницького розповів про підготовку до ЗНО

“Не всі вчителі готові до дистанційного навчання”: школяр із Хмельницького розповів про підготовку до ЗНО
Фото ілюстративне
  • До головного шкільного іспиту Кіріл готується з вчителями онлайн та відвідує репетитора.

  • Каже, в підготовці допомагають не всі шкільні предметники. 

  • Від математики одинадцятикласник в захваті. Причиною тому стала відповідальна вчителька. 

За вікном ХХІ століття. Ера нових технологій та можливостей. Здавалося б, саме той час, коли навчатися можна дистанційно, сидячи на дивані. Про таку можливість ще взимку десятки хмельницьких школярів могли лишень мріяти. Тепер це реальність. Однак радує вона одиниці. Карантин вніс свої корективи у навчальний процес та підготовку до ЗНО. А багатьом просто не до снаги правильно організувати свій час та змусити себе читати книгу. 

Щоб допомогти учням ретельно підготуватися до важливого іспиту в МОН навіть запустили трансляції курсів з підготовки до зовнішнього незалежного оцінювання під час карантину. Їх можна побачити у визначені години на телеканалах та YouTube-каналі Міністерства освіти України.

Деякі навчальні заклади або окремі  вчителі продовжують активно працювати з учнями. Дають їм завдання, проводять уроки у форматі відео-конференцій та всіляко намагаються допомогти. Серед таких Майя Івасюнько - вчитель математики Хмельницької гімназії №1 ім.В.Красицького. Підготовку своїх одинадцятикласників, вона ставить на перше місце. Щодня годинами працює з ними онлайн, консультує та вказує на слабкі місця. 

Відео дня
Фото зі сторінки Майї Івасюнько у Facebook

"Вмотивовані діти - вчаться самі"

За словами вчительки, карантин яскраво показав дітей, які здатні вчитися самостійно. Ті, які не хотіли займатися у класах і робили все під пильним контролем вчителя, на карантині стали байдикувати. 

Оцінки своїм учням вчителька не ставить. Каже, що головне дитині пояснити, що вона має працювати на результат, а не на оцінку. На думку вчительки, відмітки лише обмежують дитину та виховують у неї комплекси. 

"Деякі вчителі допомагають мало"

У захваті від онлайн уроків Майї Івасюнько її учень Кіріл Пашков. Хлопець каже, що вчителька допомагає та спрямовує їх на досягнення високого результату. А от з деяких предметів доводиться готуватися зовсім самотужки. Це Кіріл робить за допомогою онлайн курсів. Також хлопець відвідує репетитора. 

Від підготовки до ЗНО на карантині Кіріл бачить як свої плюси, так і мінуси. Каже, що карантин економить час. В домашніх умовах його більше. Однак і лінь ніхто не відміняв. Вдома у комфорті та з чашкою чаю у руках - легко забути про уроки та ЗНО. 

Від дистанційного навчання Кіріл не в захваті. Каже, навчання в школі більш організоване та більш організовує самих учнів. А от до дистанційного потрібно ще “дорости” морально, адже воно розраховане на самосвідомість та на відповідальність, яка є визначальною рисою дорослих людей. 

А як вчителі допомагають у підготовці до ЗНО вашим дітям? Діліться враженнями у коментарях.

 Читайте також: Без останніх дзвоників та ДПА: як завершать навчальний рік у Хмельницькому

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (22)
  • Юлия Пашкова

    Хочу звернутись до всіх та розставити крапки над «і». Шановні коментатори, учні, батьки та вчителі, просто люди, що прочитали дану статтю, я мама дитини, яка дала інтерв’ю журналістці Галині Білецькій. Хочу прокоментувати не тільки публікацію, а і наслідки її написання. Я, як і ви, обурена й ображена водночас. І не тільки тим, як написана стаття, але й тим, як на це зреагували та як до цього поставилися деякі люди.
    По-перше, ви маєте розуміти, що іноді звичайні слова або речення, не наділені підтекстом або такі, що не можна трактувати двозначно, можуть бути перефразовані чи по-особливому вставлені в текст. Через такі прийоми може змінитися як форма, так і зміст того, що хотіла донести людина. До того ж, ми всі доволі суб’єктивні і часто сприймаємо один і той же факт по-різному.
    Усі речі потрібно оцінювати об’єктивно і неупереджено, проводити аналіз прочитаного/сказаного/почутого. Ви ж не сприймаєте кожну новину з Інтернету/ЗМІ за щиру правду?
    По-друге, щодо самої статті. Кіріл її не писав, лише давав інтерв’ю, текст якого в подальшому редагувався та був опублікований безпосередньо журналісткою. Між реальним інтерв’ю та його текстом у статті існують відмінності. Фрази, які обурили учнів, їх батьків та вчителів гімназії, не були сказані моїм сином. У нього немає і ніколи за 7 років навчання не було претензій до викладачів чи їхньої роботи. Кіріл пишається тим, що навчається в гімназії і ніколи не дозволив би собі їх образити. Вчителі, я прошу вас не ображатися і не робити поспішних висновків!
    Повірте, якби ми ознайомилися з текстом до опублікування статті, то обов’язково попросили б видалити неправдиву інформацію. Важко зрозуміти, чому авторка закцентувала увагу на тому, що зовсім не відповідає темі публікації – провокаційному вислові про «недбалість» вчителів: «Деякі вчителі залишили напризволяще». Журналістка навіть не замислювалася над тим, що своїми некоректними фразами могла підставити Кіріла в очах його однокласників та вчителів.
    Просто подумайте про компетентність журналістки. Моєму синові вона задала питання не тільки про підготовку до ЗНО, а й про його думки стосовно дистанційного навчання. Взагалі, стаття мала б закцентувати увагу на перевагах і недоліках дистанційного навчання. Замість цього, щоб дізнатися думки декількох учнів з різних навчальних закладів, вона написала статтю, керуючись інтерв’ю одного учня, ще й додаючи у його слова свої.
    Наостанок хочу подякувати людям, що з розумінням поставилися до даної ситуації та змогли об’єктивно її оцінити.
    P. S. Завжди майте власну думку та будьте розсудливими.
  • Адре Налин

    Я так зрозумів тільки в нашій школі вчителі не проводять уроки? Просто дають домашнє завдання і на цьому кінець
  • Марія

    Не розумію, чого всі накинулися на хлопця? Він нічого поганого ні про школу, ні про вчителів не сказав. Так, одні співпрацюють з дітьми онлан краще, інші дещо - гірше. Це нормально. У звичайних умовах у школі те ж саме. Якщо пані Майя замість, рекомендованих школою пів години, перепрацьовує з дітьми - їй лише великий плюс і подяка. Можливо дехто просто відпрацьовує вказаний час і все. Це теж нормально, вчителі не зобов'язані сидіти з одним класом по кілька годин на день. Їм за це не доплачуюють.
  • Инна Проник

    Я - мама однієї з учениць, і мені здається, що моя дитина навпаки так багато і так інтенсивно ще ніколи не вчилася, як під час дистанційного навчального процесу. І приємно, що наша школа одна з небагатьох  навіть по всій державі, що найкраще організувала онлайн-процес навчання. І це не комплімент, а правда, оскільки маю можливість спілкуватися з цього приводу з батьками дітей з інших шкіл, які навіть вирішили цього року не  здавати ЗНО, оскільки у їхніх дітей практично не налагоджений дистанцій процес навчання.

    ЧитайТЕ reply Инна Проник

    в когось він налагоджений той процес. а в когось ні. один учень розповів про ситуацію саме в нього. і відразу в коментарях розплодилися ті, хто його слова заперечує. заперечують правду.

    Даринка Гнатишина reply ЧитайТЕ

    Можливо справа в учневі, Ви про це не подумали? Якщо усім все подобається, то потрібно задуматись над цим.

    ЧитайТЕ reply Даринка Гнатишина

    У мене дочка теж школярка і теж вчиться онлайн. Роботою не всіх вчителів вона задоволена і я теж. Така ситуація не тільки в нас. І це природньо. Ненормально, коли хтось про це відкрито заговорив а його за це почали клеймити. ненормально коли людину клеймять за те, що вона не боїться висловити свою думку про щось. Даного хлопця не влаштовує те, як його вчать деякі вчителі. Деякі. Не всі. Він про це сказав. Що тут такого поганого?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість 13:43 У Хмельницькій митниці новий керівник. Що про нього відомо 13:02 На Староміській військові силою затримали чоловіка. У ТЦК кажуть, що він ухилянт play_circle_filled 12:40 Загинули двоє військових з Хмельниччини: Олег Улянчук та Микола Кулябін 12:06 Дружина Гереги стала власницею квартири за 38,9 мільйона 11:55 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up