Дистанційка до 24 лютого: рекомендації МОН та позиція влади Хмельницького

Дистанційка до 24 лютого: рекомендації МОН та позиція влади Хмельницького
Фото ілюстративне
  • У Міносвіти рекомендують змінити формат навчання на найближчі 3 дні. 

  • Заклади освіти можуть перейти на дистанційку з 22 до 24 лютого. 

  • Дізнавайтеся чи перейдуть в онлайн хмельницькі школи, виші та садочки. 

Напередодні річниці повномасштабного вторгнення, 21 лютого 2023 року, міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет рекомендував освітянам змінити формат навчально-виховної діяльності на найближчі 3 дні. 

Він звернувся до начальників обласних військових адміністрацій та керівників освітніх закладів та рекомендував перевести навчальний процес з 22 до 24 лютого в онлайн-формат.

В МОН зазначають, що це зробили з метою убезпечення життя і здоров'я всіх учасників освітнього процесу, як превентивний захід перед річницею початку повномасштабної війни росії проти України.

Відео дня

— Наближається дата, яка принесла страшне горе на українську землю. День, який поділив наше життя на «до» і «після». 24 лютого 2022 року розпочалося жорстоке повномасштабне військове вторгнення рф. Відтоді щодня гинуть наші захисники, цивільне населення, ворог цілить по житлових будинках, школах, лікарнях, музеях. російські військові та їхні  найманці нехтують нормами міжнародного гуманітарного права, для них не існує заборон щодо застосування зброї, – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр закликав вірити в ЗСУ, берегти один одного і разом наближати перемогу.

Яка ситуація на Хмельниччині

Відомо, що в Кам’янці-Подільському на 23 та 24 лютого вирішили запровадити дистанційний режим для всіх навчальних закладів. В ці 2 дні кам’янецькі школярі навчатимуться онлайн. А в дошкільних закладах працюватимуть чергові групи.

Що ж до Хмельницького, то місцева влада ще не визначилась чи вводити дистанційку на найближчі дні. Заступник міського голови Михайло Кривак розповів vsim.ua, що “наразі рішення ще не прийнято”.

Чи переведуть освітній процес в Хмельницькому в онлайн-формат визначать завтра — 22 лютого. Якщо так, то дистанційний режим запровадять лише на 2 дні — на 23 та 24 лютого. 

Додамо, що станом на сьогодні внаслідок агресії рф пошкоджено 3 128 закладів освіти, з яких 441 – вщент зруйновано. Від рук окупанта загинула 461 дитина, 926  – отримали поранення.

Нагадаємо, 24 лютого 2023 року, в п’ятницю, буде рівно рік, як росія вторглась на територію України та розпочала повномасштабну війну. Напередодні, 23 лютого, країна-окупант відзначатиме в себе день захисника вітчизни. 

А ви відпустите свою дитину до вишу/школи/садочка напередодні вторгнення?

Читайте також: 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (11)
  • Валентина Мар'яновська

    Убезпечити діток від небажаних бомбардувань русні,дає змогу батькам непереживати за діток,так,як ризик є і існує напевно.від російських нелюдів можливо чекати чого завгодно.
  • Читач66

    Нам навіть на роботі дали вихідний 24 лютого. А діти до школи?
  • Читач66

    Вчитель візьме на себе відповідальність за дітей?
  • Анна Зеленська

    Ще думають????? Значить нехай вони візьмуть повну відповідальність за життя та здоров'я дітей та вчителів!!! Минулого року майже весь рік були на дистанційному, а тут на 2 навчальних дні не можуть прийняти рішення. Абсурд!

keyboard_arrow_up