Дистанційне навчання очима хмельницьких мам: перші враження, проблеми та труднощі

Дистанційне навчання очима хмельницьких мам: перші враження, проблеми та труднощі
  • Комусь в кайф, а комусь справжнє випробовування.
  • Яким є дистанційне навчання у сучасних умовах, ми запитали у батьків.

Із 8 січня в Україні почав діяти жорсткий карантин, який триватиме до 25 січня. Локдаун передбачає заборону відвідування усіх закладів освіти, окрім дошкільної та спеціальної. Це означає, що школярі будуть вимушені весь цей час навчатися дистанційно.

Вчора уже відбувся перший день дистанційного навчання в цьому році. Тому ми вирішили поспілкуватися із мамами, чиї діти навчаються у школах Хмельницького, дізнатися їхню думку щодо дистанційного навчання та почути враження щодо такого формату навчання.

Леся Клопова, дитина навчається у 3 класі НВК №6

Відео дня

Моя дитина навчається у 3 класі за програмою «Інтелект України». Ми сьогодні проходили все усно і важко було лише із переходом від завдань у Гугл класі, до посібника у форматі PDF. Було багато писанини, і через брак друкованого посібника виконали не всі завдання. Завтра буде краще, пристосуємось.

Я проти того, щоб діти навчались на дистанційному! В дітей немає режиму, графіка та дисципліни виконання того чи іншого предмета. Завжди є купа питань, на які батьки не одразу знають відповіді. Коли навчається одна дитина, інша повністю без нагляду. Навчати, пояснювати, готувати, працювати, доглядати одночасно за двома і більше дітьми це ще те випробування, не у всіх повні сім'ї!

Анжела Лупійчук, мама учениці 6 класу ЗОШ №18

Мені подобається, дитині теж. Говорить, що хоче, щоб так було завжди. Після дистанційних уроків дитина була весела, усміхнена та раділа. Все було за розкладом, як хотіла дитина та програма. У нас була навіть фізкультура. Поки що рада вся сім'я.

 

 

Поліна Сторожук, мама дитини, яка навчається у 2 класі НВК №6

Плюс один - дитина вдома може бути у піжамі. Це економія на одязі та взутті, оскільки діти швидко ростуть. Так, я бачу, що вивчає моя дитина, яка програма. Але... Посадити за стіл та робити уроки потрібно змушувати, також дуже часто потрібно питати у дяді "Гугла" про все, оскільки програма інтелект-класу містить в собі фізику, і хімію, і біологію.  Краще, коли діти у школі, адже там є друзі, і там легше навчається, ніж удома. У нас дуже хороша вчителька, завдяки їй дистанційна програма дається легше, але я вважаю, що це не навчання.

І ще ніхто не подумав про те, що батьки працюють, і в багатьох дитина одна вдома. А Ви самі розумієте як дитина сама сяде за уроки. А якщо в когось немає комп’ютера? У нас, наприклад, тільки телефони, і виходить, що комусь з батьків потрібно залишати телефон вдома, щоб дитина навчалась.

Леся Мацеплюк, дитина навчається в 9 класі НВК №4

У нас все організувала класний керівник. Вчителі справді займаються: онлайн-трансляція, спілкування, діалог, діти слухають тему, відповідають на запитання. Але, на мою думку, має бути живе спілкування, і онлайн інформації не достатньо для повного розвитку та навчання дитини. Було б краще, якби діти відвідували школу. Тому що, я сумніваюся, що набутих знань вистачить при здачі ДПА.

Дитина у 9 класі, уроки проводились в ZOOM, робились перерви, вели діалог, загалом непогано, вчителі молодці, стараються. Проте задали ще досить багато завдань для самостійного домашнього виконання. Та для випускного класу цього не достатньо, а як складати ДПА?

Анна Баштанюк, мама учениці 5 класу НВК №4

Замість першого уроку була виховна година. Вчителька ще раз пояснила, як правильно під'єднатися до Google класу. Це було корисно як для учнів, так і для батьків. А далі було ще 5 уроків. 20 хв онлайн, а час, що залишився моя дитина використала на виконання домашнього завдання. Звичайно я трохи переживала, тому в перший день залишилася вдома для підстраховки. Але я впевнена, що клас моєї дочки впорається з цією програмою. З недоліків, на мою думку є те, що за 20 хвилин неможливо повною мірою пояснити тему і деякий матеріал доведеться опановувати самостійно. Надіюся, що дистанційне навчання справді триватиме всього 2 тижні.

Олена Бачок, дитина навчається в 9 класі в Гімназії №2

У нас все чудово! Дуже задоволені дистанційним навчанням! Вчителі гарно підготовлені, дитина навчається, харчується і відпочиває, все по графіку! Все на найвищому рівні! 2 гімназія дуже гарно працює.

 

 

 

Яна Гарманюк, мама учня 5 класу СЗОШ №6

В нас дитина з особливими потребами. В школі інклюзивна форма навчання, за якою він не встигає. А під час дистанційного навчання, коли на урок відведено 20 хвилин, тим паче нічого не встигає. Для нас краще було б, якби його взагалі не було. Минулого року, коли були в молодших класах, було легше.

 

 

Маргарита Харусь, мама учня 4 класу НВК №2

Я з сином так би вчилась до 9 класу: нам все подобається, перечитали онлайн підручники до кінця (крім математики і української мови) з природознавства до 8 класу, літературу на 2 роки вперед, вивчаємо хімію, бо зацікавився. Виявляється, це просто! Десь за 2 навчальні роки матеріал вже зрозумів. В ютубі є купа відео з поясненнями. Одним словом, кайфуємо! Якщо дитина хоче вчитись, то буде! При будь-яких обставинах. Ну моя дитина то точно)


Отож, у кожного своє ставлення до дистанційного навчання. У багатьох батьків воно негативне, адже вони не знають як усе встигнути, особливо ті, хто при цьому працює у звичному режимі. До того ж не у всіх школах дистанційне навчання може забезпечити такий рівень знань, як очне. Інші намагаються знаходити плюси в дистанційному навчанні та спільною працею вчителів і батьків навчають дітей. Хтось відпрошується з роботи, щоб мати змогу контролювати навчальний процес своєї дитини, особливо, якщо вона навчається в молодших класах. Проте майже усі сподіваються, що дистанційка триватиме лише два тижні, і зовсім скоро діти повернуться за шкільні парти.

Про враження батьків від дистанційного навчання весною ви можете прочитати за посиланням.

Підготувала Олена Савкова.

Друзі, а що ви думаєте про дистанційне навчання? Коментуйте.

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (101)
  • Анастасия Валерьевна

    У мене дитина в першому класі. Пройшов вже тиждень онлайн навчання. Zoom деколи підвисає, біля дітей батьки, які під час уроків постійно говорять і щось підказують... в деяких є ще маленькі діти, яких добре чути на задньому фоні. І після таких занять дитина виснажена і знервована. Вчителька в нас хороша і робить все щоб діти засвоювали знання, але на мою думку для першокласників в яких ще й адаптація не в усіх пройшла, така форма навчання заважка.
  • Богдан Хмель

    А тати своєї думки не мають? Чи вони в сім'ях для меблів?
  • Читач33

    ну так  какие проблемы, для довольных мамочек. написали заяву-перевелись на дистанционку и всЁ, сидите и радуйтесь. ВПЕРЕД И С ПЕСНЕЙ.
    Зато остальные дети будут ходить в школу и в школе классы не будут переполнены, и учителям легче будет урок проводить.
  • Читач35

    А тепер читаємо реальні думки 👇
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up