Дізналися ім’я доцентки, яку затримали на хабарі у Хмельницькому

Дізналися ім’я доцентки, яку затримали на хабарі у Хмельницькому
  • Вчора, 1 лютого, біля філармонії затримали доцентку хмельницького університету. 
  • Правоохоронці встановили, що вона вимагала 11,5 тисяч доларів за вступ до аспірантури, захист дисертації та звання “кандидата наук”.
  • Журналістка vsim.ua дізналася ім’я та місце роботи викладачки.
  • А також поспілкувалася із ректором навчального закладу.

Про корупцію в університетах України ходять і анекдоти, і реальні історії. Жартують, мовляв, студенти вчаться за вола, платять гроші або отримують дипломи за “подарунки”. Схоже сталося в Хмельницькому. Вчора, 1 лютого про це повідомили правоохоронці. Вони викрили корупційну схему в одному з університетів Хмельницького. Доцентка мала отримати 11,5 тисяч доларів за безперешкодний вступ до аспірантури за скороченою програмою, успішний захист дисертації та в результаті - звання “кандидата юридичних наук”. 

Ректор університету підтвердив ім’я доцентки, яка фігурує в справі

Спіймали викладачку “на гарячому”. Поблизу філармонії їй передавали першу частину хабаря - 4 тисячі доларів. У пресслужбі управління СБУ повідомили, що фігуранткою є завідувачка відділу аспірантури та докторантури. Навчальний заклад, в якому вона працює, не назвали. 

Відео дня

З власних джерел журналістці ВСІМ стало відомо: затримана доцентка є працівницею Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова. На сайті “вишу” вказано, що завідувачка відділу аспірантури та докторантури - Уляна Олійник. Вона є доцентом кафедри теорії та історії держави. Має науковий ступінь - кандидат юридичних наук. 

За підтвердженням або спростуванням інформації щодо вимагання грошей даною викладачкою, журналістка звернулася до ректора ХУУПу Олега Омельчука. Наш діалог далі буде переданий дослівно: 

Ж: У нас є інформація, що доцентка університету управління та права, на ім’я Уляна Олійник, вимагала гроші за звання кандидата наук. Дзвоню до вас, аби ви підтвердили чи спростували дану інформацію? 

Ж: Тобто, сказати щось стосовно того, чи це працівниця ХУУПу ви не можете?

Ж: Чи причетна дана особа до подій?

Ж: З нашої розмови я можу розуміти, що в рамках цієї справи фігурує саме Уляна Олійник?

Уляна Олійник отримала атестат доцента 3 місяці тому

На сайті університету управління та права вказано, що вона закінчила цей самий “виш” у 2010 році. Здобула кваліфікацію юриста. Згодом - звання “магістра”. У 2018 році Уляна Олійник захистила кандидатську дисертацію. Тоді її науковим керівником був Олег Омельчук, який нині є ректором. 

Доцентка викладає в університеті наступні дисципліни: 

Уляна Олійник активно веде сторінку в Facebook. У останньому її дописі фото атестата доцента із підписом: “Нарешті дочекалися!” На світлині помітно дату видачі атестату - 27 вересня минулого року. Тобто викладачка отримала це звання трохи більше як три місяці тому. 

Нагадаємо, що вчора, 1 лютого, після затримання викладачки були розпочаті обшуки за місцем її роботи та проживання. У поліції також повідомляли: їй може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Наразі тривають слідчі дії. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (30)
  • Дмитро Бачинський

    Юристи то херня
    А од коли врачі купують депломи
    І ми йдемо до них на операцію)))))
  • Читач58

    Закрыть. С конфискацией.
  • Читач58

    Ага,подставили.
  • Малярчин Вікторія Вікторівна

    Я знаю її і її сім'ю все своє життя її підставили просто мстять

keyboard_arrow_up