Два університети Хмельниччини – в сотні найпопулярніших в Україні

Два університети Хмельниччини – в сотні найпопулярніших в Україні
Фото ілюстративне
  • Дізнавайтеся які та хто в трійці лідерів.

Одразу два виші з Хмельниччини потрапили до 100 найпопулярніших закладів вищої освіти України за кількістю заяв від абітурієнтів. Традиційно рейтинг формують за даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA».

Згідно з нею, 25 сходинку в таблиці займає Хмельницький національний університет. Станом на 29 серпня до нього подали заяви  5442 абітурієнтів, які вступають на основі повної загальної середньої освіти. А ось до Кам'янець-Подільського національного університету ім. Огієнка – тільки 2379. Відповідно виш посідає тільки 76 сходинку рейтингу.

У трійці лідерів - Національний університет «Львівська політехніка» (28086 заяв), Київський політехнічний інститут ім. Ігоря Сікорського (27388) й  Львівський національний університет ім. Івана Франка (27205).

Відео дня

Загалом, за даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», до закладів вищої освіти України цьогоріч подали заяви понад 1 млн 100 тисяч вступників. У тому числі 635 128 заяв подали абітурієнтами на основі повної загальної середньої освіти (11 класів) для здобуття кваліфікаційних рівнів бакалавра та медичного магістра за всіма формами навчання.

Нагадаємо, інформаційна система Вступ.ОСВІТА.UA публікує поточні рейтинги абітурієнтів на понад 80 000 конкурсних пропозицій від усіх університетів, інститутів, академій, коледжів і технікумів України, що здійснюють прийом абітурієнтів для здобуття ступенів молодшого спеціаліста, бакалавра або магістра.

При формуванні рейтингу були враховані всі заяви від вступників на навчання для здобуття кваліфікаційних рівнів бакалавра та магістра на базі повної загальної середньої освіти за всіма формами навчання станом.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Лариса Ніколайчук

    Якщо врахувати,що в Хмельницькій області кілька тисяч ВПО,то це не дивно...Нажаль,це не говорить про якість надання освітніх послуг...

keyboard_arrow_up