Хмельницький виш отримав станцію Starlink від Ілона Маска

Хмельницький виш отримав станцію Starlink від Ілона Маска

Систему розмістили за сприяння Міносвіти. 

Starlink – це глобальна супутникова система компанії SpaceX. Вона забезпечує бездротове інтернет-покриття для всієї планети. Зокрема й у місцях, де зв’язок ненадійний або його взагалі немає. 

В Україні в умовах війни інтернет від Starlink дає можливість залишатися на звʼязку там, де інтернет не працює через пошкодження мереж. Після 24 лютого 2022 року у відповідь на заклик міністра цифрової трансформації Михайла Федорова засновник компанії SpaceX Ілон Маск надав Україні можливість користуватися сервісом Starlink та надіслав термінали для забезпечення зв’язку із супутниками.

Хмельниччина отримала Starlink ще в березні. Першу партію доставили для забезпечення потреб військових та роботи об’єктів критичної інфраструктури. 

Відео дня

Нещодавно станцію від SpaceX отримав один із місцевих вишів. Її розмістили в Хмельницькому національному університеті. Освітній заклад зможе користуватися сучасною технологією, завдяки якій вдасться максимально підвищити стійкість внутрішніх мереж. Адже Starlink – найбільш стабільна та найменш вразлива Інтернет-мережа в світі. У виші повідомляють, що термінал прибув до ХНУ за сприяння Міністерства освіти та науки України. 

В зв’язку з початком повномасштабного вторгнення росії на територію України, зі східних та північних областей до Хмельниччини переїхали 4 виші. Двоє із них - з Херсону та Маріуполя - евакуювали Хмельницькому, решта - до Кам'янця. Херсонський національний технічний університет розмістили на базі ХНУ. 

Херсонцям надали три навчальні аудиторії з комп’ютерною технікою та доступом до Інтернету. Близько половини колективу закладу (приблизно 300 осіб), поки працює з тимчасово окупованого Херсону, в Хмельницькому наразі лише 30 викладачів. Двадцять із них розселили у гуртожитках ХНУ. Працюють переважно вдома. А всі критичні інформаційні сервіси вишу переміщені у хмару. Тож стабільний зв’язок для них дуже необхідний. 

Херсонський університет вже розпочав вступну кампанію. Студентів готуватимуть за 30 напрямками. На кого можна вчитися у релокованому виші дізнавайтеся за посиланням. 

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Нинель Нинель

    Якщо в Хмельницкий вкладають за город можно не переживати все буде добре і спокійно в Хмельницькому і найкращу систему ПВО над Хмельницким поставлять.
  • Игорь Замлинский

    Дайте людям пароль 🥵
  • Galyna Grebenchenko

    ДЯКУЄМО
  • Antony Gach

    Чистий піар Ілона у хмельницькій громаді...типу це крок до майбутнього???

    Віктор Савицький reply Antony Gach

    Antony Gach З великої Хм.

keyboard_arrow_up