Історії випускників з Хмельниччини, які склали мультитест на 200 балів

Історії випускників з Хмельниччини, які склали мультитест на 200 балів
  • Цього року мультипредметний тест замінив для випускників ЗНО. 
  • Найвищими балами можуть похизуватись кілька хлопців і дівчат.
  • Як готувались, про що мріють і в якій сфері себе бачать 200-бальники?

Навчальний рік видався для випускників напруженим - дистанційне навчання, страх невідомості. Та життя в умовах війни продовжується - вони складають іспити, обирають майбутню професію і виші для вступу. 

Цього року традиційного ЗНО не було. Натомість абітурієнти складають національне мультипредметне тестування. І ось з’явились перші результати. Найвищими балами можуть похизуватись кам’янецькі випускники НВК №14,  ЗОШ №8 і місцевого ліцею.  Як готувались, боролись з хвилюванням і де бачать себе у майбутньому? Ділимось історіями 200-бальників.  Що відомо про випускників з найвищими результатами?

Світлана Железняк 

Відео дня

Випускниця змогла набрати найвищий бал з математики. Зізнається, їй не довелось напружено готуватись за кілька днів перед тестом, адже старанно вчилась впродовж усіх шкільних років, що і дало свої плоди. Однак на початку 11-го класу дівчина вирішила додатково займатись з репетитором, яка була її вчителькою. 

  • На початку останнього навчального року це було моєю мрією - ЗНО на 200. Коли почалась війна, я призупинила заняття десь до початку літа, не займалась, бо не було відомо майже нічого про екзамени. Потім я самостійно працювала з тестами минулих років, демонстраційними варіантами і це все, що я робила. Мені вистачило моїх знань. Я б не сказала, що результат став дуже неочікуваним, скоріше зраділа, що змогла. 
  • Під час складання тесту не хвилювалась взагалі, лише напередодні. Коли ми прибули до тимчасового центру, єдине, чого я хотіла - скоріше написати  і закінчити цю історію. Напевно так склалось через довге очікування, просто набридло це відчуття тривоги. Однак досить моторошно було отримувати результат, адже в мене кілька разів злітали відповіді. Було страшно, що програма їх не зберегла знов.

Світлана каже, навчальний рік починався досить добре. Були свої плани на вступ і надія, що нічого на них не вплине. А от після 24 лютого все перевернулось догори дном. 

Випускниця розповідає, коли психологічний стан прийшов трохи до норми, змогла відновити процес навчання і підготовки до екзамену. Але вже без викладачів - самостійно. 

На запитання, чи визначилась дівчина з майбутньою професією, каже, що так. Однак не озвучує виші, до яких планує подавати документи. 

  • Хочу пов’язати життя з IT-сферою. Я б не хотіла казати, куди планую вступати. Війна жодним чином не вплинула на мої плани щодо подальшого навчання. Я не змінила список ВНЗ, куди планую подавати документи. Єдине, що я виключила зі списку можливих ВНЗ на сході та півдні країни, - каже Світлана Железняк. 

Єлизавета Янчук

Єлизавета склала мультипредметний тест з математики на 200 балів. Розповідає, від початку одинадцятого класу ретельно готувалась до ЗНО з чотирьох предметів: української мови та літератури, математики, англійської мови і хімії. Деякі предмети готувала сама, інші - з репетиторами. Коли стало відомо про проведення національного тесту і включення туди питань з історії України, то три місяці приділила активній підготовці й до цього предмету. 

Випускниця каже, на 100 відсотків не була впевнена в успішному результаті. Хоч і приклала чимало зусиль.

  • Результат був трохи неочікуваним, адже під час підготовки до тесту, виконуючи демонстраційні варіанти, я завжди отримувала найнижчий бал саме з математики. Тому я сильно хвилювалась за цей предмет і дуже неочікувано й приємно було побачити в результаті 30/30 . Трохи сумно за історію України, але я хоча б змогла запам’ятати чималу кількість дат і постатей. Планувала написати українську мову на 200, бо весь час на тренувальних тестах отримувала найвищий бал. Але допустила дві помилки, - розповідає Єлизавета. 

Єлизавета може похизуватись високими оцінками з усіх предметів. Вона закінчила школу із золотою медаллю. Розповідає, найбільше любила англійську мову, яку викладали по дві години на тиждень. Через це дівчина самостійно займалась вивченням іноземних мов вдома. 

Випускниця обрала «Філологію», а саме спеціальність «Прикладна лінгвістика». Однак щодо майбутньої професії ще точно не визначилась.

  •  «Запасними» варіантами вступу є спеціальності «менеджмент» та «фінанси, банківська справа». На рахунок професії ще подумаю, але один із варіантів - це перекладач. Спочатку хотіла вступати до Києва, але зараз, чесно кажучи, трохи боюсь. Тому повністю планую подати заяви до Львова. До того ж в мене там є знайомі. І хотілось б ще очного навчання, кажуть, що так і буде, але точно нам поки не скаже ще ніхто, - поділилась планами кам'янчанка. 

Віталій Підпанюк

Хлопець з НВК №14 набрав 200 балів одразу з двох предметів - української мови і математики. Журналістці “ВСІМ” розповідає, що підготовка виявилась непростою. З десятого класу Віталій готувався до зовнішнього незалежного оцінювання з математики, української мови, фізики та англійської мови. Сподівався, що все піде по плану, однак повномасштабне вторгнення розділило життя на “до” і “після”.

  • Вийшло все не так просто, як я очікував. Агресія росії проти України перейшла у фазу повномасштабного вторгнення. Зі вступом і екзаменами не було ясно нічого. Згодом МОН затвердило новий механізм проведення атестації випускників, це був НМТ. Новина дала зрозуміти, що атестація буде, що потрібно відновлювати роботу. Незабаром стало зрозуміло, що в НМТ буде блок з історії. Із цим предметом в мене завжди були проблеми. Але, налаштувавши роботу з української мови та математики, зважився й на вивчення історії. Відносно моїх очікувань, я отримав досить високий бал з історії, - розповідає випускник.

Віталій Підпанюк каже, у підготовці для нього був важливий чіткий розпорядок. Кожному предмету приділяв 2-3 години своєї уваги щоденно. Математику та історію вивчав самотужки, а з українською допомагала шкільна вчителька - Ольга Пазій. Не без гордості каже, що результат тестування - плід регулярних занять і прикладених зусиль. 

З майбутньою професією випускник теж визначився і поділився своїми планами. Щоправда, обраний виш заздалегідь розголошувати не хоче. 

  • У майбутньому я хотів би працювати в IT-сфері. Мені це цікаво. Хотів би вступити у ВНЗ з високим рівнем викладання та спеціалізацією на сфері, яку я для себе обрав. Війна вплинула на мене, як і на будь-якого українця чи українку. Це наша спільна трагедія. Але не можна складати руки і чекати. Потрібно працювати старанно і зосереджено. У кожного є свій фронт, на якому потрібно боротись, адже працюючи у своїй галузі, ми допомагаємо тим, хто захищає наші життя щосекунди - воїнам, які віддають життя за право на існування нашого народу. 

Також хлопець поділився, що цей навчальний рік зважаючи на всі неочікувані події і зміни зробив його значно сильнішим і дорослішим. 

Олександр Коптєв

Хлопець - випускник Кам'янець-Подільського ліцею, який склав українську мову на максимальний бал. Каже, підготовка до тестування була звичайною, яку розпочав ще наприкінці жовтня. Займався з репетитором двічі на тиждень, як і більшість 11-класників.

 

  • Я не готувався побачити певний результат, лише працював на те, щоб він став якомога кращим, тому не скажу, що був здивований тим, що побачив на екрані. Радше це було логічним завершенням моєї роботи, якщо можна так виразитися.

Олександр розповідає, його навчальний рік пройшов у темпі звичайного 11-класника: підготовка до екзаменів, репетиція випускного вальсу. Додає, відрізнялося хіба тим, що брав також участь в олімпіадах і турнірах. Але так було до початку повномасштабного вторгнення. Все змінилось після 24 лютого. Була невідомість і нерозуміння, до чого готуватись. 

Хлопець каже, підготовку до іспиту відновив у травні. А перед екзаменом записався на один експрес-курс у онлайн-школі. 

  • До речі, цікаве відкриття під час війни — виявляється, онлайн також можна доволі добре підготуватися до екзаменів, - запевняє випускник.

Олександр розповідає також, що війна вплинула на його плани щодо майбутнього вступу.

  • Із майбутньою професію складно щось сказати, адже все дуже мінливе, але війна однозначно змінила мій вибір щодо місця навчання. Якщо до цього я чітко планував у закордонний «виш», то зараз навіть не хочу нічого про це чути, - говорить юнак. 

До слова, у Хмельницькому поки не оприлюднили імена випускників, які здали тест на 200 балів. Про це журналістці "ВСІМ" повідомили у Департаменті освіти і науки. Наразі діти ще отримують свої результати. 

Нагадаємо, тестування на Хмельниччині буде відбуватись до 10 серпня. Загалом розклад такий:

Читайте також:

Здійснено за підтримки Асоціації “Незалежні регіональні видавці України” в рамках реалізації грантового проєкту Хаб підтримки регіональних медіа. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією партнерів

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Светлана Железняк

    Я дуже радію за свою донечку. Спочатку спробуйте здати цей тест, а потім казати. Нехай їм усім щастить.
  • читач34

    Цьогорічний мультітест-це полегшений варіант традиційного ЗНО.
  • Оксана Белая

    Молодці! Пишаємося! Змістовні відповіді говорять про світлі голови випускників. Нехай щастить!

keyboard_arrow_up