Хмельничан навчають кібербезпеки та кібергігієни

Хмельничан навчають кібербезпеки та кібергігієни
Тут і далі фото з сайту Хмельницької обласної ради
  • В області стартував дводенний семінар «Основи кібербезпеки: кібергігієна та методи викладання”. 

  • Його організували спільно з американським фондом та за підтримки Хмельницької обласної ради. 

Впродовж кількох років Україна долучається до світової ініціативи з привернення уваги до кіберзахисту. А цьогоріч, під час повномасштабного вторгнення росія намагається знищити нас, атакуючи не лише ракетами, а й в кіберпросторі. 

Під «прицілом» ворожих хакерів опинилися державні установи, об’єкти критичної інфраструктури, військові цілі, заклади освіти та цивільні. Для своїх завдань кіберзлочинці можуть використати будь-кого, аби знищити життєво важливі системи та сервіси.

Голова обласної ради Віолета Лабазюк вважає спільним завданням завадження злочинним планам російських окупантів. Кожен хмельничанин має подбати про власну безпеку в кіберпросторі. Адже так ми автоматично захищатимемо і нашу країну. Відтак, дотримання головних правил кібергігієни – сьогодні не примха, а обов’язок.

Відео дня

Про семінар

В останній день осені на Хмельниччині стартував дводенний семінар з кібербезпеки. Він проходить для для методистів шкіл області. Семінар називається «Основи кібербезпеки: кібергігієна та методи викладання”. Він складається з теоретичної та практичної частини. 

Під час семінару освітяни навчаться не лише вміти захищати свою інформацію, особливо конфіденційну та фінансові дані, а й дізнаються більше про кібербезпеку та її важливість. 

Організувати таке навчання вдалося завдяки представництву Фонду Цивільних досліджень та розвитку США в Україні. Віолета Лабазюк ще минулого року підписала з ними Меморандум про взаєморозуміння. Відтак, Хмельниччина першою долучилася до впровадження безпечних інформаційно-комунікаційних технологій в територіальних громадах краю.

До слова голова облради й сама “завітала” на семінар в онлайн-форматі. Вона побажала учасникам продуктивної роботи та конструктивних дискусій, аби могтиі протистояти викликам у сфері інформаційної безпеки.

В облраді додають, що результати заходу будуть спрямовані на модернізацію поточної системи кібербезпеки, оцінку ризиків, побудову моделей, аналізу поточної ситуації та пропозицій щодо вирішення нагальних проблем.

Нагадаємо, в обласному центрі працює Університет третього віку. Заняття проводять для старших людей, задля поліпшення якості їхнього життя. Наразі студентами закладу вже стали понад 1 500 пенсіонерів. Та попит досі росте. Нині в Університеті третього віку працює 24 факультети. Тут пропонують вивчати комп’ютерну грамотність, іноземні мови, хоровий спів, агроландшафт, правознавство та інші дисципліни

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up