Кабмін пропонує звільнити від ДПА випускників 2023 року

Кабмін пропонує звільнити від ДПА випускників 2023 року

Про це повідомив Тарас Мельничук. 

Днями у Кабінеті Міністрів схвалили законопроект, який пропонує скасувати державну підсумкову атестацію для випускників 2022-2023 навчального року. Про це повідомив представник Кабміну у Верховній Раді Тарас Мельничук у Телеграм.

— Схвалено проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо державної підсумкової атестації та вступної кампанії 2023 року”, – йдеться в повідомленні.

Законопроект передбачає звільнення від проходження ДПА учнів, які отримують повну загальну середню освіту у 2022/2023 навчальному році. 

Відео дня

Згідно повідомлення прийом до закладів вищої та фахової передвищої освіти для здобуття ступеня молодшого бакалавра, бакалавра та магістра, який здійснювався цьогоріч в особливому порядку, продовжується на 2023 рік.

Нагадаємо, нещодавно у Міністерстві освіти і науки анонсували проведення національного мультипредметного тесту як альтернативу традиційному ЗНО у 2023 році.

Причиною відмови від ЗНО є перешкоди щодо його організації та проведення, а також неможливість охоплення тестуванням потенційних вступників до українських університетів, які тимчасово перебувають за кордоном.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    А по чому їх екзаменувати, якщо як не повітряна тривога то відсутність світла, інтернету, опалення...

keyboard_arrow_up