Хмельничан запрошують до написання радіодиктанту національної єдності: деталі

Хмельничан запрошують до написання радіодиктанту національної єдності: деталі

Дізнавайтесь де прослухати радіодиктант, а також де його можна написати в Хмельницькому. 

9 листопада 2022 року українці вже 22-й раз писатимуть радіодиктант Всеукраїнської єдності. Цьогоріч його зачитають об 11:00 за київським часом. Про це повідомляють на сайті Урядовий портал

Найбільший україномовний флешмоб

У День української писемності та мови до найбільшого україномовного флешмобу традиційно приєднаються мільйони українців по всьому світу. Авторкою тексту цьогорічного радіодиктанту національної єдності є українська письменниця Ірина Цілик. Читатиме його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. 

Відео дня

— Цьогорічний радіодиктант — це перш за все українська акція єднання, де б ми не були. Завдяки можливостям Українського радіо до радіодиктанту кожен може долучитися, незалежно від того, у якій точці земної кулі перебуває у цей непростий для нас усіх час. Сьогодні це особливо важливо, адже ми бачимо, що війна в Україні йде не лише за збереження наших територій, війна йде за збереження нашої ідентичності. Це флешмоб поваги до нашої культури, це можливість долучитися до спільної дії, яка об'єднує всіх нас, — зазначив член правління Суспільного Мовлення Дмитро Хоркін.

Де послухати радіодиктант

Радіодиктант звучатиме по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура. Водночас флешмоб вкотре вийде за межі суто радіоформату: він наживо транслюватиметься на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

Написання Радіодиктанту-2022 адаптували до умов воєнного часу, додають на Урядовому порталі. Також у різних країнах світу облаштують студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

До слова, одне із таких місць буде й у Хмельницькому. Так, спортивно-культурний центр "Плоскирів" запрошує всіх бажаючих взяти участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності за адресою вулиця Шухевича, 90. 

— Разом з тисячами українців в різних куточках світу ми напишемо Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Долучайся!!! Зараз, як ніколи нам потрібна єдність, — додають в центрі. 

Для додаткової інформації радять звертатися за телефоном 0673814438.

Отож:

  • коли - 9 листопада об 11.00
  • де - на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення, в приміщенні СКЦ "Плоскирів" у Хмельницькому (вулиця Шухевича, 90)

 

Опитування

А ви писатимете 9 листопада радіодиктант національної єдності?

Довідка:
Радіодиктант національної єдності започаткувала командв Українського радіо у 2000 році. З того часу він щорічно проводиться у День української писемності та мови. Традиційно найактивнішими учасниками флешмобу є школярі, студенти та викладачі навчальних закладів, але щороку диктант розширює межі — у ньому беруть участь люди різного віку і найрізноманітніших професій, долучаючись до радіодиктанту на знак поваги до української мови.

Читайте також: Іменинники листопада: кого та коли вітати з Днем ангела

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up