Хмельницькі садочки з новими керівниками, але не без батьківських внесків

Хмельницькі садочки з новими керівниками, але не без батьківських внесків

Заміна та омолодження керівних кадрів відбулося в 11 з 47 садочків Хмельницького.  «Новачкам» дали настанови щодо майбутньої діяльності. Найголовніше – фінансове питання. На ремонт гроші дали, але в групах без батьківського гаманця не обійтись.  

Кадрові «чистки» в школах Хмельницького прогриміли на все місто. А от зміни в дошкільних навчальних закладах пройшли непомітно. Хвилі обурення від батьків і колективів ДНЗ якщо і були, то на публіку не афішували.

Цього року контракти закінчилися в 24 завідуючих. Половині договори продовжили, а інших «попросили» звільнити керівне крісло. За двері їх не виставили, а запропонували посади методистів, вихователів і психологів. Пропонували всім, але дехто відмовився через  пенсійний  вік. Решта працює.  

Декому, можливо, пощастило більше за інших… Лише за одну звільнену керівницю слізно просили, до Симчишина ходили. Нілу Попик у мерському кабінеті хвалило з десяток батьків вихованців ДНЗ №50. І вихвалили. Нілу Попик посадять ближче до Романа Миколаїва, в управління. Зараз вона ще працює на посаді вихователя,  потім переводиться на посаду практичного психолога.

Відео дня

- А з жовтня ми заберемо Нілу Петрівну в управління освіти у відділ дошкільної освіти. Це хороший спеціаліст. Статусно, можливо, це буде підвищення, але по зарплатні понизить суттєво. В службовця місцевого самоврядування зарплатня приблизно в тричі менша, ніж в будь-якого керівника навчального закладу, - каже Роман Миколаїв.

Сьогодні, 5 серпня, представляли нових керівників ДНЗ. Із ними підписали контракт лише на рік. Вони витрачатимуть бюджетні кошти на ремонт коридорів, актових залів, дитячих майданчиків… Але без батьківської допомоги не обійдуться.  На ремонт груп будуть «скидатися» всі. Хто скільки може, вимагати не будуть.

- Орієнтовно на кожен садочок  виділили  від 70 тисяч до 150 тисяч на різні потреби.  Втім  ми не можемо відмовитися від батьківської допомоги. Але це тільки на добровільній основі, - каже головний освітянин Хмельницького. – Той, хто не може чи не хоче, не здаватиме.  

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Анонім

    Нарешті дочекались дозволу Миколаїва платити не лише за своїх дітей, а й ще й за чужих, батьки яких не здатні заробити нормально))))) Виходить батьки бунтували проти батьківських примусово-добровільних внесків, бо не хотіли платити порівну, а хотіли платити ще й за інших?

    Анонім reply Анонім

    Анонім reply Анонім

    рука ліцо. Не сваріться. Пан роман все правильно зробив

    Сергей reply Анонім

    Безумовно "правильно", ТАК але  чуть-чуть не так як казав Шельменко. Платити будете, але вже іншим.
  • Анонім

    ))))) А який дурний захоче добровільно платити )))) Будуть вимагати обовязково платити примусово-добровільні внески. Морди змінились, а методи старі.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up