Хмельницькі відмінники виїжджають вчитися до столиці

Хмельницькі відмінники виїжджають вчитися до столиці
  • Зранку на Проскурівській чиновники вручали медалі кращим випускникам Хмельницького.
  • Місцеві школярі отримали 64 золотих та 58 срібних медалей.
  • Але вчитися в рідному місті медалісти не будуть. Планують вступати в київські виші.

З самого ранку на майданчику перед кінотеатром імені Шевченка повно людей. Сьогодні, 23 червня, тут вручають медалі за високі досягнення в навчанні кращим випускникам міста. Попередньо відзнаки мали б отримати 129 школярів. Але через результати ЗНО їх кількість трохи зменшилась. Не всі підтвердили рівень своїх знань. Тому сьогодні медалі вручили 122 випускникам.

Медалі вручали чиновники

Аби одягнути медаль на шию випускника запросили 4 чиновників з мерії.

Відео дня

Нагороди вручали особисто міський голова Олександр Симчишин, секретар міськради Михайло Кривак, заступник мера Анатолій Нестерук та керуючий справами міськвиконкому Юлія Сабій.

Усі медалі розклали за 4 столами. А біля кожного чиновника стояв представник з адміністрації департаменту освіти.

Медалістів запросили на лінійку під урочисту музику та розставили навпроти столів, які закріпили за їх закладами. Ведучі оголошували швидко. Лише прізвище та школу випускника.

Ті по черзі підходили кожен до «свого» столу, де їм одягали медаль на шию та дарували букет. Почувши прізвище свого однокласника чи назву закладу, випускники жваво плескали в долоні. Неподалік від них з букетами квітів та подарунками стояли батьки чи рідні.

Після вручення у частини медалістів їхні нагороди одразу повідбирали класні керівники. Все для того, кажуть, аби вручити медаль ще раз – на випускному вечорі. Цього разу це робитиме директор школи.  Та самі випускники від того ще більше радіють. Адже кажуть, прагнули цієї нагороди не один рік. А отакі показові вручення лише додають приємних емоцій.  

До медалі "йшли" кілька років

Назар Войталюк сьогодні святкуватиме свій випуск із ліцею №17. Юнак розповідає, що хотів здобути золоту медаль, аби ним пишалися батьки.

- Усі роки навчався в міру можливостей, - каже 17-річний Назар. – Але хотів отримати золоту медаль, щоб мною пишалися мама, тато і однолітки. Певні періоди було важко вчитися. Доводилось домовлятися з вчителями, щоб дозволили доздати те, що не встиг через участь в олімпіадах.

Для себе Назар обрав медичний інститут в Києві. Адже хоче стати кардіохірургом та допомагати людям.

Срібло замість золота. Анастасія Велиган із того ж ліцею №17 прагнула взяти одну, а отримала іншу медаль. Дівчинка розповідає, що «зрізалась» на ЗНО.

- Мені важко дається математика та англійська мова, - каже Анастасія. - Саме на ЗНО з англійської мені не вистачило трохи балів для того, щоб отримати сьогодні золото. Але це не привід сумувати. Я – медалістка і сьогодні мені привселюдно одягнули її на шию.

Мати дівчинки Людмила пояснює, що головне – не нагорода. Хоч в її дочки проблем з навчанням в школі ніколи не було.

- В мене дві дочки і обидві медалістки, - розповідає Людмила Велиган. – Це привід для гордощів сьогодні. Але головне залишитися справжньою людиною в житті. Суть медаліста – не тільки медаль, як говорить Симчишин. А виховати справжню людину. Вкласти в дитину істинні людські якості.

Ще одне срібло замість золота отримала випускниця ЗОШ №22 Ірина Лічинська. Але дівчина не розчаровується, адже таку нагороду вона заслужила. Адже трішки важко давалась математика.

- До цієї медалі почала прагнути ще з 8 класу. Саме тоді я інтенсивно почала вчитися, ставити собі ціль. Цього року поздавала всі предмети гарно. Мені не вистачило буквально пару балів на ЗНО з англійської, - пояснює Ірина.

Ірина планує вступати також до Києва. Ким хоче стати дівчина до кінця не визначилась. Обирає між професіями журналіста та юриста.

Одного балу на ЗНО не вистачило, щоб отримати золоту медаль випускниці НВО №28 Валентині Бандоляк. Дівчина також «з’їхала» на англійській.  Оцінка за ДПА – «9». Тому сьогодні на її шиї – срібло.

- Медаль вимагає багато зусиль. Це недоспані ночі, відмова від активного життя. Я також була головою учнівського самоврядування школи. Тому мені хотілось не лише навчатися, а й брати участь в шкільних заходах, - каже Валентина. – Але я не засмучуюсь, бо до ЗНО з іноземної взагалі не готувалась. Тому вважаю, що це й так хороший результат.

Валентина також планує навчатися в столиці. Обрала для себе і виш – національний університет культури і мистецтв. Вступатиме на хореографа, режисера або актора кіно.

Загалом, 64 хмельницьких випускники отримали золоті та 58 – срібні медалі.

Подарунки дали і спортсменам

Невеликими подарунками нагородили хмельницьких спортсменів, які впродовж року стали чемпіонами різних змагань.

Яна Заремба – одна із тих, кому сьогодні вручили пакунок від мерії за спортивні досягнення. Дівчинка каже, що отримала вже 60 нагород. Сьогодні на її шиї 40 медалей.

- Я займаюся великим тенісом з 10 років, - розповідає 16-річна Яна. – Постійно беру участь в різних змаганнях. Це важко. В мене тренування на 7 ранку, потім йду до школи, тоді відпочинок і знову тренування. Але мене надихають мої нагороди і досягнення. Я хочу чогось досягти в житті.

По завершенні лінійки медалісти фотографувалися з рідними й друзями та отримували подарунки. Погода їм настрою не зіпсувала.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Ірина Волошина

    шкода, що позлітали з золота на срібло, головне, щоб ця медаль не була куплена
  • Алла Авсиевич

    Не до теми, але все ж таки: обдарованих дітей - призерів Всеукраїнських олімпіад цього року залишили за бортом...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство власного чоловіка жителька Хмельниччини отримала вирок 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС 21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up