Випускник із Нетішина здав мультитест на 200 балів з двох дисциплін (ВІДЕО)

Випускник із Нетішина здав мультитест на 200 балів з двох дисциплін (ВІДЕО)
Скрін з відео
  • Владислав Шатровський отримав максимальний бал з історії та математики. 

  • Юнак вступив до Київської політехніки та нині навчається на інженера-програміста. 

У Нетішині — місті атомників, що на Шепетівщині більшість мешканців віком до 35 років. Серед місцевих багато обдарованої молоді. Одним із таких є Владислав Шатровський. Юнак лише нещодавно закінчив школу та вступив до столичного вишу. 

Владислав один із тих, хто цьогоріч здобув максимальні бали під час здачі мультипредметного тесту. Про це повідомляють на сторінці “Енергоатом Junior”. Хлопець здав НМТ на 200 балів одразу з двох предметів — математики та історії України. 

Владислав зізнається, що математику знав добре. Але хвилювався за історію. До здачі тестування з цієї дисципліни готувався 2 місяці — вивчав практично з нуля. Мати хлопця — Інна — додає, що в її сина аналітичний склад розуму та схильність до точних наук. 

Відео дня

— Математику я дуже люблю, тож був впевнений, що здам на 200. А от за історію (України — ред.) трошки переживав. Вчив з нуля. Але вчив кожен день, намагався, докладав зусиль і вийшло, — розповідає хлопець. 

Коли прийшов час обирати професію Владислав звернувся за порадою до матері. Та підказала вчитися в сфері ІТ. Тим паче, що інформатикою юнак зацікавився ще з 8 класу. Заохотила його до цього вчителька. Згодом постійно брав участь у шкільних олімпіадах і зрозумів, що хоче працювати саме з комп’ютером

Нині Владислав Шатровський — студент Київського політехнічного інституту. Він навчається на 1 курсі інституту атомної та теплової енергетики за спеціальністю інженерія програмного забезпечення.

Обоє батьків Владислав працюють на Хмельницькій атомній електростанції. Мати —  інженер відділу забезпечення якості підприємства, а батько — у службі фізичного захисту. Батьки тішаться такими досягненнями свого сина та щиро бажають йому успіху в житті.

Владислав вчиться дистанційно, він зізнається, що навчатися доволі складно, доводиться багато часу проводити за екраном комп‘ютера, проте — це можливості дізнатися щось нове‘.

Нагадаємо, про ще одну талановиту дівчину — випускниця Славутського ліцею Єлизавета Герасимчук створила прототип екохолодильника, який працює від сонячних панелей та акумуляторів. Думка про розробку холодильника у дівчинки виникла цієї весни. Кажуть, саме тоді, коли у багатьох українців зникла електрика в домі через військові дії. Єлизавета замислила створити прилад, який міг би приносити користь людству. 

Так прийшла думка створити холодильник, який би не шкодив навколишньому середовищу. Процес створення прототипу екохолодильника зайняв 50 робочих днів. Допомагав талановитій учениці її науковий керівник — вчитель фізики Віктор Коваль. Детальніше про це читайте за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (12)
  • Лиля Кадер

    В захваті від таких дітей, успіхів
  • Валентина Сєдова

    Вітаю! Молодець!Гордість Нетішина!Світлої тобі дороги у майбутнє....
  • Ирина Кузьменко

    Здібний .буде толк.удачі.
  • Инна Остапенко

    👍🇺🇦🇺🇦🇺🇦

keyboard_arrow_up