Ліфт та шафи з підігрівом: що є у новому садочку на Озерній

Ліфт та шафи з підігрівом: що є у новому садочку на Озерній
  • Дитсадок “Кобзарик”, що на Озерній, розпочали будувати у 2016 році.
  • Зараз заклад готовий прийняти понад 350 дітей.
  • Загальна його вартість близько 53 мільйона гривень. 
  • Про те, що є у новому садочку, читайте далі.

Будівництво нового садочка, що на вулиці Залізняка, розпочали ще у 2016 році. Весь заклад обійшовся міському бюджету близько в 53 мільйона гривень. Вже з 1 вересня у стінах нині пустого закладу залунає сміх понад 350 дітей. А їх вихователям стануть більше сотні працівників. Міський голова Олександр Симчишин називає “Кобзарик” одним з найсучасніших в Україні, адже дитсадок оснащений новітнім обладнанням та забезпечений усіма необхідними технологіями. 

  • Загальна вартість дитсадка майже 53 мільйона гривень. Це перший садочок в місті, що є сертифікованим по енергозбереженню. Тут є спеціальна вентиляція, а також найсучасніше обладнання. Саме цей дитсадок є найбільшим в області та один із найсучасніших в Україні - каже Олександр Симчишин.

Про обладнання садочка

Зараз на місці, де ще кілька років тому було пусто, височить різнокольорова будівля. На її великій території простягнувся дитячий майданчик із сучасними гойдалками. Тутешньою фішкою вважається протиударне покриття, що стане додатковою безпекою для дітей. 

Відео дня

На трьох поверхах розміщені кімнати для сну, вбиральні, класні кімнати, а також актова зала, спортзал, пральна кімната, кухня і медчастина. Також у будівлі є бомбосховище.

Покриття в коридорах є противогневим. Дитячі шафи обладнані системою підігріву. Таким чином взуття малечі взимку сушитиметься швидше та ефективніше. Сучасним обладнанням може похизуватись і кухня. Адже там є ліфт для кулінарії, що зробить передачу їжі максимально швидкою. Окрім того, кожна класна кімната забезпечена телевізором, а в актовій залі є інтерактивний проект: дошка та проектор. 

Серед унікальних речей є обладнання для дітей з інвалідністю. За допомогою такого спорядження малеча без власних зусиль зможе підійматись на будь-який поверх закладу. За словами міського голови, подібного обладунку немає в жодному садочку міста. 

Новий дошкільний заклад вже встигли відвідати батьки, що віддадуть у “Кобзарик” свою малечу. Наприклад, Аліна Климко має трирічну доньку Соломію. На черзі у садок вони стояли від самого народження. Жінка каже, що потрапити в дошкільний заклад у мікрорайоні Озерна особливо важко. 

  • Із самого народження ми стояли в черзі у садок “Ранкова зірка” №29. Втім через те, що наш мікрорайон є молодим, тут живе велика кількість молодих сімей, то потрапити у дошкільний заклад вкрай важко. Відповідно моя донька по черзі не пройшла і нас автоматично перекинули в новий садочок “Кобзарик”. У новому закладі надзвичайно гарно і я думаю, що діткам тут буде надзвичайно комфортно - розповідає Аліна Климко. 

Як повідомив міський голова, у планах побудувати на Озерній ще один садок. Він буде знаходитись на вулиці Кармелюка. А поки неподалік садочка “Кобзарик” триває будівництво початкової школи. Заклад буде розрахований на 480 дітей. Цей об’єкт планують здати вже у наступному році. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (16)
  • Ігор

    От люди. Чому інші не такі садочки, тепер їм не подобається. "Виколи мені однк око" - як з анекдоту )))
  • Наталія

    А чому інші садочки не можна обладнати,можливо не такими сучасними гойдалками,підігрівом шкафчиків і ліфтом на кухні,а хоча б нормальним ремонтом в групах.
  • валентина

    Чтоб отновить километр тепломережи, чтобы домам с не индивидуальным отоплением платить меньше и грется, нужно 3 млн грн. 53 млн грн / 3 млн грн ето будет 17 км новой тепломережи. А сколько бы троллейбусов было бы 53 /7 =?? А на етих же детей нужно мисту потратится каждый год по 32 тыс грн. 350 детей* 32000=11 200 000 в год нужно выделять городу денег на приезжих детей с сел

    Ігор reply валентина

    А вам в росії яке діло до того?

    валентина reply Ігор

    Кто всимка с понедельника изменила мне флаг
  • Валентина Татаринська

    Чого в інших дітей з Хмельницького нема таких умов?Не заслужили?

    Tanya Mashtalir reply Валентина Татаринська

    Валентина Татаринська  згідна на всі 100% будують все тілоки в одному районі, інші діти міста мають спати у тих трьохярусних шухлядах,які взагалі не передбачені санітарно-гігієнічним вимогам
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
21:17 Суд конфіскував у росіянки успадковану землю на Хмельниччині 20:45 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками: імена 20:01 На Хмельниччині суд повернув водосховище громаді з приватних рук 19:15 У Хмельницькій міськраді провели чергове засідання виконкому: основні рішення Від читача 17:01 ЯКЩО ТИ НЕ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВОЇМИ СИЛАМИ АБО ФІНАНСАМИ, ТО МИ МОЖЕШ ДОНАТИТИ СВІЙ ЧАС! 18:22 На Хмельниччині повторно виставили на аукціон Нігинський кар’єр 17:36 На Хмельниччині двоє браконьєрів наловили риби на кримінал 16:49 Двоє мешканців Хмельниччини постануть перед судом за жорстоке вбивство 15:59 Жителька Хмельниччини, яка відзначила 100-річчя, розповіла про секрет довголіття 15:15 На Хмельниччині суд оштрафував члена ВЛК за хабарництво 14:38 У Хмельницькому попрощались із 31-річним військовим Романом Бочковським photo_camera 14:14 На Кам'янеччині затримали чоловіка, який встромив ножа у груди свого сина 13:46 Рекрутинговий пункт ЗСУ на Хмельниччині: що це таке і як працює 13:16 Алкоголю в 15 разів більше норми: на Шепетівщині водія притягнули до відповідальності 12:31 Шахрайство на криптовалюті: історія хмельничанки, яка хотіла навчитися заробляти 12:07 Коли у школах Хмельницького розпочнуться літні канікули 11:58 Валюти дорожчають. Курси в обмінниках та банках Хмельницького (ІНФОГРАФІКА) 11:32 На Хмельниччині п’яний чоловік стріляв у патрульних photo_camera 10:32 Середня пенсія на Хмельниччині – 4 870 гривень, – ПФУ 09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up