На Хмельниччині змінився вступ на навчання для здобувачів старшого віку

На Хмельниччині змінився вступ на навчання для здобувачів старшого віку
  • Зміни стосуються обмеження вступників в аспірантуру.

На Хмельниччині змінився вступ на навчання для здобувачів старшого віку. Зокрема, в області обмежили прийом аспірантів. Про особливості вступної кампанії у 2024 році для здобувачів освіти старшого віку йшлося на нараді із представниками Хмельницької обласної військової адміністрації та закладів вищої освіти.

Так, голова ОВА Сергій Тюрін спільно із ректорами ЗВО області, а також із начальником управління якості освіти та з представниками силових та правоохоронних структур обговорили ризики, статистику, проблемні питання навчання здобувачів освіти старшого віку.

Окремо було обговорено питання аспірантури, а саме:

Відео дня
  • Скасування вступу на денну форму навчання за контрактом у 2024 році;
  • Вступ в аспірантуру в цьому році здійснюватиметься виключно за державним замовленням, водночас, що бюджетних місць стане вдвічі більше, щоб дати можливість всім, хто насправді бажає здобути ступінь доктора філософії, це зробити з повною підтримкою від держави;
  • Вступ на навчання в аспірантурі за контрактом цього року буде можливий лише на заочній та вечірній формах.

Сергій Тюрін зауважив, що освіта не повинна бути способом ухилення від конституційного обов’язку.

“Навчання має бути відповідальним процесом, спрямованим на поглиблення дослідницьких здобутків та розвиток наукового потенціалу України. Ми повинні забезпечити право на освіту для всіх, хто дійсно прагне здобути знання та розвиватися”, – зазначив очільник ОВА.

За підсумками наради прийняли рішення, які покращуватимуть організацію прийому та освітній процес для здобувачів освіти старшого віку.

Читайте також: Рейтинг навчальних закладів Хмельницького за кількістю медалістів 2024 (ІНФОГРАФІКА)

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up