Науковиця зі Старокостянтинова захистила “докторську” з нейробіології в Австрії

Науковиця зі Старокостянтинова захистила “докторську” з нейробіології в Австрії
Фото Юлії - з Департаменту освіти та науки
  • Юлія Ніконішина досліджувала вплив мутацій на функції мозку.

  • Вона отримала найвищий бал і стала однією з наймолодших докторів наук двох країн. 

Юлія Ніконішина — молода науковиця з Хмельниччини. Дівчина родом зі Старокостянтинова. Навчалась у місцевій ЗОШ №1, яку закінчила із золотою медаллю у 2012 році. Для продовження навчання обрала Інститут біології медицини КНУ ім. Тараса Шевченка. Кафедра біохімії.

Під час навчання в столиці Юлія ставала переможницею європейських наукових грантів та програм в галузі біохімії. Це дозволило їй проходити стажування в провідних європейських наукових лабораторіях під керівництвом науковців світового рівня.

А коли дівчина закінчила університет та отримала диплом з відзнакою, то за результатами конкурсу Юлію запросили на навчання до аспірантури за кордон. В університет міста Інсбрук в Австрії.

Відео дня

Там молода науковиця проводила вивчення впливу мутацій, знайдених в неврологічних хворих (аутизм, епілепсія тощо) на функції мозку.

— Результати цих досліджень дають можливість медицині ефективно покращити лікування цілого ряду складних неврологічних захворювань, з якими щоденно стикається людство, — повідомляють у Департаменті освіти і науки Хмельниччини.

Також за результатами дослідження Юлія Ніконішина успішно захистила докторську дисертацію в сфері нейробіології в Австрії. Вона отримала найвищий бал та поповнила ряди наймолодших докторів наук Австрії та України.

Крім того, дослідниця є автором та співавтором цілого ряду статей та публікацій у наукових журналах Європи та Америки.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (17)
  • Алла Лупійчук

    На радість і на жаль, нашого цвіту по всьому світу... Хто ж розвиватиме і підійматиме вітчизняну науку???
  • Денис Ромась

    Вітаємо, молодчинка 🙏
  • Мар'яна Ромась

    Приємно, що молодь Хмельниччини піднімає на високий рівень світову медицину та засвідчує світу високий інтелектуальний потенціал України👏🏻👏🏻
  • Надежда Бродецкая

    Молодець. Низький уклін батькам та вчителям за допомогу досягти своєї мети

keyboard_arrow_up