Навчальний рік у школах Хмельницької громади триватиме до 31 травня

Навчальний рік у школах Хмельницької громади триватиме до 31 травня
Фото ілюстративне
  • У постанові Міносвіти йдеться про тривалість навчального року до 28 червня.

  • Проте в освітніх закладах Хмельницької ОТГ навчання продовжуватиметься до 31 травня.

У Міністерстві освіти і науки України ще влітку 2023-го затвердили постанову щодо тривалості навчального року в закладах освіти. У ній йдеться, що освітній процес стартує 1 вересня 2023 року і триватиме до 28 червня 2024 року. 

- Згідно з постановою обласні та Київська міська військові адміністрації за участю засновників закладів загальної середньої освіти забезпечують організацію початку навчального року залежно від безпекової ситуації в кожній окремій адміністративно-територіальній одиниці, - йдеться в документі. 

У Хмельницькій ОТГ навчальний рік триватиме до 31 травня. Про це журналістці vsim.ua розповіла виконувач обов’язків директора департаменту освіти і науки Хмельницької міськради Ольга Кшановська. 

Відео дня

За її словами, навчальний рік розрахований на 35 тижнів. У хмельницьких навчальних закладах так звані “освітні втрати” були відсутні. А саме - введення карантину чи перехід на заочну форму навчання. Саме тому продовжувати навчальний рік до кінця червня в закладах освіти Хмельницької громади потреби немає, - додала Ольга Кшановська. 

Нагадаємо - в Україні триває підготовка до вступної кампанії 2024 року. Випускники, які хочуть вступити до вишів, мають скласти НМТ — Національний мультипредметний тест. Термін здачі цього іспиту припадає на кінець навчального року. У МОН уже оголосили дати проведення НМТ.



 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up