НМТ 2024: в які дати проходитиме та яку кількість предметів здаватимуть

НМТ 2024: в які дати проходитиме та яку кількість предметів здаватимуть
  • Цьогоріч всі 4 предмети абітурієнти здаватимуть в один день. 

  • А терміни тестування перенесуть на весну. 

В Україні триває підготовка до вступної кампанії 2024 року. Випускники, які хочуть вступити до вишів, мають скласти НМТ — Національний мультипредметний тест. Термін здачі цього іспиту припадає на кінець навчального року. У МОН уже оголосили дати проведення НМТ.

Дати та предмети НМТ-2024

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий розповів, в які дати проводитимуть НМТ. Іспит складатимуть з 14 травня до 19 липня. У цей період відбудеться й основна, і додаткова сесії.

Вступники складатимуть іспит з 4-ох предметів. Три з них вже визначені, ще один кожен обиратиме для себе сам.

Відео дня

Обов’язковими предметами будуть такі:

Додатковими предметами (на вибір) будуть такі:

Як проходитиме НМТ-2024

Вступники складатимуть іспит з усіх чотирьох предметів за один день. Перший етап триватиме 120 хвилин, і за цей час учасники НМТ проходитимуть перевірку на знання з української мови й математики. Після цього зроблять перерву на 20 хвилин. Після відпочинку почнеться другий етап, який також триватиме дві години. За цей час вступники проходитимуть тести з історії України та предмету на вибір.

Раніше тестування проходило у червні або липні, але у 2024 році воно відбуватиметься у травні. Також не буде двох змін тестування через його тривалість.

Випускники складатимуть НМТ, як і раніше, у тимчасових екзаменаційних центрах і за умови повітряної тривоги спускатимуться в укриття до її завершення. В УЦОЯО додають, що цьогоріч планується посилення заходів безпеки, а саме — повернення металодетекторів.

— Знаю, що тестування з чотирьох предметів протягом одного дня може бути чималим навантаженням. Але вкотре наголошую, що це робимо передусім заради безпеки вступників та створення для всіх рівних умов. Така модель дає можливість вступникові з’явитися в пункті тестування лише один раз. Особливо актуально це для тих, хто змушений їхати для складання НМТ до сусіднього населеного пункту. До того ж, більше сесій, це більша вірогідність потрапити на повітряну тривогу, – пояснив міністр Оксен Лісовий.

Він додав, що інформація про заборону вживання питної води, яка раніше розповсюджувалась в мережі, не відповідає дійсності. Втім, за комп’ютером користуватись нею буде заборонено.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up