Навіщо потрібні гуманітарні науки? (Новини компаній)

Навіщо потрібні гуманітарні науки? (Новини компаній)

На сучасному ринку освіти перевага віддається природничим наукам. Країни, які відіграють провідну роль у світовій економіці, прагнуть розвивати хімію, фізику, геологію. Основна увага спрямована на наукові напрямки, які можуть забезпечити істотний технологічний прорив.

Однак не можна забувати про те, що саме гуманітарні знання перетворили первісної людини в розвинену особистість. Величезну роль в становленні людства зіграла:

  • історія;
  • філософія;
  • етика;
  • естетика;
  • мовознавство;
  • культурологія.

Гуманітарні науки необхідні, щоб дати відповіді на питання про те, як людина повинна ставитися до себе і навколишнього світу, яким має бути це ставлення, щоб уникнути загибелі, виродження людства.

Гуманітарні професії: чи затребувані вони. У чому складність вивчення гуманітарних наук

Незважаючи на удавану перевагу фізиків, хіміків і програмістів, професії гуманітарного профілю не втрачають популярності. Як приклад можна згадати юристів, психологів, лінгвістів, режисерів, іміджмейкерів, дипломатів і політиків.

Отримавши якісне університетську освіту, глибоко вивчивши праці великих письменників, філософів і істориків, гуманітарій знайде себе в будь-який з ніш. Підготовка до вступу в вуз на гуманітарний напрямок вимагає серйозної підготовки через великий обсяг інформації. Далеко не завжди виходить самостійно розібратися в історичних і культурних подіях древніх і сучасних держав.

Уникнути складнощів допоможе репетитор з історії, іноземної, української мови та літератури.

Навіщо поглиблено вивчати українську мову і літературу

Українська мова і література необхідні при вступі до вищих навчальних закладів на творчі спеціальності, педагогіку, право, журналістику, економіку, маркетинг і менеджмент. Шкільних знань для успішного складання іспиту ЗНО може бути недостатньо. Навіть при успішному проходженні Зовнішнього незалежного оцінювання вчитися у вузі без поглибленого вивчення профільних предметів буде складно.

Особливо від нерозуміння програми страждають студенти перших і других курсів. Українська мова Букі дозволяє знайти досвідченого репетитора, який допоможе підготуватися і отримати високий бал ЗНО. Заняття проводяться онлайн або офлайн за індивідуальним планом.

На які напрямки під час вступу потрібна історія України

Знання рідної історії зажадають такі напрямки, як міжнародний бізнес, філологія, правознавство, готельно-ресторанна справа, міжнародні відносини, реклама і зв'язки з громадськістю, документознавство, видавнича справа та редагування. Без результатів ЗНО з історії не вийде вступити до вузу на історичну спеціальність.

Історія України - обов'язковий предмет. Статистичні дані свідчать про те, що він вважається одним з найскладніших. Таблиця успіхів здачі ЗНО з історії за 2019-2020 роки:

Рік

Середній бал

Не пройшли поріг (%)

Максимальний бал 200 (к-ть чол.)

2019

140

16

13

2020

135

13

49

Поверхневе відношення до історичної науки веде до неправильному трактуванні понять і спотворення фактів. Грамотний репетитор з історії систематизує підготовку до Зовнішнього незалежного оцінювання. Це дасть можливість майбутньому абітурієнту не допустити помилок при вивченні предмета.

Педагог грамотно спланує процес навчання, враховуючи рівень знання учня. Складе індивідуальну програму, при необхідності внесе корективи в залежності від швидкості засвоєння матеріалу. Викладач познайомить школяра з особливостями іспиту, приблизною структурою завдань. Навчить максимально корисно розподіляти свої сили, не втрачати часу і самовладання в стресовій ситуації.

keyboard_arrow_up