НМТ 2024: коли буде реєстрація, складання та отримання результатів

НМТ 2024: коли буде реєстрація, складання та отримання результатів
  • Розповідаємо про календарний план НМТ, який в 2024 знову замінить ЗНО.

Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план організації та проведення Національного мультипредметного тесту, або НМТ у 2024 році. Так, тестування проводитимуть з 14 травня до 25 червня під час основної сесії та протягом 11 – 19 липня – під час додаткової. Про це вказано в наказі Міносвіти від 22 лютого.

НМТ— форма вступного іспиту на бакалаврат, введена у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення. Вона тимчасово заміняє традиційні вступні випробування у форматі ЗНО.

Коли реєструватись на НМТ

Реєстрація для участі в НМТ розпочнеться 14 березня. Триватиме вона до 11 квітня включно. Такі дати передбачені календарним планом проведення НМТ 2024.

Відео дня

Майбутнім учасникам НМТ потрібно буде створити за цей час персональний електронний кабінет на сайті Українського центру оцінювання якості освіти; завантажити необхідні документи, внести інформацію про себе та обрати предмет за вибором, який він складатиме під час іспиту.

Внести зміни до інформації в електронному кабінеті майбутній учасник НМТ має право до 15 квітня. Наприклад, у разі зміни місця проходження або предмета за вибором. Після 15 квітня внести зміни буде вже неможливо.

Є також додатковий період для реєстрації на НМТ - це з 10 по 15 травня. У додатковий період можуть зареєструватися ті учасники, які не змогли цього зробити з поважних причин під час основного періоду реєстрації й ті, хто реєструвався в основний період реєстрації, але їм було відмовлено. Ці учасники візьмуть участь у додатковій сесії НМТ. Зміни можна буде внести тільки до 19 травня.

Коли можна завантажити запрошення

З 8 травня зареєстровані учасники основних сесій НМТ зможуть завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення. У ньому буде зазначено дату, час і місце проведення НМТ.

Учасники ж додаткових сесій зможуть дізнатися про дату, час і місце проведення тестування з 8 липня. З міркувань безпеки УЦОЯО не публікуватиме інформації про те, де на території України відбудуться тестування. Також радить учасникам не розголошувати, де й коли вони проходитимуть тестування.

Коли буде НМТ

Основна сесія НМТ почнеться 14 травня і буде тривати до 25 червня. Додаткова сесія буде тривати до 19 липня.

Як відбудеться НМТ

Процедура тестування передбачає складання чотирьох предметів в один день у визначеному ТЕЦ протягом 240 хвилин.

На складання тесту з одного предмета буде відведено орієнтовно 60 хвилин, після складання перших двох обов’язкових предметів (української мови та математики) передбачено перерву 20 хвилин.

Перший блок мультитесту міститиме завдання з української мови та математики, другий блок після перерви – завдання з історії України та предмета за вибором.

Учасники зможуть під час реєстрації для участі в НМТ обрати четвертий предмет з переліку: українська література, біологія, географія, хімія, фізика, англійська, німецька, французька або іспанська мова.

Коли будуть результати НМТ

Інформацію про результати основних сесій НМТ за шкалою 100 – 200 балів розмістять у персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткових сесій – до 26 липня.

"З міркувань безпеки ми не публікуватимемо інформації про те, де на території України відбудуться тестування: ні на сайтах Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, ні на наших офіційних сторінках у соцмережах.Наполегливо рекомендуємо учасникам не розголошувати, де й коли проходитиме тестування, адже від цього може залежати безпека – і їхня, і організаторів НМТ", – зазначають в Українському центрі оцінювання якості освіти.

В УЦОЯО додають, що 28 лютого на YouTube каналі центру відбудеться пряма трансляція, в ефірі якої потенційні учасники НМТ-2024 зможуть отримати від директорки центру Тетяни Вакуленко відповіді на важливі питання щодо проведення тестування.

Завантажити графік НМТ можна у форматі PDF.

Читайте також:

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up