Оцінки перейшли в онлайн. У хмельницьких школах запрацював електронний журнал

Оцінки перейшли в онлайн. У хмельницьких школах запрацював електронний журнал
  • У п’ятьох школах Хмельницького запускають пілотний проект. Окрім паперових журналів, вчителі мають заповнювати електронний.
  • Вже з листопада батьки школярів зможуть слідкувати за успішністю своїх дітей в режимі онлайн.
  • Які функції має електронний журнал і як вносити оцінки, бачили журналісти vsim.ua.

Ще на початку 2017 у Хмельницькому заговорили про впровадження електронного журналу у школах міста. Тоді у міській раді виділили 75 тисяч гривень на його розробку. Обрали і п’ять шкіл, у яких запустили пілотний проект. Це СЗОШ № 6, СЗОШ № 27, СЗОШ № 29, НВК № 7 і НВО № 1. Долучилось до них і НВК № 10. Виставляти оцінки в електронний журнал хотіли вже з нового навчального року, та робота над його наповненням затяглася. Влітку системні адміністратори вносили в систему персональні дані учнів та вчителів. Вже з вересня взялись за заповнення особистих сторінок навчальними планами, розкладами уроків та відомостями про батьків. Під час осінніх канікул для вчителів організують навчання. Проте деякі вже почали заносити оцінки в онлайн-журнал.

Як працює електронний журнал і що у нього можуть бачити батьки та вчителі, журналістам vsim.ua показали у пілотній школі № 6, що на Володимирській, 12.

Затрималися на місяць

В СЗОШ № 6, як і у інших пілотних школах, електронний журнал мав запрацювати ще у жовтні. Та системний адміністратор не встиг повністю завантажити у систему всі навчальні плани, розклади уроків та відомості про вчителів і учнів.

Відео дня

- Треба було подати велику кількість інформації, це і списки учнів і вчителів, предмети і розклад. Зараз вчителі вже працюють в тому напрямку, що заповнюють свої сторінки. За період канікул маємо вийти вже на повне заповнення електронного журналу, - розповідає директор СЗОШ № 6 Сергій Ткач.

Вчитель може вводити оцінки тільки для своїх класів та предметів

Лише близько тижня тому цю роботу закінчили. Тоді педагоги взялись за заповнення самого журналу.

Вчителі скаржаться на додаткову роботу

В школі працює 65 вчителів. Всім їм зараз доведеться вчитися заповнювати електронний журнал та вносити туди оцінки та прогули школярів. Якщо вчителям початкових класів треба буде записувати лише успішність одного класу, то вчителям, які викладають у старшій школі - по 5-6 класів. Оцінки свого 4-А за вересень і жовтень вже ввела класний керівник Алла Остапець. Зізнається, їй легше, бо володіє комп’ютером. Але не проти, аби за заповнення електронного журналу давали преміальні.

- Вносити оцінки важко, бо це займає багато часу. Треба вести і паперовий журналі, ставити оцінки дітям в щоденники і ще записувати в електронному варіанті. Ми його тільки отримали і треба було зразу за 2 місяці навчання оцінки ввести. В мене пішло на це два дні. Вчителям важко, бо не всі з комп’ютером на “ти”, - ділиться думками вчителька початкових класів Алла Остапець.

Доступ до журналу відкрили для завуча і вчителів

Сервіс “Електронний журнал” можна знайти за посиланням - osvita.km.ua. Доступ до нього матиме директор школи, завуч, класні керівники, вчителі, батьки і учні. Кожен заходитиме у систему через унікальний логін і пароль. Якщо керівництво навчального закладу зможе переводити учня з однієї школи до іншої, міняти класних керівників та бачити персональні дані вчителів, то батькам будуть доступні лише оцінки та прогули своєї дитини.

- Найбільше повноважень у системі має завуч. Для нього доступний список усіх працівників школи, вчителів та учнів. Він може вносити правки у перелік класів, предметів та навчальні плани, редагувати розклад і навчальний календар, - розповідає інженер-електронік СЗОШ № 6 Ярослав Волощук.

Таке меню доступне лише адміністрації навчального закладу

Зараз доступ є лише у адміністрації школи та вчителів. Батьків і учнів у системі авторизують вже після канікул, коли всі оцінки будуть виставлені у онлайн-журналі.

Кожен вчитель бачить тільки свої класи

Кожен вчитель має власний профіль з персональними даними

Завуч надає доступ до системи для класних керівників та вчителів. У кожного педагога відображаються лише ті класи і предмети, які він викладає або може проводити заміну.

Вчитель матиме особистий профіль, де є список його учнів, розклад уроків та методичні рекомендації

Поки вчителі мають можливість вводити оцінки без часових обмежень, пізніше планується, що вони матимуть визначений термін, аби внести бали у систему. Окрім цього, вчителі теж зможуть бачити свій особистий розклад, методичні рекомендації та календарний план.

Класним керівникам доступний список учнів у його класі

Класний керівник зможе згенерувати у системі логін і пароль для авторизації батьків. Це робиться на персональній сторінці кожного школяра. Батьки зможуть бачити лише оцінки та прогули своєї дитини. Буде видно також зауваження та коментарі від вчителів. Доступу до успішності інших школярів вони не матимуть.

Персональну сторінку заповнюють і для батьків

- Також буде можливість запису домашнього завдання через електронний журнал. В темі уроку вчитель може прописати домашнє завдання. Це актуально в молодших класах, де діти можуть не записати його у щоденник, - каже Ярослав Волощук.

І батьки, і учні зможуть переглядати на сайті розклад уроків та домашні завдання

Повноцінно електронний журнал у пілотних хмельницьких школах має запрацювати після канікул, 6 листопада. А вже з наступного тижня для педагогів проводитимуть навчання.

Читайте також: 15 хмельницьких шкіл отримають 3 мільйони на комп'ютери та мультимедійні дошки

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталія Воскобойникова

    Додаткове безкоштовне навантаження(
  • Анна Островська

    дуже зручна штука буде)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:32 Які ціни на полуницю і лохину в Хмельницькому (ІНФОГРАФІКА) photo_camera 15:27 Масштабна ДТП поблизу Хмельницького: в аварію потрапило 5 авто photo_camera 14:53 Дві хмельничанки стали призерками Всеукраїнської учнівської олімпіади з біології 14:08 У Хмельницькому з 1 травня розпочнеться набір першокласників: як записатись Від читача 12:19 Відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології №1 КНП "ХОССЦ" (м.Хмельницький) - 3 роки! 14:01 Весняне прибирання: довіртесь професіоналам, замовте клінінгові послуги в Хмельницькому 13:31 Хотіла погасити кредит – натомість втратила всі заощадження жителька Шепетівщини 12:33 Медуніверситет намагався стягнути гроші за навчання з відрахованої хмельничанки, яка живе у США 11:50 Хмельницькі волонтери збирають на антену для «Мавіка» спецпризначенцям. Як долучитися? 11:45 Де і за скільки у Хмельницькому комфортно відпочити на свіжому повітрі та посмажити шашлик 11:17 Вчителя з Хмельниччини нагородили почесною відзнакою командувача ОК «Захід» photo_camera 10:29 На Хмельниччині судитимуть водія вантажівки за ДТП, у якій загинула 5-річна дівчинка 09:25 На Хмельниччині збили один «Шахед» 20:51 За погрози дружині суд відправив мешканця Хмельниччини на громадські роботи 20:11 Тато захищатиме з небес: на Шепетівщині попрощалися з воїном Юрієм Ткачуком 19:23 На Летичівщині зіткнулися дві автівки. Є постраждалі 18:50 Список 78 шкіл Хмельниччини, які можуть закрити 18:18 Воювали в гарячих точках: сім’ям загиблих воїнів вручили державні нагороди 17:45 Без води 16 квітня залишуться кілька мікрорайонів Хмельницького (АДРЕСИ) 17:15 Про оваріальний резерв жінки, вагітність й чоловіче безпліддя: інтерв’ю з репродуктологом Анною Каретною (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up