У п’ятьох хмельницьких школах з жовтня запустять електронний журнал

У п’ятьох хмельницьких школах з жовтня запустять електронний журнал
  • Батькам місцевих школярів не доведеться ходити до школи, аби дізнатись оцінки та перевірити присутність дитини на уроці.
  • У п’ятьох школах Хмельницького через місяць електронний журнал.
  • Поки система ще не запрацювала. Шукають системних адміністраторів, які покажуть вчителям, як користуватись сервісом.

Переглянути оцінки та подивитись, як дитина відвідує школу, батьки зможуть в режимі онлайн. Вже з вересня у школах Хмельницького запускають електронний журнал. Від паперової документації поки не відмовляються, але планують поступово переходити на електронний документообіг. Вже обрали п’ять загальноосвітніх навчальних закладів міста, які братимуть участь у пілотному проекті. Це СЗОШ № 6, СЗОШ № 27, СЗОШ № 29, НВК № 7 і НВО № 1.

- Спочатку ми випробуємо в пілотному режимі електронний журнал, усунемо недоліки, які будуть виявлені, відточимо систему. На листопадовій сесії передбачимо кошти на дооснащення декількох шкіл комп’ютерною технікою. Наприклад, у НВК № 4, СЗОШ № 21 і 22 її катастофічно не вистачає. Тоді почергово будемо вводити протягом навчального року систему в решті навчальних закладів, - розповідає vsim.ua директор Департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради Роман Миколаїв.

Інновації за 70 тисяч

Розробкою програмного забезпечення для онлайн-системи займався приватний підприємець Андрій Лісовий. Саме його пропозиція виявилася найдешевшою. За роботу він взяв 70 тисяч гривень. А от для того, аби пояснити вчителям, як користуватись онлайн-сервісом, у кожній школі введуть посаду інженера-електроніка. Вони займатимуться не лише електронним журналом, але й усією комп’ютерною технікою у школі.

Відео дня

- Перші місяці системний адміністратор надаватиме методичну допомогу вчителям, підказувати як правильно внести дані. Але не буде сам вносити оцінки замість вчителів. Система не є складною, нею можна буде користуватись на своїх гаджетах, якщо вчитель захоче зекономити час і не сидіти за шкільним комп’ютером, - каже Роман Миколаїв.

Як часто будуть вводитись оцінки в електронний журнал, ще не вирішили. Скоріше за все, це буде раз на тиждень.

Читайте також: Без домашніх завдань і оцінок: першачки з хмельницької школи не сидітимуть на уроках

Батьки бачитимуть лише оцінки своєї дитини

Користуватися онлайн-сервісом зможуть учителі, батьки та працівники департаменту освіти. Учні доступу до оцінок не матимуть. Батьки зможуть бачити відмітки тільки своєї дитини. А от педагогам, директору школи та департаменту освіти будуть доступні всі шкільні журнали.

- Система також фіксуватиме будь-які зміни в журналі. Тому ми завжди будемо знати, що оцінку виправили і будемо з’ясовувати причини. Але батьки мають право вимагати перездачі. Це відбуватиметься або комісійно, або в присутності завуча чи призначеного керівником педагога, - пояснює Роман Миколаїв.

Вчителям, які будуть систематично вносити оцінки в електронний журнал, обіцяють премію. 10% окладу їм доплачуватимуть щороку разом з “тринадцятою зарплатою”.

Побачити оцінки своєї дитини онлайн батьки зможуть вже з 1 жовтня. Саме тоді має повноцінно запрацювати електронний журнал. Зараз школи шукають працівників на посаду інженера-електроніка, а розробник вносить списки учнів та вчителів у систему.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Анна Островська

    чи будуть його заповнювати так, як розхвалюють?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
09:40 П’яний водій на смерть збив хмельничанина і тікав з місця події 09:21 На Львівському шосе 25 квітня не буде води 19:24 У Хмельницькому 30-річний чоловік побив двох школярів 18:27 Військових запрошують на «бакототерапію»: що це за проєкт photo_camera Від читача 16:19 Хмельницький драмтеатр у лонглісті Всеукраїнського Фестивалю-Премії «ГРА» 17:34 У Хмельницькому можна обмінятися кімнатними рослинами. Як це працює? 16:25 Експосадовицю обласної служби у справах дітей судили за вимагання хабаря 15:44 Поліграф для хмельницьких чиновників. Скільки посадовців пройшли перевірку? 15:08 Скорочення вишів на Хмельниччині. Скільки є зараз та яких може не стати 14:48 Був зниклим безвісти з минулого літа. «На щиті» повертається військовий Андрій Ковалевський 14:06 Зростає захворюваність на кашлюк: що потрібно знати хмельничанам 13:49 Народні депутати з Хмельниччини мають 168 помічників. У Гереги найбільше 13:07 Смертельна ДТП у Хмельницькому районі: 36-річний водій в'їхав у дерево і загинув 12:47 Пішла на дачу і не повернулась. У Хмельницькому шукають 70-річну жінку photo_camera 11:53 У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС photo_camera 11:12 У Лезневому зупинили водія під наркотиками photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up