Посилення карантину та рейди для шкіл: яким буде навчання в 5-11 класах від 25 жовтня

Посилення карантину та рейди для шкіл: яким буде навчання в 5-11 класах від 25 жовтня
Фото - Українська правда. Життя
  • Департамент освіти прийняв рішення про форму навчання для учнів середніх та старших класів.

Сьогодні, 23 жовтня, на Хмельниччині набули чинності посилені карантинні обмеження. Таке рішення ухвалила обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. При цьому закладам освіти рекомендували розглянути питання щодо продовження канікул або проведення дистанційного навчання з 25 жовтня.

Як відомо, учні хмельницьких шкіл відпочивали на осінніх канікулах з 14 по 22 жовтня. Про те, чи зможуть вони повернутися за парти, журналістці vsim.ua розповіли в департаменті освіти та науки Хмельницької міської ради. 

Перевірки в школах

Директор департаменту Надія Балабуст повідомила, що учні 5-11 класів з 25 жовтня навчатимуться очно. Однак наголосила, що в школах перевірятимуть дотримання правил карантину. 

Відео дня

За її словами, школи перевірятимуть як працівники департаменту, так і представники Держпродспоживслужби.

Про вакцинацію працівників

Також вона повідомила, що наразі рівень вакцинації працівників закладів освіти достатній для того, щоб продовжувати освітній процес в очному режимі.

Нагадаємо, що 22 жовтня в департаменті освіти прийняли рішення про форму навчання для молодших школярів. Згідно з ним, учні 1-4 класів з 25 жовтня навчатимуться у звичному режимі.

Однак у цей день школярі повернуться за парти не в усіх школах. Виключенням є НВО №1 та НВК №31, де з 25 жовтня розпочинаються осінні канікули. Тож учні цих закладів з понеділка навчатися не будуть.

Читайте також:

Черга до перехрестя з Кам’янецькою. У Хмельницькому ажіотаж серед охочих вакцинуватися

Як у Хмельницькому працюватиме Центр і пункти вакцинації у вихідні: графік

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (62)
  • Женя Носенко

    Ляшко в очередний раз збрехав людям, вчителі під натиском вакцинувалась щоб дітей нормально вчити, і все дарма. Всеодно цим виродкам потрібно щоб наші діти не грамотними були,а люди вакциновані як скот та вимерли без власного імунітету.
  • Леся Сумарук

    Вчителі вакциновані, але діти не вакциновані. Тому й діти будуть розносити ковід і приносити додому. А те, шо діти не хворіють маячня. Вони хворіли   на ногах без усклалнень - - минулого року. Але зараз картина інша. Дельта переноситься важче. Діти потрребують госпіталізації.
    Щодо опалення. А 1-4 класам опалення не треба? Якщо учні цих класів прийдуть до школи, то їм потрібен відповідеий температурний режим.

    Игорек reply Леся Сумарук

    Діти це саме перше  джерело інфекцій, бігають без масок всюди шастають зашмаркані по торгових центрах і мір для них немає

    Читач62 reply Игорек

    Давно сам був зашмарканий? Діти йому мішають.

    Игорек reply Читач62

    А шо нєєєє? Маски їм бачити носити не можна , щеплення неможна , прибирати класи неможна, зато можна шастати по магазинах і кашляти  на оточуючих, покоління ембіцилів росте

    Читач62 reply Игорек

    Боже, що ви за людина? Мабуть своїх дітей ніколи не було.

    Игорек reply Читач62

    Діти є, аж троє!!! Я сам перед думаю про дітей! Ви хоть знаєте ? Ск коштує ЛІКУВАННЯ ?? Одразу трьох дітей. Вони хворіють ВСІ ЗРАЗУ. Ви напевне ніколи нічим нехворіли, за все своє життя. Нічим !!! Хай вас Бог благословить всіми  болячками , що хворіють діти. Ви ще не знали біди !!!!

    Игорек reply Игорек

    В Італії діти всі вакциновані. В палестинні, тельавіві теж. А в нас нє. В школі по 35 дітей, класи переповнені . Велике скупчення в одному приміщенні . По 3000 дітей  одразу вчаться . Одна столова. То попробуй незахворіти. А ви хоть знаєте яке дороге лікування при короновірусу? Ск йде грошей ? А яка дорога реабілітація??

    Игорек reply Игорек

    Навіть в Польщі . Дітей недопустять до школи, ліцею, дитсадка. Якщо  батьки непренесуть довідки , що обидва вакциновані.Платять зус, песель і медунок. Наявність в дитини всіх щеплень.  Треба . Вакцинуватися. Ми ж в европі. Ми ж не дикуни .Так всі. Так всюди . А так покругу будем хворіти і заражатися . Зайдем в червону зону.
  • Юрій Гудок

    Тільки жорсткий локдаун та контроль може вирішити ситуацію

    Читач62 reply Юрій Гудок

    Задовбав вже з своїм локдауном.
  • Катя Мелешко

    Вам не догодиш... Діти на дистанційному - погано. Діти підуть до школи - теж погано. Завжди чимось невдоволені.. хто боїться - може переводитись на дистанційне 🤷

keyboard_arrow_up