Черга до перехрестя з Кам’янецькою. У Хмельницькому ажіотаж серед охочих вакцинуватися

Черга до перехрестя з Кам’янецькою. У Хмельницькому ажіотаж серед охочих вакцинуватися
  • У Хмельницькому серед охочих вакцинуватися ажіотаж.

  • Біля центру вакцинації на Володимирській утворилася величезна черга.

  • Натовп за щепленням зібрався й на залізничному вокзалі.

  • Сьогодні там відкрили ще один центр вакцинації від Covid-19.

  • Як він працюватиме та чим там щеплюють?

Сьогодні, 22 жовтня, у хмельницькому центрі вакцинації на Володимирській ажіотаж. Величезна черга простяглася від входу будівлі до перехрестя Володимирської та Кам’янецької.

Охочі вакцинуватися заповнюють згоди на щеплення просто на вулиці - на підвіконнях будинків та бордюрах. Перехожі, що проходять повз, вражено посміхаються та знімають відео на телефони. Однак людям, що стоять у черзі, не до сміху, а дехто обурюється.

Відео дня

Біля дверей центру - справжня тиснява. З їх протилежного боку ситуацію контролює інспекція муніципальної варти. Її працівники пропускать всередину по 10-15 осіб, перевіряючи в них правильність заповнення згоди.

Сьогодні в центрі працюють шість бригад, які щеплюють вакцинами «Pfizer», «CoronaVac» та «AstaZeneca». Вакцинують людей з 09:00 до 16:00. При цьому попереджають, що останнього охочого впустять не пізніше 15:45, тож радять приходити завчасно.

Центр вакцинації відкрили на залізничному вокзалі

Ще один центр вакцинації сьогодні, 22 жовтня, відкрили на хмельницькому залізничному вокзалі. Як повідомили в облдержадміністрації, таке рішення прийняли у співпраці з АТ “Укрзалізниця” через зростання кількості охочих отримати щеплення від Covid-19.

Центр розмістили в одному із залів очікування. Від 10:00 там працює мобільна бригада у складі одного лікаря та двох медсестер. Щеплення безкоштовно можуть отримати всі охочі. На вибір їм пропонують вакцини «Pfizer», «CoronaVac» та «AstaZeneca».

Про те, які документи людина може отримати після процедури, журналістка ВСІМ запитала у лікаря чергової мобільної бригади

За його словами, після першої дози вакцини можна буде створити жовтий сертифікат на порталі або в додатку “Дія”. Після другої дози можна буде створити зелений сертифікат про повний курс вакцинації або ж отримати його паперовий варіант у сімейного лікаря. Також після першої дози вакцини у центрі видають пам'ятку-нагадування про те, коли людині потрібно отримати наступну дозу.

За словами лікаря, центр працюватиме кожного дня, без вихідних, з 10:00 до 14:00. Однак під час оголошення на вокзалі повідомили, що щепитися можна з 10:00 до 16:00.

Чи будуть збільшувати кількість пунктів вакцинації

Збільшення кількості пунктів вакцинації у Хмельницькому не планується. Про це журналістам vsim.ua розповіла головний спеціаліст управління охорони здоров’я Хмельницької міської ради Ірина Кондратюк.

— Збільшити кількість бригад наразі ми не можемо, натомість збільшуємо час роботи, намагаємося збільшити кількість людей, яких ми охоплюємо щоденно, але трудовий ресурс нам не дозволяє збільшити кількість бригад. Бо інакше нам доведеться закрити центри первинної медико-санітарної допомоги і не надавати медичну допомогу хворим на COVID-19 та інші захворювання, — пояснила чиновниця.

Де вакцинуватися у Хмельницькому

Станом на сьогодні, 22 жовтня, у Хмельницькому діють два центри вакцинації:

Крім того, вакцинуватися можна у пунктах щеплень:

Щеплення у Хмельницькому проводять вакцинами «Pfizer», «CoronaVac» та «AstaZeneca».

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (140)
  • Надя Банашко

    Чому не лікар без рукавичок?????
  • Владимир. Кузнецов.

    Super -Klass!!!
  • Максим Мироненко

    Вы почитайте и посмотрите посты что делается в Европе где смертность была больше чем у нас
  • Lyuba Kyzmina

    Я робила вакцинацію,в поділля центрі,робила не тому що я захотіла,а тому що робота потрібна і я думаю що вакцинуються 80 процентів людей,так що про що розмова,яке стадо?Люди просто хочуть ходити на роботу і забезпечувати свою сім'ю

keyboard_arrow_up