“Потрібно мати гарні відносини з вчителями”: хмельницькі випускники-медалісти щиро розповіли про навчання

“Потрібно мати гарні відносини з вчителями”: хмельницькі випускники-медалісти щиро розповіли про навчання
  • Сьогодні, 27 червня, золотом і сріблом нагородили випускників з різних навчальних закладів міста.
  • Цьогоріч у Хмельницькому медалями відзначили 148 учнів. 
  • Юні та щасливі вони стоять на порозі дорослого життя.
  • Про своє минуле та майбутнє навчання медалісти розповіли журналістам vsim.ua.

Сотні випускників сьогодні прийшли на площу, що поблизу кінотеатру Шевченка. Дівчата вбрались у вишиванки, а хлопці красуються у білих сорочках. Грає Скрябін “Останній раз”, вони хвилюються і поволі посміхаються. Бо ж саме сьогодні вони в останній раз перебувають у рідному оточенні свого вчителя та однокласників.

Випускників-медалістів цьогоріч у Хмельницькому є 148. Серед них: 90 учнів отримали золоті медалі, а 58 - срібні. Проте в минулому році тих, хто старанно гриз граніт науки було більше. Про це повідомила виконуюча обов’язки директора Департаменту освіти та науки Людмила Корнієцька.

Отримавши медалі, випускники виглядають впевнено. Колективне фото на пам’ять і вперед у доросле життя. Адже попереду на них чекає вступ до вищого навчального закладу. 

Відео дня

Ті, хто має на шиї медаль, розповіли журналістам vsim.ua про своє навчання у школі та про освіту, яку вони здобуватимуть далі. 

Кирило, гімназія №1

“Медаль - не показник успіху в житті”

  • Я отримав срібну медаль. Взагалі між золотою і срібною різниці як такої немає. Медаль - це не показник успіху в житті. У школі мені найлегше давалась математика і фізика. До того ж моїм найкращим результатом ЗНО виявилась саме математика. Маю намір вступати до Києва. Спеціальність буду обирати ту, що пов’язана з програмуванням або машинобудуванням. А медаль, яку я отримав сьогодні, забезпечить мені відчуття того, що я можу зробити все, щоб вивчитись якнайкраще. 

Ірина, приватна школа-ліцей “Гармонія”

“Медаль підвищить мені самооцінку”

  • Я отримала срібну медаль. Можу сказати, що вона мені підвищить самооцінку. На золоту потрібно було трохи краще вчитись, а в мене, на жаль, вийшла одна дев’ятка з хімії. Найкраще у школі мені давались такі предмети, як українська мова, географія та історія України. Щодо ЗНО, то найвищий бал я отримала з української мови, а саме 192 бали. Про вступ до вищого навчального закладу поки ще думаю, але розглядаю Хмельницький університет управління та права. Планую вступити на юридичну спеціальність. Хотілося б у майбутньому стати юристом.

Катерина, НВО№5

“Предмети в школі давались легко”

  • Сьогодні маю відзнаку у вигляді золотої медалі. Результатами ЗНО я задоволена. Усі предмети у школі мені давались легко. Та улюбленим предметом була українська мова. Я неодноразово брала участь в олімпіадах, де не раз перемагала. Взагалі то склад розуму в мене гуманітарний, але мрія вступити на медичну спеціальність змусила вивчати інші предмети, такі як біологія і математика. Щодо вступу, то зараз слідкую за рейтингом, але у пріоритеті Київський медичний університет. 

Катерина, НВК №2

“Медаль - хороший поштовх, щоб розвиватись”

  • Дуже багато сил і енергії було докладено до навчання, аби отримати золоту медаль. При вступі вона не надає ніяких переваг, та медаль все ж потрібна для власного саморозвитку, адже це хороший поштовх розвиватись і вчитись далі. Я дуже задоволена своїми результатами ЗНО, насправді думала, що вони будуть гіршими. Найвищим показником є українська мова - це 199 балів. Вважаю, що хороші бали - це мій шанс вступити до престижного вишу. Із конкретним вищим навчальним закладом поки не визначилась, але точно вирішила, що хочу вступити на перекладача іноземних мов. У майбутньому змушувати себе працювати не за спеціальністю не буду. 

Андрій, гімназія №2

“Потрібно мати гарні відносини з вчителями”

  • Маю золоту медаль, яка для мене є приємним бонусом. Адже вона надасть мені впевненість у тому, що є шанс вступити на бюджет. Щодо навчання у школі, я думаю, що потрібно мати гарні відносини з вчителями і тоді вони будуть гарно оцінювати. На ЗНО найкраще здав українську мову - 195 балів. Хотілося б вступити у Київський політехнічний інститут на факультет IT-технологій. У майбутньому планую працювати саме у цій сфері. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (6)
  • Містянин

    Успішні відносини з вчителями))) - о це вірно сказано!!! сидіти тихо, і не висказувати свою думку. У НВО № 5 деякі вчителі  цього особливо не люблять!!!
  • Віктор Мамрега

    Кому і за що дають медалі? 3 учня з області здали ЗНО на 200 балів!!!! Це реальний рівень знань!!!! Видавати медалі та грамати мають з врахуванням результатів ЗНО!!! Припиніть копіювати совкові традиції!!!

    Незабудка Незабудка reply Віктор Мамрега

    Успешно здать ЗНО-это важно. Но для медали нужно было учиться отлично все 11 лет.

    Оксана Блінова reply Віктор Мамрега

    Віктор Мамрега на високий бал, що і є умовою одержання медалі.

    Віктор Мамрега reply Віктор Мамрега

    Оксана Блінова Успішно це як?
  • Оксана

    Молодці!!!!  Нехай складеться доля в кожної дитини : і медаліста, і просто випускника.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up