Репетиторство у Хмельницькому: з яких предметів пропонують “підтягнути” та скільки це коштує

Репетиторство у Хмельницькому: з яких предметів пропонують “підтягнути” та скільки це коштує
Фото ілюстративне
  • Із початком навчального року в соцмережах побільшало повідомлень із пошуком репетитора.
  • Скільки коштує дана послуга в Хмельницькому та які предмети мають попит найбільше?

“Порадьте толкового репетитора з української мови”, “Потрібен репетитор для першокласника”,  “Шукаю репетитора для учня 9 класу”, - такі повідомлення періодично публікують в соцмережах Facebook та Instagram. Із початком нового навчального року батьки ринулися шукати додаткове навчання для своїх чад. Репетиторів шукають для школярів різного віку: від учнів молодших класів до старших. При цьому аргументують підготовкою до ЗНО, олімпіад чи кращим засвоєнням предмету.

Яких репетиторів шукають хмельничани

Оголошення поділяються на кілька груп: за предметом, за віком школяра, за мікрорайоном міста чи досвідом роботи викладача. Залишають такі повідомлення як в соцмережах, так і на спеціальних платформах у всесвітній мережі. 

Так, за останній місяць у спільнотах “Мамочки Хмельницького” у Facebook та Instagram з’явилося чимало подібних дописів. Там “оголосили в розшук” репетитора з англійської, математики, фізики, а також викладача для учня 2 і 9 класу. При цьому деякі батьки шукають репетитора в конкретному районі. Зокрема, в Раковому і в Дубовому. 

Відео дня

Для зручного пошуку і репетитора, і учня, існують спеціальні сайти. Зокрема - “Buki”. Індивідуальні уроки для учнів там пропонують викладачі різноманітних предметів: від мов до гри на музичних інструментах. Підібрати репетитора пропонують за містом, мікрорайоном, предметом, науковим рівнем, статтю чи грошовою політикою. 

Крім того, на сайті “Buki” хмельничани розміщують оголошення про пошук репетитора. Наразі таких є 11. Шукають викладачів української, англійської й німецької мов, біології та математики. Майже в кожному повідомленні зазначено якої саме допомоги потребує школяр або додаткові побажання. Скажімо, підготовка до олімпіад чи заняття одночасно з двома дітьми. 

В результаті огляду оголошень, можна зробити висновок, що популярністю серед хмельничан користуються репетитори з англійської, української мов та математики. Адже викладачів з цих предметів містяни шукають як в соцмережах, так і на сайті. Тож саме ці дисципліни ми використали для детальнішого аналізу репетиторства у Хмельницькому. 

Скільки беруть за роботу репетитори

За даними сайту “Buki”, найбільше у місті нараховується викладачів англійської мови - 118. Індивідуальні уроки з української мови пропонують 33 вчителі. А з математики - 13. 

Вартість індивідуальних уроків залежить від мети підготовки, віку учня, інтенсивності та насиченості заняття. Крім того, на ціну заняття впливає досвід репетитора, кваліфікація та наявність педагогічного стажу. 

Враховуючи популярні предмети серед хмельничан, ми оглянули вартість індивідуальних уроків. У всіх оголошеннях вона вказана за годину заняття. 

Англійська мова

Як ми зазначали вище, таких викладачів є 118. Найменша ціна за годину заняття - 80 гривень. Таких є 22 оголошення. Пропонують індивідуальні уроки за такою вартістю як викладачі із досвідом понад 20 років, так і студенти-початківці. Найбільше за свою роботу хочуть іноземці. Один із таких бере за свої послуги 450 гривень. Інший - 300. 

Українська мова

На сайті “Buki” репетиторів української мови налічується 33. Ціна за їхню роботу коливається від 80 до 200 гривень за годину. Найнижчу ціну пропонують четверо викладачів. Серед них репетитори із досвідом менше 5 років, а також - менше року. 200 гривень за годину - саме стільки за свою роботу хочуть троє викладачів. Один з яких є вчителем початкових класів, решта - пропонують підготовку до ЗНО та інших іспитів. Такі репетитори мають досвід роботи як більше 3, так і 10 років. 

Математика

Анкет репетиторів з математики на сайті нараховується 13. Найнижчою вартістю за годину є 80 гривень. Пропонує її всього один викладач із досвідом роботи більше 3 років. А от репетитор із досвідом більше 20 років свій індивідуальний урок оцінює в 300 гривень. 

Як обрати репетитора

Фахівці радять обираючи репетитора для дитини, звертати увагу на певні речі. Зокрема, на рівень знань у конкретній галузі. Необхідно дізнатися на чому спеціалізується репетитор: підготовка ЗНО, шкільна чи дошкільна програма. Крім того, важливо звертати увагу на досвід його роботи. Також варто моніторити відгуки про даного викладача. При пошуку репетитора на спеціалізованих сайтах, без цього не обійтися.

Поміж тим, необхідно ознайомитися із навчальними матеріалами, за якими працюватиме репетитор. Навіть якщо це індивідуально розроблена програма - батьки неодмінно мають з нею познайомитися. Важливу роль, безумовно, відіграє педагогічний стаж. При потребі, вчитель має надати для ознайомлення власні сертифікати чи дипломи. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (3)
  • Анонім

    Українцям освіта не потрібна. Потрібні тільки дипломи, щоб влаштуватися на теплі містечка.
  • Володя

    Вчителі категорично проти завершення епідемії і відкриття повноцінно навчання у школах. Зараз у них золота пора. Попит на послуги репетитора шалений. Вони про такий подарунок долі раніше могли лише мріяти.
  • PutnickFree

    Не все так просто. Є конкретний випадок практично за однакову вартість є хороший репетитор, але тоді оцінки дитині будуть дещо занижені і "інший репетитор", який поставить дитині високі оцінки. Ситуація банальна що обрати - кращі знання, або зберегти нерви дитині.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт 20:49 На Хмельниччині попрощались з шістьма захисниками. Хто вони 20:15 Дев’ять тисяч доларів хотів заробити хмельничанин переправою чоловіка за кордон, — поліція. 19:41 У Хмельницькому районі шукають зниклого чоловіка: прикмети 19:05 Потрібна кров для 8-річної хмельничанки Лізи: як допомогти 18:46 Зберігав наркотики, пропонував хабар: шепетівчанину загрожує тривалий термін ув'язнення 18:18 З якою швидкістю їздять тролейбуси у Хмельницькому (КАРТА) 17:56 В ОДА розповіли, скільки коштів отримали в кредит підприємці Хмельниччини у квітні 17:32 «Йому назавжди 25»: у Хмельницькому попрощалися із Максимом Ковальчуковським photo_camera 17:02 У дитсадку в Хмельницькому районі травмувалась 5-річна Єва. Деталі 16:33 Прокурори вимагають позбавити волі посадовицю з Хмельниччини, яка взяла хабар 15:54 Де не буде світла і води у Хмельницькому 8 травня (АДРЕСИ) 15:15 На в’їзді у Кам’янець водій на ВАЗ врізався у відбійник 14:36 Зеленський вручив «Хрест бойових заслуг» захиснику з Хмельниччини (ФОТО)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up