Що покласти у рюкзак школяра для перебування в укритті: поради від Мінреінтеграції

Що покласти у рюкзак школяра для перебування в укритті: поради від Мінреінтеграції
Фото ілюстративне
  • Розповідаємо, що, окрім їжі та води, варто покласти до дитячого наплічника.

Із 1 вересня стартував ще один навчальний рік в умовах повномасштабної війни. Учні та педагоги змушені підлаштовуватися до цих реалій. Але попри це — діти здобувають знання навіть в таких умовах. Цього року на Хмельниччині роблять акцент на очному навчанні.

В міській раді повідомили, що шкільний дзвоник пролунав для понад 39,5 тисяч учнів нашої громади. Також навчання в Хмельницькій ОТГ розпочали 1 756 школярів-переселенців.

Цього року за парти сіли 3 687 першокласників, серед них – 200 учнів із сімей внутрішньо переміщених осіб. 

Відео дня

В умовах російської агресії та постійних загроз із неба неможливо спрогнозувати яким буде перебування в навчальних закладів для школярів, але можна зробити його комфортнішим, якщо дитині доведеться пересидіти небезпеку в укритті. Насамперед, наповнивши так званий “тривожний рюкзачок”, який із собою бере дитина. Свої рекомендації щодо його вмісту дали в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

— Новий навчальний рік проходитиме за підвищених заходів безпеки. У низці закладів освіти вже готові укриття, у яких діти та вчителі зможуть сховатися у разі оголошення повітряної тривоги. На цей випадок батькам школярів варто підготувати окремий наплічник, який дитина триматиме у школі й під час повітряної тривоги братиме з собою до укриття, — пишуть в Мінреінтеграції. 

Що покласти до "тривожного рюкзака"

У такий наплічник варто покласти:

Важливо також не перевантажувати наплічник, адже важкий рюкзак може завадити дитині швидко евакуюватися у безпечне місце.

А ви зібрали до школи/садочка “тривожний рюкзак”? Що туди поклали?

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • ЧитачЧитачів

    Чекушку своєму пацанові в тому році ставив. В цьому каже -  мало. Давай пляшку.

keyboard_arrow_up