Сімох директорів хмельницьких шкіл звільнено: батьки вимагають повернути керівників (ОНОВЛЕНО)

Сімох директорів хмельницьких шкіл звільнено: батьки вимагають повернути керівників (ОНОВЛЕНО)
У сімох школах міста управління освіти розірвало трудові контракти із директорами. Причини різні, однак реакція батьків та педколективів однакова – всі відстоюють очільників своїх шкіл і збираються на мітинг. Самі ж директори також не вважають свої звільнення справедливими.

Посад позбавили керівників НВО №1, гімназії №2, НВК №10, шкіл №6, №20, №22, №30.

Працівники НВК №10 вимагають продовжити контракт своєму керівникові. Ініціативна група вчителів та батьків у мерії відстоювали директора закладу Ратушняка Святослава Петровича. Така ж ситуація відбулась і у гімназії №2. Батьки зібралися, аби на посаду повернули директора закладу Орловську Надію Михайлівну. Подібним чином звільнили ще керівників НВО №6 та гімназії №1.

- Ми прийшли у мерію, аби зустрітись із начальником управління та мером міста, - пояснює вчитель математики НВК №10 Василь Медулич. - Вчительський колектив, обслуговуючий колектив та батьківська громадськість не згодні із рішенням управління не продовжувати із директором контракт. Управління освіти має на це право. Але питання у доцільності такого рішення. Справа в тому, що директор за чотири роки своєї діяльності показав себе як здібний керівник, хороша, чесна людина. Він згуртував навколо себе колектив. Ми хочемо продовжувати роботу під його керівництвом, бо вважаємо, що саме він є гарантом успішного розвитку нашої школи. Ще у травні ми звернулись із цією думкою до начальника управління. Він не зреагував на наше прохання продовжувати контракт. А тепер ми хочемо почути пояснення від мера, чому нас ігнорують.

Відео дня
> Вчителі розповідають, що в мережі Інтернет було повідомлення про неправильне використання батьківських коштів. Але цю заяву вони категорично заперечують.

- Це абсолютна неправда, оскільки Святослав Петрович перевів використання батьківських коштів та прозору основу і створив таку систему, при якій зловживання не допускається, - каже Василь Медулич. - Витрачання батьківського фонду чітко контролюється батьківським комітетом школи.

На зустрічі із мером не було досягнуто згоди. Контракт Святославу Ратушняку не продовжили. Однак міський голова Сергій Мельник пообіцяв, що буде створена спеціальна комісія, яка перевірить роботу школи та його вже минулого директора.

В управлінні освіти ситуацію журналістам газети «ВСІМ» не прокоментували. Пояснили, що начальник управління освіти Валерій Олійник не приймає у неприйомний день.

В гімназії №2 керівника відстоювали батьки. Саме вони розповіли, що очільник управління освіти на зустріч із ними прийшов, але після першого ж до нього питання покинув актову залу.

Причиною звільнення директора Надії Орловської називають пенсійний вік. Сама ж директор із цим не погоджується.

- Моя власна думка – форма мого звільнення не обґрунтована, - каже минулий директор гімназії №2 Надія Орловська. - Доречно сказати, що в контракті не прописано, по якій причині розривають контракт. І навіть вважаю, що надзвичайно неправильно, що контракт укладають на рік. Як може працювати директор знаючи, що йому дали лише рік?! Претензій до моєї роботи не було ніяких, єдине що пояснили – є вказівка пенсіонерів скорочувати. Так, я пенсійного віку, але працюю не гірше будь-якого молодого директора. Мою працю видно. Мене довго «тягнули», не казали ні «так», ні «ні». Я оббивала пороги і Сергія Мельника, і Григорія Давиденка, я кільканадцять разів була у начальника управління. І лише 9 липня мені заявили, що контракт продовжений не буде. Це надзвичайно принизливо і боляче для мене.

Ініціативна група батьків не збирається сидіти, склавши руки. Планується мітинг на майдані Незалежності у підтримку усіх несправедливо звільнених керівників.

- Звільнення з посад директорів низки навчальних закладів у Хмельницькому – це прояв відвертої сваволі міської влади і безпосередньо міського голови Сергія Мельника та начальника управління освіти Валерія Олійника, - говорить депутат Хмельницької міської ради Олександр Симчишин. – Авторитетних, досвідчених керівників, людей, які творили історію освітянської галузі міста, просто позбулися. Це нагадує типову розправу із неугодними і жодного стосунку до покращення становища в освіті такі зміни не мають. Не зупинилися ні перед високими навчальними показниками, ні перед досвідом та авторитетом. Ні депутатів, ні навіть профільну комісію, ні батьків і педагогів не ознайомили з такими рішеннями. Самовільно, без попередження, без вивчення думки педагогічного колективу та батьків, в час відпусток, людей просто виставили на вулицю, не продовживши з ними контракти. Це виклик усій педагогічній спільноті міста. І від того наскільки педагогічна спільнота буде солідарною та сильною залежатиме чи будуть рахуватися з нею. Від фракції «Свободи» звертаюся до усіх, хто має факти зловживань, порушень, тиску, перевищення службових повноважень з боку керівництва управління освіти надавати нам таку інформацію». 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (83)
  • Anonymous

    Прикро? Мені теж прикро... І як це розуміти?(:wonder:)
  • Anonymous

    Ситуація цікава,моя особиста думка,що вирокк в більшості для директорів ЗОШ був справедливим. Мабуть на захист директорів від сили виступили 20 чоловік від всієї школи, та й то з під палки. Здирання коштів в наш час досить актуальне по школах, це при тому всьому, що вчителі до цього не повинні мати ніяких справ, це матеріальна справа вирішення завхозами на рівні відділу освіти. А благодійні внески являються лише допомогою, в нас час нажаль це не так, внески являються чи не найголовнішим питанням для вчителів, вчителі навіть забувають за навчальний предмет переймаючись саме цим питанням, і не помічаючи стаючи шахраями, здирниками,зловживаючи службовим положенням. Вчитель не має право, і не повинен за своїми моральними якостями навіть думати ніто, що говорити про це.
  • Anonymous

    до чого докотилось управління!!!вже навіть навчатись діти нормально не зможуть .....погааанооо=(...тому що на місце звільнених директорів поставлять людей яким буде наплювати на дітей які вчаться з розумом в голові ...а будуть звертати увагу на тих у кого повні кишені грошей а в голові і ні граму розуму...
  • Anonymous

    Да, не 30-е. Потому что за все делишки, которые натворили за время своего" правления" те директора, "кто еще не пенсионеры", в 30-е годы уже б расстреляли. И поделом бы было!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні 16:29 Погіршення погоди та обстріли: на Хмельниччині прогнозують погодинні відключення світла 16:16 Торгова марка SvitloSteli: Нове слово у світі натяжних стель і освітлення (новини компаній) 16:01 «Непридатність до військової служби»: скільки беруть за це на Хмельниччині і чим все закінчується 15:23 Житель Хмельниччини з гепатитом С сяде за ґрати за ухилення від мобілізації 14:43 Опублікували список TikTok-каналів, які поширюють ворожу пропаганду 14:06 Платні соціальні послуги в комунальних закладах Хмельниччини: яка вартість
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up