Скандал із директором НВК №2: подробиці, коментарі, можливі наслідки

Скандал із директором НВК №2: подробиці, коментарі, можливі наслідки
Скріншот із сюжету «33 каналу»
  • Ініціативи хмельничан змагаються за можливість отримати гроші з бюджету.

  • Директорка школи збирала голоси з підлеглих та батьків учнів.

  • Через це розгорівся скандал.

У Хмельницькому триває голосування в рамках щорічного проєкту «Громадський бюджет». Пропозиції мешканців громади, які винесені на голосування, у разі перемоги отримають фінансування в межах 150 тисяч гривень. Проєкти розбиті на шість груп, кожна з яких отримає фінансування до 500 тисяч гривень, або більше за рішенням комісії.

Загальна сума фінансування проєктів складає три мільйони гривень. Переможців обирають серед проєктів, які набрали найбільше голосів, але для перемоги потрібна підтримка щонайменше 50 хмельничан.

Цього року голосування за проєкти супроводжується скандалом. Директор НВК №2 Інна Мігунова, використовуючи службове становище, «закликала» своїх підлеглих та батьків і родичів учнів голосувати за свої проєкти та проєкт свого чоловіка. Про це свідчать скріншоти її повідомлень, які на своїй сторінці у Facebook оприлюднив блогер Андрій Попик.

Відео дня

На зображенні може бути: одна або кілька осіб та текст

Зокрема, Інна Мігунова писала, хто та скільки голосів повинен дати, а також просила класних керівників дати їй список прізвищ тих, хто проголосував. Станом на сьогодні, 24 листопада, саме проєкти Інни Мігунової та її чоловіка мають найбільше голосів.

У коментарі «33 каналу» Інна Мігунова примус до голосування заперечила. Вона розповіла, що лише закликала підтримати свої проєкти, а прізвища збирали, аби кожному подякувати. При цьому директор зазначила, що ніякого переслідування за відмову голосувати у її закладі немає.

— Ті люди, хто вже отримав хоч раз від мене подяку, ті, хто отримав вже хоч раз від мене долоньку вдячності, то ті точно знають, що переслідування ніколи ніякого в НВК 2 з мого боку не було й не буде, — розповіла Інна Мігунова.

До слова, формально у цьому порушення немає. Однак «освітній» заступник міського голови Михайло Кривак у коментарі журналістам зазначив, що для нього це неприйнятно.

Що ж будуть робити з проєктами, за які «закликала» голосувати Інна Мігунова? Про це журналіст vsim.ua запитав заступника міського голови Миколу Ваврищука. Він не дав однозначної відповіді, але зазначив, що це питання обов’язково розглянуть на засіданні конкурсної комісії.

Загалом цього року на голосування винесені 44 проєкти. Максимальну вартість — 150 тисяч гривень — мають 12 ініціатив. Бюджет найдешевшого проєкту складає 41 тисячу гривень. Переглянути ініціативи та проголосувати за них можна за посиланням.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vitaliy Petrovich

    В наші країні, коли критикують та гноблять, означає щи нормальна людина!)

keyboard_arrow_up