Хмельницький майдан хочуть реконструювати. Замовили проєкт за 800 тисяч

Хмельницький майдан хочуть реконструювати. Замовили проєкт за 800 тисяч
Тут і далі — концепція реконструкції майдану від львівських архітекторів
  • Мова про оновлення головної площі міста йде не перший рік.

  • Концепцію створили ще чотири роки тому.

  • Тепер же на її основі хочуть розробити проєкт реконструкції.

  • Дізнавайтеся деталі.

Хмельницькі комунальники замовили проєкт реконструкції майдану Незалежності. Очікування вартість проєктних робіт складає 800 тисяч гривень. Вона може бути знижена у процесі торгів. Такі дані оприлюднені у системі електронних закупівель «Prozorro». Замовником є управління комунальної інфраструктури Хмельницького.

Згідно з технічним завданням, підрядник повинен виготовити ескізний та робочий проєкти. Ця документація повинна охоплювати майдан Незалежності з можливістю розширення у бік Соборної. При цьому потрібно враховувати концепцію оновлення громадського простору.

Основні умови проєктування передбачають:

Відео дня

Реконструкція майдану повинна відбуватися у три черги.

Нагадаємо, що 2017 року у міськраді провели громадські обговорення, після чого оголосили всеукраїнський архітектурний конкурс на найкращу концепцію оновлення майдану Незалежності. Перемогу здобув проєкт архітекторів зі Львова.

Вони запропонували облаштувати на місці старих фонтанів нові — пішохідні. Звичайні паркомісця з боку Володимирської концепцією передбачили замінити на решітки з газоном. З боку Соборної запропонували прокласти пішохідну та велосипедну доріжки.

Між Будинком Рад та Володимирською проєкт передбачає облаштування простору для скейтерів. Перед самим Будинком Рад архітектори запропонували облаштувати громадський простір у вигляді півкола. Між фонтанами та пішохідною доріжкою, згідно з концепцією, має з’явитися зона відпочинку.

2017 року також зробили попередню оцінку вартості реконструкції — близько 100 мільйонів гривень. Таку суму назвав заступник міського голови Хмельницького Василь Новачок.

— Це відбувалося чотири роки тому (2017 року — прим. авт.), тоді орієнтовно будівельники казали, що воно десь може мати таку вартість орієнтовно. А може й буде і половина від того. Проєктно-кошторисної документації на то немає, але те, що це не буде 10 мільйонів і не буде 20 мільйонів, це 100%. Це будуть набагато більші гроші, — розповідав раніше чиновник.

Тоді ж Василь Новачок розповідав, що грошей на реконструкцію в бюджеті немає, і, схоже, що будуть вони не скоро. Після виготовлення проєктно-кошторисної документації стане відомою вартість робіт. На сторінці закупівлі вказано, що вона має бути розроблена до 10 липня 2022 року.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (32)
  • Anatoliy Tkachenko

    Супер малаці
  • Анатолий Шмаков

    Без коментарий жах
  • Ксюша Андреевна

    А чому так мало ? Прапор який порвався від вітру і то дорожче коштує ..
  • Ольга Ревюк

    Брєд. Зарплати в садочку дайте нармальні .

keyboard_arrow_up