У Хмельницькому відкрили перше в області модельне укриття (ФОТО)

У Хмельницькому відкрили перше в області модельне укриття (ФОТО)
Світлини зі сторінки Хмельницької ОВА
  • В Україні таких наразі тільки три: у Хмельницькому, Києві та Чернігові.
  • Читайте про особливість сховище.

У Хмельницькому палаці творчості дітей та юнацтва відкрили перше в області модельне укриття.

Як акцентують у  Хмельницькій обласній військовій адміністрації, вдбулося це в рамках програми «Безпечна Школа», що реалізує МБО «Фонд Східна Європа» у партнерстві з Міністерством освіти та науки України, Державною службою з надзвичайних ситуацій та Міністерством внутрішніх справ.

Відео дня

Суть укриття полягає в тому, щоб здобувачі знань під час повітряної небезпеки могли перебувати у безпечних умовах та продовжувати навчальний процес, подібно тому, як це відбувається у звичайних навчальних класах та аудиторіях.

Відповідно до вимог ДСНС, такі модельні укриття оснащені всім необхідним для збереження життя й комфорту учнів. У ньому є меблі для сидіння, кулери, фільтри для води та забезпечення доступу до питної води, система вентиляції повітря, проектор або телевізор, якісне освітлення та аварійні світильники, інтернет, автономне тепло та енергопостачання, аптечки, засоби протипожежного захисту та матеріали для занять, ігор з дітьми, тощо.

Як наголосив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин, модельне укриття розраховане на 800 осіб.

До слова, із 28 облаштованих укриттів у закладах освіти 6 міст України, тільки три – модельні. І одне з них - у Хмельницькому.

Додамо, що за словами заступника начальника ОВА Володимира Юр’єва, в області вдалося відремонтувати більше тисячі укриттів, тому у понад 80% навчальних закладів Хмельниччини відбувається повноцінний, офлайновий навчальний процес.

Читайте також:

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (56)
  • Pavel Kondrashov

    Поки дістанешся бомбосховища і війна закіечиться. Як завжди через ... .
  • Алла Боднарчук

    А автор петиції подумав скільки людей залишаться без роботи?? І усіх є сім'ї, яких потрібно забезпечувати у такай складний час. Більш тупої петиції я ще не читала.
  • Оксана Оксана

    Оце новина ,а до цього ніхто нічого не робив роками (((
  • Анастасия Дмитриева

    Та взагалі без палива написали...і місто і все остальне

keyboard_arrow_up