У Лезневому відкрили новий дитячий садок за 39 мільйонів (ФОТО, ВІДЕО)

У Лезневому відкрили новий дитячий садок за 39 мільйонів (ФОТО, ВІДЕО)
  • Із ліфтами, сучасними майданчиками і телевізорами. 
  • На будівництво садочка “Соколятко” з міського бюджету витратили 39 мільйонів гривень. 
  • Як виглядає новий дошкільний навчальний заклад, переглядайте в нашому матеріалі. 

Історія колишнього села, а тепер мікрорайону Лезневе розпочалася ще кілька століть тому. Колективізація, голод, репресії, війна та післявоєнна відбудова народного господарства -  все це торкнулося мешканців цієї частини міста. Попри це, поступово в Лезневому будували церкви й освітні заклади. З часом зростали будинки, відкривалися магазини та бібліотеки. Єдине, чого весь час бракувало місцевим жителям - дитячий садок. Лише сьогодні, 1 вересня, свої двері відкрив дошкільний навчальний заклад №2 “Соколятко”. 

Міському голові діти читали вірші

Дитячий садок знаходиться неподалік супермаркету “Економ”. На відкриття запросили батьків із майбутніми вихованцями. У форматі “лінійки” відбулися урочистості. Серед них міні-концерт і вітальні слова. Під час цього, виступали вихованці садочку. Один хлопчик зачитав вірш, у якому дякував мерові міста.

"У діток Лезнева, збулася давня мрія, здійснив її міський наш голова", - це уривок з вірша. Хмельницький активіст Андрій Попик написав на своїй сторінці у Facebook допис на цю тему. В кінці він запитав у своїх читачів:" А що на вашу думку потрібно робити з авторами таких віршиків для дітей?"

Відео дня
cript async defer crossorigin="anonymous" src="https://connect.facebook.net/ru_RU/sdk.js#xfbml=1&version=v8.0" nonce="UahKQ6o1">

Віршик міському голові! :) Я боявся, що колись цей день настане, і в моєму рідному Хмельницькому буде отака...

Опубликовано Andriy Popyk Вторник, 1 сентября 2020 г.

 

Заклад розрахований на 160 дітей

На появу садочка місцеві жителі чекали близько двох років. Адже активне будівництво закладу розпочалося наприкінці 2018 року. Як розповів міський голова Олександр Симчишин, на це з міського бюджету пішло 39 мільйонів гривень. Із них майже 800 тисяч витратили на облаштування кухні. 

За словами мера, заклад оснащений сучасним обладнанням, має багатофункціональний майданчик та все необхідне для комфорту малечі. До речі, користуватися спортивним майданчиком мають право і учні молодших класів сусідньої школи. На решті території садочку знаходиться кілька зон для прогулянок. На кожній з них гойдалки, каруселі та інші ігри для малих. 

Садок розрахований на 160 дітей і має 50 працівників. Очолила “Соколятко” колишній заступник директора департаменту освіти та науки ХМР Світлана Губай. 

Різнокольорова двоповерхова будівля - саме так виглядає зовні дошкільний заклад. Червону стрічку перед входом в садочок перерізав міський голова разом із вихованицею закладу. Лише після цього батьки з дітьми ринули всередину. Побували там і журналісти vsim.ua. 

Що є всередині садочка

Повноцінно ДНЗ №2 почне працювати від завтра, 2 вересня. Тож сьогодні батьки мали змогу ближче познайомитися з умовами, в яких зростатимуть їхні чада. Увійшовши до садочка, батьки побігли хто куди. Одні - за своїми вихователями, інші ретельно все розглядати. 

В дошкільному навчальному закладі є 6 груп. У кожній з них - кімната для занять, ванна кімната, спальня і міні-кухня. Крім того, в приміщенні є загальна кухня, пральня та актова зала.

При вході в групи - різнокольорові дитячі шафи та лавки. У кімнатах для занять - маленькі столи, стільці, дошка і телевізор. Також є місце для дитячих ігор і полиці з різноманітними книгами. У спальнях - ліжка під колір загального інтер’єру. На кожному постільна білизна з однаковим візерунком. В одній з таких кімнат є балкон. З нього відкриється мальовничий вигляд на все місто і територію закладу. У ванних кімнатах - маленькі умивальники, туалети і душ. 

Актова зала - простора та сучасно обладнана. На стіні висить телевізор, є дошка, музикальні колонки та електропіаніно. В кімнаті є стільці як для малих, так і дорослих.

Свої “ізюминки” має загальна кухня. Сучасні духові шафи, плити та каструлі - не єдине чим може похизуватися ця частина ДНЗ №2. Як розповіла директор садочка Світлана Губай, на кухні встановлена сучасна система пожежогасіння. Мовляв, у випадку займання, вона автоматично гасить вогонь. Ще однією фішкою є кухонний ліфт. Ним користуватимуться працівники, щоб швидко і зручно постачати групи їжею.

У кімнаті для прання встановлені пральні машини, а також сучасна прасувальна машина. Вона працює за наступною схемою: білизна поміщається на широкий вал і ретельно пригладжується під впливом електричного нагріву пристрою.

Ліфт для дітей з особливими освітніми потребами - перевага даного закладу. Світлана Губай каже, що подібного немає жоден дошкільний навчальний заклад в місті. З його допомогою добратися з одного поверху на інший можна без проблем. Щоправда, вихованців для його використання в закладі поки немає. До слова, загальна кількість дітей, які тут навчатимуться, складає 143 дитини. Всі вони із завтрашнього дня займуть нові місця в садочку “Соколятко”. 

Планують збудувати садочок на Озерній

Наразі в Хмельницькому функціонує 50 дошкільних закладів. Їхній перелік поданий на сайті департаменту освіти та науки ХМР. Міський голова каже, що за останні 4 роки в місті з’явилося понад 1 200 додаткових дитячих місць. Адже за цей час двері відкрили 5 нових ДНЗ. Та на цьому будівництво садочків у місті не завершиться. За словами Олександра Симчишина, не вистачає дошкільного закладу в мікрорайоні Озерна. Збудувати дитячий садок хочуть на вулиці Січових Стрільців. Зайнятися цим планують після закінчення будівництва об’єктів, що наразі перебувають в процесі.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (8)
  • eevviill

    Дякую шо спиз.... стадіон.
    Єдине місце на цілий мікрорайон де взагалі можна було зайнятись,спортом або відпочити.
  • Zhanna

    Це той,де діти декламували віршики,в яких "дякували меру за садочок"? Совок жив!(((
  • Адмін Адмін

    Знову мер без маски?
  • Sergey Dushniy

    Садочок 39млн!!!! а нагадайте будь ласка в скільки обійшлася европараша біля Планети?

    Alexandr Melnik reply Sergey Dushniy

    Сергей Душний  сусід ))) рівнесенько 40 к $  це 2 кімнатна в центрі на першому поверсі з якої можна було зробити 10 кабін мінімум))))

    Андрей Шпулак reply Sergey Dushniy

    Сергей Душний біля дитячого світу?

    Адмін Адмін reply Sergey Dushniy

    якщо не помиляюсь, то десь 35 тис USD
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:08 Історія 84-річної Асі Михайлівни, яка камінцями «латає» дороги в Хмельницькому photo_camera 19:11 ВСІМ Бізнес-ліга: календар заключних матчів 18:07 У Хмельницькому погасили марку, присвячену ворожим кораблям play_circle_filled photo_camera 17:45 Мешканець Хмельницького району отримав 9 років за вбивство Від читача 17:26 Проект Брама вступив у боротьбу за чистоту медіа-простору 17:09 Хмельничан опитуватимуть про користування громадським транспортом: як це відбуватиметься 16:42 Комунальне підприємство на Теофіпольщині змусили заплатити за незаконну вирубку лісу 16:04 Для міської лікарні купили обладнання на 26,5 мільйона (ФОТО) photo_camera 15:57 Скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ (ІНФОГРАФІКА) 15:21 Промисловості Хмельниччини вимикатимуть світло ввечері 8 травня 14:11 На фасаді університету в Кам'янці відкриють дошку пам’яті воїну Руслану Козаку 13:00 Через ворожу атаку ввечері можливі відключення, – «Укренерго» 12:14 В аварії поблизу Хмельницького постраждав 17-річний мотоцикліст 11:00 У Шепетівці чоловік з наркотиками пропонував поліцейським 10 тисяч гривень хабаря 10:02 Залишила прощальну записку: на Хмельниччині шукали дитину 09:01 На сусідній Вінниччині атаковано енергооб’єкт
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up