В Україні відкриють мовні курси для військових

В Україні відкриють мовні курси для військових
Фото з сайту Уповноваженого
  • Курси призначені для військових, які прагнуть удосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою.

Для військовослужбовців, які хочуть удосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою, відкриють мовні курси. Про це повідомив мовний омбудсман Тарас Кремінь під час зустрічі з оборонцями зі 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ.

— Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь обговорив важливість застосування державної мови у Збройних Силах України та інших військових формуваннях з оборонцями зі 150-го навчального центру командування Сил територіальної оборони ЗСУ, — зазначили на сайті Уповноваженого із захисту державної мови. 

Тарас Кремінь також розповів про особливості реалізації державної мовної політики, імплементацію мовного закону, діяльність секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови.

Відео дня

— Дехто з військових уже підготував свої скарги на нашу адресу, адже фіксують порушення і в столиці, і в багатьох регіонах півдня і сходу. Водночас домовились про відкриття мовних курсів для військовослужбовців, які хочуть вдосконалити свої знання і належно підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння державною мовою. Радо сприятиму і в питаннях створення такої мережі і в інших військових формуваннях, — зазначив Уповноважений. 

Зазначено, що на відповідь на ці скарги буде організовано мовні курси для тих військовослужбовців, які бажають підвищити свій рівень володіння українською мовою та підготуватися до іспиту на визначення рівня володіння нею. Також зазначено, що подібна мережа курсів буде розглядатися для впровадження і в інших військових формуваннях.

Читайте також: НМТ 2024: в які дати проходитиме та яку кількість предметів здаватимуть

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (5)
  • Nadin

    🤔🤣🤣🤣🤣💣 це до чи після "виловлі" на вулицях?

    Андрій reply Nadin

    Та певно для тцк
    Як будуть їхати за кордон. ...

    Nadin reply Андрій

    Вилавлювати за акцентом🤣
  • Іванна

    Чому це не прагне, не розписуйтесь за всіх
  • Strela

    Да никто не прагне володіти мовою как вы надоели

keyboard_arrow_up