“Вечірні історії вуйка Тараса”: як вчитель з Хмельницького навчає дітей онлайн

“Вечірні історії вуйка Тараса”: як вчитель з Хмельницького навчає дітей онлайн
Фото зі сторінки вчителя у Facebook
  • Послухати ці уроки збираються не лише учні, а й батьки.
  • Адже Тарас Михайлів замінив банальний урок з історії на цікавий проєкт.
  • У чому фішка його роботи, вчитель розповів журналістам vsim.ua.

Навчання перед екраном телефона, комп’ютера чи телевізора - такими є реалії сьогодення. Аби внести краплю креативності в такий процес - деякі вчителі вигадують цікаві способи роботи. Для цього використовують різні методики або платформи для навчання. Одним з таких є вчитель історії Технологічного багатопрофільного ліцею імені Артема Мазура. 

“Вчитель - це артист”

Тарас Михайлів працює вчителем історії 24 роки. Нині він є спеціалістом вищої кваліфікаційної категорії “Вчитель-методист”. За роки своєї роботи чоловік зрозумів для себе головне правило: важливо розуміти учня. Вчитель каже, що необхідно стимулювати молодь й знаходити із ними спільну мову. Так, колись Тарас Михайлів уклав із ученицями договір: якщо ті здобудуть перемогу в конкурсі робіт МАН, то він пофарбує волосся в будь-який колір. “Якщо це для них стимул - то чому б ні?”, - каже Тарас Михайлів.

Підбадьорювати й заохочувати своїх учнів вчитель вирішив і під час карантину. Для цього вигадав цікавий спосіб проведення уроків. “Вчитель - це артист, він повинен експериментувати”, - каже Тарас Михайлів. Так, на основі навчальної програми, він створив власний проєкт, що назвав “Вечірні історії вуйка Тараса”. У жартівливій формі вчитель розповідає вихованцям історію України. Такі заняття чоловік проводить для п’яти- та шестикласників. Зізнається, що послухати уроки збираються не лише учні, а й їхні батьки. 

Відео дня

Для проведення занять, вчитель користується сервісом Zoom. Додаток дозволяє користуватися відеозв’язком й влаштовувати безкоштовні конференції до ста осіб. Саме ці послуги вчитель історії використав для того, аби проводити якісні та цікаві уроки. Учні отримують пароль й стають слухачами “Вечірніх історії вуйка Тараса”. А сам Тарас Михайлів щовечора перетворюється на того самого “вуйка”, який і розповідає дітям все, що передбачає навчальна програма. 

Як запевняє вчитель, сервіс Zoom є дуже зручним для дистанційного навчання. Хоча й доводиться підлаштовуватися під його правила. Наприклад, в першій половині дня провести урок там не вийде. Тарас Михайлів каже, що користувачів під час карантину стало багато, тож програма зависає. Натомість ввечері - все працює без проблем. Ось чому його заняття носять назву “вечірніх”. А от щодо вуйка - тут інша історія. Вчитель каже, що запозичив слово зі своєї рідної області - Івано-Франківщини.

Насправді сама ідея таких занять народилася в голові вчителя давно. Проте Тарас Михайлів побоювався, що після школи навряд чи хтось захоче слухати додаткові уроки. Доречним для цього часом виявився саме карантин. Вчитель розповідає, що помічає, як дітям зараз бракує спілкування та живого вчителя. Тож рятуватися доводиться уроками онлайн, де одночасно збирається близько 70 учнів. 

До слова, Тарас Михайлів вже “забив” уроками весь поточний тиждень. Каже, що сьогоднішній запланований на 19:30.  А вже на наступному тижні вуйко Тарас познайомиться із родинними деревами своїх вихованців. Зрештою й діти зможуть поспілкуватися одне з одним та обмінятися враженнями.

На изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят и экран

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Таня Пр

    Як нам не вистачає таких вчителів!
  • Любов Сердунич

    ЧЕСТЬ І ХВАЛА такому вчителеві!
  • Ирина Федорова

    Найкращий вчитель!
  • Анжела

    Слухали ми Ваші історії із величезним задоволенням!!!

    Дякуємо!!!

    Хочемо ще!!! :-)

    Google World reply Анжела

    Анжела, будь ласка, дайте й нам ссилку або номер конференції, ми теж хочемо послухати.

    Анжела reply Google World

    Нам пощастило! Тарас Володимирович наш учитель історії в школі, тому на свої конференції запрошує особисто. Як зможете послухати його Ви, нажаль, не знаю. Можливо він викладає записи в ютуб
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
12:04 На Хмельниччині жінка під час обіду зарізала чоловіка 11:40 Чи буде сніг? Прогноз погоди у Хмельницькому на 20-23 березня 11:14 П’яний водій насмерть збив хмельничанку і втік: що йому загрожує 10:22 Смертельна ДТП у Старокостянтинові: водій врізався у дерево Від читача 12:22 Як Обрати Найкраще Місце Для Своєї Посмішки? 09:05 Негода на Хмельниччині: водіїв просять утриматись від далеких поїздок 20:16 До 10 років ув’язнення загрожує кам’янчанину за п’яне ДТП 19:31 У Хмельницькому попрощалися з Романом Синіцьким та Максимом Лобановським 18:44 У Хмельницькому районі водій насмерть переїхав 8–річну дівчинку 18:09 «За побратимів стояв горою»: історія 25-річного воїна Андрія Сидорчука з Хмельниччини photo_camera 17:21 «Я стала в 70 років малювати», – у Шепетівці відкрили клуб для літніх людей 16:39 У смерті немовляти підозрюють лікаря–гінеколога на Хмельниччині 15:51 20–річний хмельничанин збив пішохідку на Шевченка 15:16 Залишаться без води через борги: кого і коли відключить «Хмельницькводоканал» 14:58 Робота у Хмельницькому: є 265 вакансій (СПИСОК) 14:09 На Хмельниччині є перші інфіковані від укусів кліщів 13:21 «Укрзалізниця» запустила додаткові поїзди до весняних канікул через Хмельниччину 12:42 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up