Вибір професії: хмельницькі випускники розповіли, на кого і куди підуть вчитись

Вибір професії: хмельницькі випускники розповіли, на кого і куди підуть вчитись
  • Майбутні студенти готувались до вступу у виш більше року. Тепер обирають, куди подавати документи.
  • Вчитись збираються на лінгвістів, економістів та програмістів.
  • Як здали ЗНО та куди планують вступати, дізнавались журналісти vsim.ua.

12 липня стартувала вступна кампанія - 2017. Випускники вже готують документи і обирають, на кого йти навчатись. Хтось з раннього дитинства мріяв стати учителем, інші продовжити сімейну справу та бути лікарем. Деякі обирають професію програміста, бо їм багато платять, а когось батьки “запихають” на юридичний.

Журналісти vsim.ua запитали у цьогорічних випускників, як вони готувались до вступу у виш та ким планують стати.

Відео дня

Альона Кшемінська

- Планую поступати на іноземні мови, але з ВУЗом ще не визначилась, звичайно це буде український університет. Проблем зі ЗНО не було, але підготовка займала багато часу. Українську мову вчила сама, до англійської готувалась з репетиторами від початку навчального року, історію теж спочатку сама, але пізніше звернулась до репетитора. Як запасні варіанти, можливо, подам декілька заяв на українську філологію. 

Костянтин Квятковський

- Я, наприклад, вже подав заявки в університети. Я обрав Східноєвропейський університет імені Л. Українки в Луцьку, Тернопілький національний економічний університет та Національний авіаційний університет. Всюди подавав на економічний факультет. До ЗНО готувався більше місяця, тільки історію вчив з жовтня. Батьки наполягають на тернопільському виші, адже самі там навчались, до речі вони у мене теж економісти.

Каміла Колодко

- З вибором спеціальності я майже визначилась. Напевне піду на перекладача англійської або польської мови. Мені здається, англійська мова відкриває нові можливості. Подаватиму і вчитимусь в Україні, але планую переїхати за кордон, продовжити навчання там або просто на практику. З ВУЗом я ще повністю не визначилась, але думаю в Чернівецький, Вінницький, Тернопільський і ще якийсь. Там дуже хороші відгуки, також близько. Планую пройти на державне. Готуватися до вступних почала ще в вересні з репетиторами. ЗНО пройшло доволі непогано. 

Олександр Романюк

- Ще з п’ятого класу вирішив стати програмістом, брав участь у різних олімпіадах. Коли настало питання вибору професії, вагань не було. Я подав заявки у київський політехнічний інститут  ім. І. Сікорського, у ЛНУ ім. І. Франка та в Чернівецький національний університет. Батьки мене повністю підтримали. З репетиторами ще від листопада готувався до іспитів, здавав українську, математику, фізику та англійську. Ходив на все, крім української.

Росіна Люзак

- Мама хотіла бачити в мені криміналіста, а мені подобається українська мова та література. Батьки спочатку були проти, але коли сказала, що вирішила йти на вчительку англійської та німецької мови, змирились та підтримали. Пріоритет віддала англійській мові, бо подумала, що так буде більше перспектив, без англійської вже нікуди. До ЗНО готувалась практично після Нового року. Тільки англійську вчила з репетиторами, а все інше сама. Здала все дуже добре, тільки хотіла, щоб англійська на кілька балів була вищою. Документи я уже подала, вибрала виші у Вінниці, Львові, Чернівцях, Острозі, Луцьку та Хмельницькому.

Підготувала Крістіна Христофорова

Читайте також: Вступна кампанія - 2017: скільки коштує навчання у хмельницьких ВНЗ

Рейтинг хмельницьких ВНЗ: на якому місці ваш навчальний заклад

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
16:41 У Хмельницькому затримали двох юнаків з наркотиками, – поліція 15:51 Кам’янчанин лаявся на стареньку матір і отримав за це вирок 15:03 На Хмельниччину “на щиті” повернулися четверо військових: хто вони 14:11 На Хмельниччині завершили сівбу цукрового буряка: скільки посіяли Від читача 11:45 Підприємствам теплопостачання продовжили режим ПСО 13:22 На Хмельниччині рятувальники дістали кота із колодязя (ВІДЕО) 12:29 У Хмельницькому відбудеться забіг на підтримку «Сталевого кордону» 11:37 Працівники колонії на Хмельниччині знайшли «сюрприз» в помідорах 10:46 Розстріл поліцейських у сусідній Вінничині: поліція шукає нападників 09:58 На Хмельниччині за добу сталось три пожежі: що горіло 09:13 На Хмельниччині з 2022 року затримали 86 нелегалів з росії: що з ними зробили 21:02 На Хмельниччині запрацював регіональний офіс “Зроблено в Україні”: мета проєкту 20:26 Команда хмельницьких архітекторів перемогла у конкурсі на меморіал Героїв у Львові (ФОТО) 19:23 У Хмельницькому будинок культури незаконно перебував у приватній власності, – прокуратура 18:37 На Хмельниччині засудили 18-річну дівчину, яка займалася шахрайством в інтернеті 18:06 На Хмельниччині будують 4 індустріальні парки: для чого це потрібно 17:33 У Хмельницькому попрощалися із захисником Олександром Перцем
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up