Відеоспостереження у садочках: петиція Зеленському зібрала потрібні голоси

Відеоспостереження у садочках: петиція Зеленському зібрала потрібні голоси
Ілюстративне фото
  • Українці зареєстрували петицію про обладнання всіх дошкільних закладів системами відеоспостереження.
  • За місяць звернення зібрало необхідні 25 тисяч підписів. Що далі?

У вересні на сайті електронних петицій з’явилось звернення про обов’язкове обладнання всіх закладів дошкільної освіти системами відеоспостереження. Авторка петиції Аліна Ханумак вважає, що це дозволить попередити кількість випадків жорстокого поводження з дітьми у садочках. Мова йшла про ігнорування малюків, словесні образи або ж фізичне насильство як з боку однолітків, так і з боку вихователів. 

“Встановити факт жорсткого поводження з дитиною, виходячи з об’єктивних обставин, майже неможливо, а тому винні особи залишаються непокараними та продовжують вчиняти протиправні дії, або ж навпаки, осуджуються невинні особи...у зв’язку з цим є необхідність на законодавчому рівні комплексно врегулювати питання щодо обов’язкового впровадження системи відеоспостереження в закладах дошкільної освіти, із можливістю використання відеозапису як належного та допустимого доказу з метою захисту прав та інтересів насамперед дітей, а також притягнення винних осіб до відповідальності та попередження таких випадків”, - йшлося у тексті звернення. 

За місяць електронна петиція зібрала понад 25 тисяч підписів. Саме стільки необхідно, аби звернення розглянули в Адміністрації президента. 
Відповідь  Зеленського на петицію оприлюднили на сайті вже 29 жовтня. Зокрема, у тексті йдеться про те, що саме Кабмін забезпечує проведення політики у сфері освіти і науки. Тому петицію “адресували” на розгляд прем'єр-міністра. 

Відео дня

"Вважаю, що питання, порушене в петиції, є важливим, оскільки пов’язане з безпекою дітей у дошкільних закладах освіти. Водночас зауважую, що відповідно до Закону України «Про Кабінет Міністрів України» саме Уряд України забезпечує проведення політики у сфері освіти і науки. Тому я звернувся до Прем’єр-міністра України Д.Шмигаля з проханням щодо комплексного опрацювання Ваших пропозицій, звернувши особливу увагу на дотримання конституційних прав громадян", - йдеться у відповіді Зеленського на електронну петицію.

Зокрема, на нашому сайті 18 вересня ми опублікували опитування. У читачів тоді запитали, як вони ставляться до встановлення камер відеоспостереження у садочках? Більшість голосів було "проти". Ось результати опитування серед читачів "ВСІМ":


Друзі, як ви вважаєте зараз - чи потрібне встановлення камер відеоспостереження у садочках? Ви "ЗА" чи "ПРОТИ"?  Діліться своїми думками у коментарях. 

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (15)
  • Читач71

    Потрібно, бо є питання!
  • Танюшка Загоруйко

    Потрібно
  • Сніжана Фещенко

    Так
  • Оксана Томусяк

    Звичайно.Безпека життя перш за все.

keyboard_arrow_up