Випуск у Хмельницькому під час карантину: як одинадцятикласники прощалися зі школою (ФОТО, ВІДЕО)

Випуск у Хмельницькому під час карантину: як одинадцятикласники прощалися зі школою (ФОТО, ВІДЕО)
  • Проводити шкільну лінійку чи ні?
  • Через спалах COVID-19 це питання виникає у керівництва кожної школи.
  • Як влаштували святкування в одному з навчальних закладів Хмельницького, читайте на нашому сайті. 

Цього року випускники шкіл отримали свідоцтва про повну загальну середню освіту із запізненням. Причина - спалах коронавірусу, що вкрай змінив плани одинадцятикласників. Ще у травні вони розповідали журналістам vsim.ua про своє пригнічення через скасування випускних вечорів. Тоді департамент освіти та науки Хмельницької міськради не рекомендував навчальним закладам проводити святкові заходи. 

Хтось святкуватиме із розмахом, а хтось ні

Минув час. Карантинні заходи в місті послабили. На проведення урочистостей “дали добро”. Та за дотримання певних вимог. Зокрема, перебувати на святі дозволили лише випускникам і їхнім батькам. Про це розповіла заступник директора департаменту освіти та науки ХМР Надія Балабуст. За її словами, кожен заклад самостійно визначається чи проводити заходи і коли саме це робити. 

Наприклад, керівництво хмельницької СЗОШ №19 вирішило вручати випускникам свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти. Директор школи Валерій Проектор каже: захід відбудеться у п’ятницю, 31 липня. Запланували лише вручення свідоцтв. Лінійки із розмахом влаштовувати не будуть. 

Відео дня

А для випускників Технологічного багатопрофільного ліцею імені Артема Мазура випуск влаштували сьогодні, 29 липня. Пройшов він за усіма традиціями: одинадцятикласники танцювали вальс, запустили в небо кульки і, звісно, пустили сльозу. Як все було, читайте далі. 

Після шкільної лінійки - ресторан

Поблизу навчального закладу зібралися десятки людей. Батьки, вчителі та й самі одинадцятикласники одягнули святкове вбрання. Дівчата - на підборах, а хлопці в білих сорочках. Вітальні слова, квіти та вручення грамот. Лірична музика, сльози на батьківських очах і випускний вальс. Все це притаманно для будь-якої шкільної лінійки. Втім у цьогорічному заході все ж були відмінності від традиційних. Наприклад, серед присутніх лише випускники, батьки, керівництво школи та класні керівники. 

Самі одинадцятикласники зустрілися сьогодні вперше після тривалої карантинної перерви. По черзі їм вручили свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти. Тепер вони офіційно випускники. 

Поки тривала остання в їхньому житті шкільна лінійка, встигли і посміятися, і поплакати. Юнаки та дівчата шепталися, реготали і трохи тремтіли, коли вітальне слово казав їхній учитель. Звучать слова пісні: “Школа - це не повернеться вже ніколи”, і на очі деяких наверталися сльози. 

Не обійшлося і без випускного вальсу. Щоправда, він був лише частиною танцю. Після ліричної музики заграла швидка й сучасна. Одинадцятикласники рухались в такт, а групою підтримки виявилися їхні однокласники. Ті гучно аплодували. Після цього перед навчальним закладом залунав останній дзвоник. Випускники випустили зі своїх рук кульки в небо. Немов відпустили шкільне життя назавжди. 

Батьки однієї з випускниць розповіли журналістам vsim.ua, що після урочистостей в них запланований випускний вечір в одному з ресторанів міста. Тож святкувати продовжать уже там. 

Нет описания.

Нет описания.Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Нет описания.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (9)
  • Люда Плавуцька

    В добрий час щоб ваші мрії збулися
  • Nadya Monastirskaya

    Молодці
  • Юлія

    Ви в край не праві, я як випускниця в минулому, досі пам‘ятаю цей прекрасний день!І правильно що дітям хоч якось компенсують нормальний випускний, бо в інших він є, а в цьому році з такою ситуацією діти дуже страждають, і не тільки в плані випускних, а і зно і т.д.

    Анонім reply Юлія

    Прекрасний день. Як відкинувався з тюряги.
  • Юлія

    Ви в край не праві, я як випускниця в минулому, досі пам‘ятаю цей прекрасний день!І правильно що дітям хоч якось компенсують нормальний випускний, бо в інших він є, а в цьому році з такою ситуацією діти дуже страждають, і не тільки в плані випускних, а і зно і т.д.

    Євген reply Юлія

    Та ні, це ви вкрай не праві. Усе це просто показуха. Донька моїх знайомих дуже не хотіла йти на репетицію так званого випускного балу, куди учнів вміло "спонукали" йти їх зацікавлені вчителі. Так само не горіли бажанням і її однокласники. Тому вона сподівалася на дощ, і уявіть собі, яка ж вона була щаслива, коли він почався! Я вже не кажу про те, що під час епідемії вкрай не розумно зганяти дітей докупи, щоб вони там обмінювалися бацилами, а потім приносили додому. Але ж, як же так, вчительки випускних класів залишаться без подарунків. Що там зараз прийнято дарувати? Айфони? Побутову техніку?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
20:45 Вважались зниклими безвісти. «На щиті» повернулись троє військових з Хмельниччини 19:51 Хмельничанин відсудив у сусідів кошти за затоплення квартири 19:02 Тепло повертається: прогноз погоди на вихідні на Хмельниччині 18:18 Пережила голод, війну та смерть синів: жительці Хмельницького виповнилось 105 років Від читача 11:02 Переваги працевлаштування осіб з інвалідністю для роботодавців 17:29 Восьмий день у Хмельницькому шукають 70-річну Галину Кудлу 16:59 Шахрай представився поліцейським і ошукав хмельничанку на 38 тисяч 16:26 У Хмельницькому перекриють рух вулицею у центрі міста 16:04 Скорочення Хмельницького обласного ліцею. Що про це відомо 15:33 Судитимуть жителя Кам'янеччини за зрізані три десятки дерев у «Подільських Товтрах» 15:00 Новий сезон ВСІМ Бізнес-ліги: склад учасників і календар матчів 14:45 Скандал навколо лікарні в Старокостянтинові: вимагають звільнити директорку 13:59 За вбивство чоловіка жителька Хмельниччини сяде на 9 років за ґрати 13:23 У Кам‘янці-Подільському автівка збила пенсіонерку на парковці 12:44 Судили 19-річного жителя Полтавщини, який приїхав до Хмельницького розкладати «закладки» 11:48 На будівництві в Дубовому обірвалася люлька з працівниками: продовження історії photo_camera 10:39 У Кам’янці відкрили туристичний сезон-2024: програма 10:01 На Хмельниччині затримали водія, який перевозив тисячу пачок контрафактних сигарет 09:02 Сьогодні, 26 квітня – річниця аварії на Чорнобильській АЕС
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up