“Хотілося, щоб це запам’яталося на все життя”: хмельницькі школярі й студенти про відміну випуску

“Хотілося, щоб це запам’яталося на все життя”: хмельницькі школярі й студенти про відміну випуску
  • Карантинні заходи внесли свої корективи у життя випускників.
  • Цьогоріч урочистості та випускні вечори відмінені. 
  • Ми запитали у школярів і студентів, що вони думають про це.

Міністерство освіти та науки цього року не рекомендує навчальним закладам проводити традиційні випускні вечори. Так, керівництво більшості шкіл та “вишів” вирішило утриматись від будь-яких подібних заходів. 

Не рекомендує святкувати і Департамент освіти та науки Хмельницької міської ради. Мовляв, краще зробити це після карантину. Крім того, із запізненням цьогоріч школярі отримають свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти. Коли це станеться - поки не відомо. Втім заступник директора Департаменту освіти та науки ХМР Світлана Губай каже, що вручення документів може відбутися за двома сценаріями.

  • Відео дня
    /li>

Документи документами, а от вбратися в омріяну сукню й “запалити” на випускному вечорі - мрія чи не кожного одинадцятикласника чи студента. Ми запитали в цьогорічних випускників, що вони думають про відміну святкувань. Адже більшість з них почали готуватися до “дня Х” за кілька місяців, і навіть років.

Ольга, ліцей №15

“Сподіваюсь, що випуск ще відбудеться”

  • Мене дуже сильно це засмутило, навіть дуже. Я практично і хотіла йти в 11 клас тільки заради випуску, як і більшість однолітків. До цього дня ми вже почали готуватися. У школі ми вчили вальс, хотіли танцювати на випуск. Також замовили вже ресторан. Але все це - коту під хвіст. Сукню поки лише обирала, тож придбати її не встигла. Я дуже сподіваюся, що випуск в нас ще якимось чином відбудеться.

Даша, колегіум імені Володимира Козубняка

“Я в розпачі”

  • Я активно готувалась до випуску, бо в мене дуже дружній клас. Ми вже планували різні постановки на сцені й думали про свято Останнього дзвоника, як все класно зробити, щоб всіх здивувати. Тому я в розпачі. Сукню я вже придбала і не знаю тепер, що із нею робити. Можливо, одягну її на весілля. Буду намагатися не погладшати, аби влізти. Крім того, ще рік тому ми замовили ресторан. До речі, щодо заборони святкування в закладі нам ще нічого не говорили. Тому я сподіваюсь, може, в ресторані відсвяткуємо. Тим паче, що в нас клас невеликий. А взагалі думаємо над альтернативою. Можливо, це буде відпочинок у якомусь заміському комплексі. 

Єгор, СЗОШ №29 

“Мали їхати в тур по Європі”

  • Випуск повинен бути, бо це закінчення школи. Але з такою ситуацією як склалася зараз, зрозуміло, що проводити його не варто. Звичайно, сумно, що його не буде. Ми мали на випуск їхати в тур по Європі. Але вже як склалось, так склалось. Можливо, після карантину відсвяткуємо на природі чи в кафе.

Аліна, НВК №10

“Хотілося, щоб це запам’яталося на все життя”

  • Ми готувалися до випуску кілька років. В нас було багато планів. Серед них - поїздка за кордон із класом, також готували вальс на Останній дзвоник. Звісно, у зв’язку з карантином все це відміняється. Зараз ми ще думаємо, чим все замінити. Але поки варіантів немає. Можливо, зберемося після карантину. Та ця ситуація мене дуже засмутила, бо випуск зі школи буває всього раз у житті. Хотілося, щоб це запам’яталося на все життя. 

Олександра, НВК №5

“Дівчата, які замовили сукні, в траурі”

Микола, НВК №2

“Ми змирилися”

  • У зв'язку з карантином ми все перенесли. Тепер невідомо чи буде випуск, остання лінійка, чи вдасться відсвяткувати в ресторані. Ми планували святкування заздалегідь. Ресторан був замовлений за рік наперед. Внесли завдаток навіть. Скоріше за все, святкувати будемо аж після ЗНО. Воно в середині літа. Спочатку всі хвилювалися. Думали, як будемо здавати екзамени, як випускатися. Потім зрозуміли, що нічого вже не вдієш і змирилися. З іншого боку, навіть плюси є: ЗНО перенесли і в нас більше часу на підготовку. Дівчата дуже розчарувалися, навіть не можу дати точного опису їхніх емоцій. Хлопці - спокійніше перенесли. Думаю, після ЗНО ми таки зберемося і відсвяткуємо.

Вікторія, академія ДПСУ

“Це був удар для всіх”

  • Цьогоріч у нас мали випускатися і курсанти, і студенти. Курсанти - трохи раніше, тому в них все буде без урочистостей. У нас поки невідомо як, але, гадаю, за тією ж схемою. Звісно всі розчаровані, це удар для всіх, що відбуваються зміни, які для нас максимально незвичні. Я магістрантка, тому спокійніше до всього відношуся. Адже в мене вже був випуск бакалавра. Дівчата, які завершують 4 курс - розчаровані. Їм хотілося зробити фото в мантії перед академією і таким чином попрощатися з альма-матер. Але так склалася ситуація і всі це сприймають адекватно і розуміють. В курсантів вийшла халепа із ресторанами, декілька груп вже відмінили замовлення. Комусь заватки повернули, комусь - ні. Ми поки нічого не замовляли, на щастя. Поки не знаємо чи будемо якось святкувати. Поки хвилюємося за державні екзамени та магістерські. Турботи через відміну випускних відійшли на другий план. Єдине, що дівчата хвилювалися за зачіски та макіяжі, тепер може зроблять, бо ніби дозволили. Всі сподіваються, що обмеження поступово скасують, бо для всіх це незвично і некомфортно.

Ярослав, випускник ХНУ

“Неприємно, але не смертельно”

Денис, випускник ХНУ

“Хотілося відсвяткувати з шиком”

Яна, випускниця ХНУ

“Від цієї ситуації ні холодно, ні жарко”

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Facebook, Telegram, Instagram, Viber та YouTube.

Слідкуйте за новинами Хмельницького у Telegram.

Коментарі (4)
  • Любов Сердунич

    Випуск СКАСУВАЛИ (а не "відмінили"!)... Головне, діти, - ЗДОРОВ'Я вам усім! А все инше - другорядне...
  • Мастер Автополив

    Хорошо жить значит начали. Европа, ресторан. Мы в 2002 году преподам и себе на кафедре после госа накрыли стол. Выпили шампанского и водки и попрощались. Честно говоря, даже фото нет. Мобильников с камерами не было и фотоаппараты не у всех были.
  • Максим Кузів

    пропоную випускникам залишитись ще на рік навчання . і буде Вам випуск .....
  • Наталія Маярчак

    Тим більше цей випуск запам'ятається на все життя, адже такого випуску, як цього року, ще не було ніколи!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Хмельницького за сьогодні
15:35 Великогабаритні автобуси замінять «маршрутки» у Хмельницькому 15:02 Йому було 24: загинув доброволець з Хмельницького Тарас Мельник photo_camera 14:38 Графік стоянок екобуса в квітні: що й куди приносити хмельничанам 14:03 Військові силою затримали чоловіка в Хмельницькому. Що про це каже адвокат Від читача 15:03 Хмельницькі кардіологи провели майстер-клас у м.Нетішин 13:42 350 тисяч за електроенергію стягнув хмельницький суд з двох жителів будинку 13:00 На Хмельниччині п’яний водій автобуса в’їхав у стовп і втік. Його оштрафували 12:11 Через ворожу атаку на Хмельниччині постраждали шість будинків, – ОВА 11:09 Шквальний вітер на Хмельниччині: є аварійні відключення світла 10:19 На сусідній Вінниччині «шахед» впав біля будинку і здетонував, – ДСНС 09:02 Масована атака на Україну: над Хмельниччиною збили три ворожі цілі 21:11 Напав з ножем на перехожого на залізничому вокзалі: у Шепетівці судитимуть бандита 21:03 Новий депутат облради з мільйонами «в заначці»: хто такий Ілля Логін 20:33 За побиття дитини судили маму з Хмельниччини 19:45 Хмельницький попрощався з двома воїнами: Олегом Попелем та Юрієм Броварним 19:10 Обрізка дерев: чому скаржаться хмельничани і що кажуть екологи photo_camera 18:28 Гостювання сина в матері закінчилось трагедією на Хмельниччині: деталі справи 17:41 Працівниця банку на Хмельниччині привласнювала допомогу родичам загиблих воїнів 17:03 У Хмельницькому пенсіонеру стало погано біля річки: його врятували патрульні
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому Ваші відгуки про послуги у Хмельницькому
keyboard_arrow_up